A TENAA-nál járt a Nokia X

Május 16-ára várja a szakma a Nokia X bemutatóját, amit egyes források X6-ként, mások pedig 6X-ként emlegetnek. A név tulajdonképpen mindegy is, akárcsak a TA-1099 kódnév, a lényeg az, hogy a készülék tényleg létezik, és a kínai megjelenéshez szükséges engedélybeszerzésért ellátogatott a TENAA-hoz, ahol több specifikáció is félhivatalos megerősítést kapott. A Hírközlési Hatóság 147,2 x 70,98 x 7,99 és 151 grammos paramétereket mért, és kék, fekete, ezüst, illetve fehér színvariációkkal számol. A megjelenítő 1080 x 2280 pixeles lehet betüremkedéssel, 5,8"-es képátlóval, az akkumulátor 3000 mAh-s.

A várhatóan 3, 4 és 6 GB-os RAM kiszerelésben elérhető mobil 32, illetve 64 GB-os tárolóval kerülhet piacra, microSD bővítési lehetőséggel. A TA-1099 három kamerát kínálhat, kettőt a hátlapon, 16 megapixeles felbontással. A hatóságnál járt készülék meg nem nevezett, 1,8 GHz-es, nyolcmagos SoC-t használt és 8.1-es verziószámú Androidot futtatott. A teljes és hivatalos specifikációra, illetve a kínai árakra (mert először a népköztársaságban jelenik meg) még bő egy hetet kell várni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Lesz Nokia 6X, csak kicsit később

    Az április 27-i dátum egy konferencia kezdetét jelölte, amely a gyártó legújabb szériáit promotálja.

  • Visszatér a Nokia X?

    Bemutat valamit április 27-én a Nokia, bár egyelőre csak tippelni lehet, mi lesz a kínai esemény főszereplője.

  • MWC 2018: Íme, a Nokia 8 Sirocco!

    Két szélén lekerekített Plastic OLED kijelző, csúcsteljesítmény és egyedi forma: a Nokia a Sirocco nevet is visszahozta, ám az eredmény ezúttal a jövőbe mutat.

  • Izgalmas Nokiákat ígér az MWC-re a HMD Global

    A HMD Global várhatóan több okostelefonnal is készül a február végén startoló kiállításra. Az egyik a minap Bluetooth minősítést kapott, 4G-s Nokia 3310 lehet.

Hirdetés