Mobilarena TV: Kicsi és kompakt, tényleg mindenki erre vágyik?

Ha egy csúcsmodellt bemutatnak, az manapság szinte biztosan valami öt hüvelykes, vagy annál nagyobb kijelzővel szerelt telefon lesz. Sokan viszont még mindig nem vágynak ekkora tepsikre, ezért a gyártók is készítettek mini készülékeket, csak hát a hardveres képességek ekkor sokkal rosszabbak lettek. A mai adás tárgyát képező Sony Xperia Z1 Compact viszont felrúgja az eddigi trendeket. Az Xperia Z1 kistestvérének is felfogható masinának IP58-as védettséggel rendelkező burkolata alatt egy Snapdragon 800 lapkakészlet dolgozik. A japán gyártó végre a kijelzőhasználat tekintetében is beadta a derekát, így újdonságukba egy 4,3 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású IPS-LCD panelt szereltek. A kamera 20,7 megapixeles képeket készít, van LTE-A, NFC, szóval szinte minden tud a cucc, amit egy zászlóshajónál is elvárnánk, csak sokkal kompaktabb méretben.

Az adást ma este 18 órától tartjuk, és ahogy az lenni szokott, a lenti kis ablakra kattintva lehet majd nézni az élő műsort.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Az Xperia Z1 Compact vakujáról

    A Sony németországi részlege is megerősítette a csupán maroknyi modellnél felmerülő éjszakai fotók színhibáinak létezését.

  • Hanghibákat javít a Sony

    Az Xperia Z Ultra, Z1 és Z1 Compact tulajdonosok számára elérhető az Android 4.4.2 KitKat javítócsomag.

Előzmények

  • Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

    A japán gyártó az elmúlt pár évben nem feltétlenül kamatoztatta a képalkotással kapcsolatos teljes tudását mobiljaiban. Most is inkább elméletben teszik meg.

  • Sony Xperia L - rutinosan homorít

    Jókora, de mégsem csúcsmodell. A középkategóriára lő a japán gyártó, itt még a TFT kijelzőt is jobban elnézi az ember, pláne ezzel a formatervvel.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

  • Sony Xperia Z - a nagy varázsló

    A Sony első Full HD felbontású okostelefonja Európában hamarosan piacra kerül, s ezzel megelőzi a konkurenciát.