Hirdetés

Így lehet feltenni Google szolgáltatáscsomagot kínai Mi 6-ra

Néha küzdelmes egy-egy Kínából érkező telefon tesztelése, elsősorban lokalizációs problémák miatt. A B20 hiánya nálunk nem okoz gondot, hiszen Budapesten nem 800 MHz-en dübörög a 4G, a magyar nyelv hiánya sem probléma, lévén angolul azért hellyel-közzel minden eszköz tud, ám a Google szolgáltatásokra nekünk is szükségünk van, többek között azért, mert a tesztprogramokat a Play Áruházból vadásszuk össze. És persze pontosan tudjuk, hogy az olvasók sem tudják nélkülözni a Google által biztosított funkciókat. Legutóbb a Xiaomi Mi 6 kapcsán küzdöttünk meg a dologgal, íme a megoldás, aminek nyomán tippünk szerint nem csak a Mi 6, hanem egyéb Xiaomi modellek is felokosíthatók.


[+]

Először is szedjük le innen a Google Installer V2_en.apk-t, másoljuk a tároló gyökerébe, engedélyezzük a További Beállítások (Additional Settings) Privacy menüpontjában az Ismeretlen forrásokat (Unknown Sources), majd telepítsük az .apk-t. Minden létező dologba egyezzünk bele, amit csak szeretne. Ha ez megvan, akkor induljunk meg az Alkalmazásengedélyek menüpontba. Itt összesen 57 darab engedélyt kell saját kezűleg, hangsúlyozottan egyesével megadni a Google komponenseknek, amelyek immár megjelennek az alkalmazások között.


[+]

Ekkor még mindig nem működik semmi. A hivatkozott webhelyről töltsük le a Mi6GoogleBackUp.zip fájlt (van frissebb is, aki megtalálta, nyugodtan szóljon, én meguntam keresni), csomagoljuk ki, a tartalmát pedig hagyjuk benne a keletkezett mappában. Szedjük elő a készülék gyökeréből a MIUI nevű mappát. Ha ott a backup mappán kívül van bármi, töröljük ki. Leszámítva a rejtett fájlt. Azt ne. Amennyiben a backup tartalmaz egy AllBackup mappát, tegyük bele mappástul az imént kicsomagolt pakkot. Ha nincs ilyen hely, hozzuk létre, ügyelve a formátumra: AllBackup, majd ide húzzuk be a Mi6GoogleBackUp mappánkat.


[+]

Ha mindez megvan, ismét a További beállítások lesz a nyerő, itt legalul van egy olyan, hogy Backup and Reset. Mellesleg, ahogy a menüpont neve is mutatja, a készüléket szintén itt lehet gyári állapotba hozni, ha arra lenne szükség. A Local bacups menüpontban meg kell jelennie egy 127 MB-os, 2016 december 12-i keltezésű tételnek. Ha ez nem következik be, akkor az elérési útvonalat érdemes ellenőrizni, aminek egészen pontosan a következőnek kell lennie: Ez a gép\MI 6\Internal shared storage\MIUI\backup\AllBackup\Mi6Google.


[+]

Ha minden oké és megvan a backup fájl, négy alkalmazást akar majd visszaállítani, tehát cselekedjünk eképpen. Várjuk ki, fejezzük be. Indítsuk újra a készüléket. Használjuk egészséggel a Google szolgáltatásait. Mondjuk, kezdjük azzal, hogy lerántunk ezt-azt az alkalmazások között megjelenő Google Play Áruházból. Például egy billentyűzetet, mert a gyárilag mellékelt megoldás csak félig tud angolul és minden alkalommal, amikor kínai szövegre kattintunk, csak remélni tudjuk, hogy nem ajánlottuk fel senkinek az életünket és fele királyságunkat, illetve valóban az kerül elő, amiről szeretnénk.

Hirdetés