IFA 2018: Megint van 3,5 mm-es jack egy HTC telefonon

A HTC regionális termékfelelőse egy nagyon magas ember, aki pont szembejött velünk, amikor épp a standjukat kerestük a berlini IFA kiállításon, hogy az előző nap bejelentett U12 Life nevű telefonjukat megnézhessük. Úgyhogy egymásra köszöntünk és a kezünkbe is nyomott két példányt az újdonságból, amely azért praktikus, mert két színben is fog érkezni a magyar piacra is.


[+]

Az U12 Life ugyanazt a sémát követi, mint amit az U11 Life kapcsán igyekezett a HTC kommunikálni: a csúcsmodell árának feléért lehet majd megvenni, viszont értelemszerűen ez jár bizonyos kompromisszumokkal. És előnyökkel is, az újdonságon ugyanis megint van 3,5 mm-es jack csatlakozó, ami egy igen meglepő lépés, hiszen a HTC az első között volt, akik elkezdték mellőzni ezt az interfészt. Még az is lehetséges, hogy elfogadták a felhasználói irányból érkező kritikákat... Erre utal az is, hogy nincs notch, amit amúgy előnyként emelt ki a rövid találkozásunk során a cég termékfelelőse is. Hivatalosan egyébként azzal indokolta a HTC a jack dugasz visszatérését, hogy a megnövekedett készülékház miatt maradt neki hely.


[+]

A hardver jobb, mint ami az U11 Life-ban volt, Snapdragon 636-is chipsetet kapunk 4 GB RAM mellett, a belső tárhely 64 GB méretű (a tajvani helyi piacra amúgy gyárt a HTC 128 GB-tal szerelt változatot is), a hátlap alatt 3600 mAh-s akkumulátort találunk, a kijelző pedig 6 inches, 18:9-es képarányú és 2160 x 1080 pixel megjelenítésére képes.


[+]

A hátlapi kamerapáros 16 és 5 megapixeles felbontást tud, ez nyilván azt is jelenti, hogy nem a látószögekkel játszottak, hanem a háttér ügyesebb elmosása érdekében vetik be a segédszenzort. Az előlapra 13 megapixeles kamera került, viszont megmaradtak a sztereó hangszórók, amelyek a csúcsmodellben is igen meggyőzően szóltak. Eleinte a 8.1-es Androidra épülő Sense rendszerrel kerül piacra a telefon, itthon nagyjából 120 ezer forintos áron lehet majd megvásárolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC U11 Life - életrevaló

    A HTC U11 sorozat középkategóriás modellje az Android One program keretében tiszta rendszert és legalább két éves terméktámogatást garantál, de az Edge Sense - szorongatós funkciók sem maradtak ki.

Hirdetés