Teljesen újrahasznosított alumíniumból készül az új iPad

A mai Apple-esemény első termékbemutatója a táblagép körül zajlott: hetedik generációjánál jár az iPad.

Meglepő kártyát húzott elő a cupertinói cég, hiszen nem az óra, vagy valami egyéb kiegészítő, hanem egy új iPad nyitotta a szeptemberi új termékek sorát, méghozzá az 9,7 hüvelykes alapmodellt leváltó 10,2 hüvelykes retina variáns, ami a táblagép hetedik generációját indítja el.  Az új olcsóság teljes értékű billentyűzettel és az első generációs Apple Pencillel is kompatibilis, A10 Fusion chipjét pedig már a 2016-os iPhone 7 óta ismerjük – nyilván jóval gyengébb egy A10X-nél, de egy belépő-iPadnek pont elég erős. Alumímium háza 100%-ig újrahasznosított alumíniumból készült.


[+]

Nem említettek Type-C csatlakozót, így valószínűleg a Lightning-port került rá, és az előlapi gombbal egybeépített Touch ID is még az előző generációkra utal, ahogy szinte minden más specifikáció, kamerákkal, hálózati képességekkel és hozzávetőleges üzemidővel együtt. Amint megérkezik a magyar ár és a teljes specifikáció, frissítjük az anyagot, mindenesetre belépőmodellként jó eséllyel egy emészthető árcímkét ragasztanak rá (Amerikában nettó 300-330 dollártól indul 32 GB-tal, csak Wi-Fi-vel).

Frissítés: 134 990 forint a bruttó hivatalos ára az új iPad-nek 32 GB tárhellyel és Wi-Fi-vel, ugyanez mobilinternetes képességgel 50 000 forintos felárat jelent. Kizárólag Wi-Fivel, de 128 GB-tal 174 990 forintot fog fizetni a felhasználó kezdetben, viszont mobilnettel együtt már 224 990 forintos árcímkével találkozhatunk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés