Mobilarena TV: Circus Maximus

Tavaly áprilisban nemcsak a mi tetszésünket is elnyerő P8-ról rántotta le a leplet a sikeres 2015-öt záró Huawei, hanem gigászi, 6,8 hüvelykes fivéréről, a P8max-ról is, amely a kistestvére legtöbb jó tulajdonságát megörökölte, csak éppen sokkal, sokkal nagyobb lett.

Azt is látni kell viszont, hogy idő közben kijött az 5,5 hüvelykes Mate S, az 5,7"-es Nexus 6P, a 7"-es Honor X2 és a 6"-es Mate 8, így aztán magának is konkurenciát állított a Huawei. Ez persze ösztönzőleg hatott az eladásokra, hiszen a nagyobb választék több igényt ki tudott elégíteni, és van akinek egy hathüvelykes mobil sem elég nagy. Este megvizsgáljuk, hogy milyen esélyei vannak a gigászi phabletnek (vagy épp kompakt tabletnek) csapaton belül és kívül.

Előzmények

  • Huawei Mate 8 - kirinpáncél

    A kínaiak csúcsphabletjében már a bivalyerős Kirin 950 chipset dolgozik, kiváló az üzemidő, és két SIM-et kezel aktívan. Az ára sem rossz, a kamera viszont lehetne picit jobb.

  • (Huawei) Honor X2: nem csak papíron nagy

    Hibátlan megoldás lehet azok számára, akik egy olyan készüléket keresnek, ami kivált egy telefont, és egy tabletet is.

  • A „Huawei P9max” is Kirin 950-nel érkezik?

    A Mate 8 pár héten belül bemutatkozik, ám várhatóan nem az lesz az egyetlen készülék, amelyik a házi tervezésű HiSilicon Kirin 950-es SoC-t rejti majd a kijelző mögött.

  • Huawei Mate S - az Erő nincs vele

    Nem minden Mate S született egyenlőnek: a nálunk járt, 32 gigabájtos változat Force Touch technológiával nem, villámgyors ujjlenyomat-olvasóval és optikai képstabilizátorral viszont fel lett vértezve.

Hirdetés