Ötféle Galaxy S10 debütálhat

A Galaxy S9-széria nem volt kimondottan bőséges, nem csak az évek óta hiányzó olcsóbb, kisebb és egyszerűbb modell maradt ki, de a strapabíró Active változat sem jutott el a bemutatkozásig. A strapabíró kivitelről egyelőre még az S10-ek kapcsán sem beszélnek, viszont már így is ötfélét különböztetnek meg a különféle források.

A Galaxy S10 Plus hátuljára van, aki négy kamerát vár
A Galaxy S10 Plus hátuljára van, aki négy kamerát vár (forrás: OnLeaks / Venya Geskin) [+]

A kezdeti, február 20-án bemutatkozó kínálat három darabból állhat: a normál S10 és S10+ között a hajlított szélű kijelző mérete (6,1" és 6,44"), illetve a kamerák (2 és 3 /vagy 4/ hátul, valamint 1 és 2 elöl) száma lehet a fő eltérés, de mindkettő megkapja a kijelző alatti, ultraszónikus ujjlenyomat-olvasót. Az S10 Lite lesz a legkedvezőbb árú, 5,8 hüvelykes sík kijelzőt kaphat dupla hátlapi kamerával, és nem változtatnak az Exynos 9820 vagy Snapdragon 855 csúcslapkán sem, viszont ujjlenyomat-olvasót csak az oldalára kap. Mindhárom változat üveg hátlapos, várhatóan a bemutató után néhány héttel, márciustól már kaphatóak is lesznek.

A sima S10 mindössze két kamerát viselhet a hátlapon
A sima S10 is hajlított lehet elöl, de mindössze két kamerát viselhet a hátlapon (forrás: IceUniverse)

Az év későbbi részén várhatók az 5G modellek (normál, illetve Bolt névre hallgató Verizon-exkluzív), amik négy kamerát kapnak hátra, kettőt előre, és üveg helyett kerámia hátlappal büszkélkedhetnek.

Előzmények

Hirdetés