Lassan eltűnik a piacról a Garmin Mobile XT

A Symbian és Windows alapú gépeken is használható, remek hazai térképadatbázissal rendelkező Garmin Mobile XT lassan kikopik a kínálatból. A döntésnek több oka is van. Egyrészt a rendkívül dinamikusan fejlődő okostelefon szegmens rengeteg különböző felbontású kiejlzőt és egyre több és több operációs rendszert termel ki magából, amelyekhez egy multiplatformos szoftvernek alkalmazkodnia kell. Az új rendszerek (Android, webOS, iPhone OS) megjelenése mellett a régebbi OS-ek (Symbian, WinMo) különböző verziói is olyan ütemben követik egymást, amely sebesség mellett a Garmin nem tudja garantálni a kompatibilitást.

A másik ok sokkal prózaibb, hamarosan érkezik az Asus-szal közösen fejlesztett két nüviphone, amelyeken természetesen a Garmin navigációs rendszere fog futni. A Mobile XT csendes kivezetésével szüntetik meg a házon belüli konkurenciát, hiszen így csak a két nüviphone készüléken lesz elérhető a legfrissebb Garmin alkalmazás.

A hazai felhasználók számára szomorú ez a lépés, hiszen itthon az iGO mellett ez az egyetlen olyan navigációs szoftver, amely TopMap adatbázisra épül, amely köztudottan a legpontosabb magyar térkép. Éppen ezért a Garmin hazai forgalmazója a magyarországi felhasználók számára valószínűleg továbbra is tudja majd biztosítani a frissítéseket, de ennek további részletei pillanatnyilag nem ismertek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés