Szélesebb körre lő az új Tizen

Bemutatta legújabb Tizen operációs rendszerét a Samsung, a 4.0-ás verzió a dolgok internetét is támogatja a tévék és okostelefonok mellett. A Tizen fejlesztői konferencián (Tizen Developers Conference, TDC) a nyílt forráskódú rendszer szélesebb körű alkalmazásáról beszéltek, az elképzelés szerint villanykörtékbe, termosztátokba, okosmérlegekbe is kerülhet a linux-alapú OS speciális változata, a Tizen Real Time.


[+]

A TDC-n a Samsung együttműködést jelentett be a Microsofttal, a .NET és Xamarin UI framework a bejelentés értelmében használható lesz arra is, hogy Tizen alkalmazásokat fejlesszenek a programozók. A Samsung egyébként arra számít, hogy a nyílt forráskódnak köszönhetően nem csak a saját eszközeikben, de az IoT más képviselőinek termékeiben is megjelenik majd a Tizen RT.

A konferencián hivatalosan is bemutatkozott a korábban már kiszivárgott Z4, ami viszont egyelőre csak a Tizen 3.0-át futtatja. Emellett bejelentették a legfrissebb ARTIK IoT modult, az ARTIK053 a legújabb Tizen RT-vel startol, fedélzetén 320MHz-re skálázott 32 bites ARM Cortex R4 chippel és Wi-Fi-vel.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Samsung Connect Tag

    A Samsung új, keskenysávú hálózati modullal ellátott, többfunkciós nyomkövető bilétát mutatott be, egyelőre még csak a koreai piacon.

Hirdetés