Megtartanák a 2021-es CES-t

A szervezők úgy számolnak, hogy kevesebb érdeklődővel és több online bemutatóval ugyan, de megrendezik a Las Vegas-i tech kiállítást.

Hirdetés

Idén januárban kis csapatunk újfent megfordult a híres-hírhedt amerikai kaszinóvárosban, hogy egy rakás pénzt eljátsszon a több évtizedre visszanyúló CES (teljes régi nevén a Consumer Electronics Show) érdekességeiről beszámoljon. Akkor még nem sejtettük, hogy a túlnövekedett és a problémás tömegközlekedési viszonyok miatt a lábainkba több tíz kilométert rakó kiállítás jó eséllyel az egyetlen ilyen jellegű tömegrendezvény lesz 2020-ban, a VentureBeat szerint pedig benne van a pakliban, hogy a kiállításnak korai szerepe volt az új típusú koronavírus járvány amerikai kirobbanásában.

Las Vegas szívesen látná a CES kiállítóit és érdeklődőit
Las Vegas szívesen látná a CES kiállítóit és érdeklődőit [+]

A CES szervezői viszont a terveknek megfelelően készítik elő a 2021 januárjában esedékes kiállítást személyes részvétellel, hozzátéve persze, hogy a korábbiaknál több online bemutatóra számítanak. Vakcina nélkül és újabb járványgócok kipattanásának kockázatával persze várhatóan kevesebb látogató és kiállító gondolja majd úgy, hogy a személyes részvétel feltétlenül indokolt, és az is kérdéses, hogy mely országokból és milyen feltételekkel léphetnek majd be a nemzetközi érdeklődők. A szervezők mindenesetre ígérik: be fogják tartani és tartatni azokat az előírásokat (maszk, távolságtartás, fertőtlenítés, stb.), amelyek csökkentik a terjedés kockázatát.

Itt még némi nem-értéssel a fejemen: később aztán megéreztem, mi ebben a jó
Szentkuti11 az Excaliburral a háttérben [+]

Nyilván sokan gondolhatják, hogy jelen helyzetben, az amerikai halálozási számokat és az általános egészségügyi állapotokat figyelembe véve felelőtlenség egy ekkora tömegrendezvényt megtartani. Ugyanakkor elképesztő bevételkiesés volt a MWC szervezőinek, a kiállítóknak és Barcelona városának a február végi Mobile World Congress törlése, a CES tematikáját és a potenciális üzletkötéseket figyelembe véve a Las Vegas-i esemény elmaradása pedig talán még nagyobb bevételkieséssel járna.

A munka után kis kikapcsolódás: Bone123 épp a Zion Narrows Canyon egyik szikláján pihen
A munka után kikapcsolódás: Bone123 megérdemelten pihen, miután derékig gázolt a Zion Narrows Canyon kétfokos vizében [+]

Jelenleg is folyik egyébként a fő kiállítóhelyszín, a Las Vegas Convention Center egymilliárd dolláros felújítása, melynek része egy rövid alagút építése, melyben idővel majd önvezető Teslák fogják a tömegeket furikázni, a kaszinóváros bevételei pedig amúgy is megcsappantak a korlátozásokkal és ideiglenes bezárásokkal. Éppen ezért érhető a nyomás a szervezők, a helyszínek és a városvezetés részéről egy fél év múlva esedékes kiállítás előkészítésére, ám ettől még az egészségügyi kockázat nagy.

Azóta történt

Előzmények

  • CES blog: Las Vegas-i élmények

    Sosem jártam még olyan városban, ami ennyire nem közlekedőként gondol a gyalogosokra - Vegasban, ha el kell jutni bárhova, az egy kínszenvedés, csak úgy létezni viszont kifejezetten jó.

  • CES blog: Egy szál pólóban a karácsonyfa alatt

    Amerikai látogatásunk első teljes napján nem kedvezett az időjárás, az utóbbi napokban azonban duplán kárpótolt minket a legendás kaliforniai napsütés.

  • CES blog: Mindjárt megyünk, de most hárman

    Január 5-én kezdődik a 2020-as CES, de szokás szerint rátolunk pár napot, ha már kijutunk. Soha nem látott létszámban.

Hirdetés