Megérkezett a Nexus 7

Nemrég véget ért a Google I/O fejlesztői konferencia nyitóbeszéde, ahol a várakozásoknak megfelelően egy Nexus táblagépről is lehullt a lepel. A második referenciatablet a pletykáknak megfelelően immár nem a Motorola, hanem az Asus gyártósorairól kerül le. A Nexus 7 névre hallgató készülék lesz az első, amely az Android legújabb, Jelly Bean névre hallgató verzióját futtatja.

198,5 x 120 négyzetmilliméter alapterületű, 10,5 milliméter vastag masina tömege 340 gramm, és bár az anyaghasználatról nem esett szó, a képek alapján műanyag borításra tippelünk. Hátlapi kamera nincs, az előlapon viszont egy 1,2 megapixeles fényképezővel lehet találkozni, amely elsősorban a videócsevegés (pontosabban a Google Plus Hangout funkciója) miatt került ide. Az oldalsó interfészkínálatot egyelőre balladai homály fedi, mindössze a fizikai hangerőszabályzó billentyűk és a microUSB-aljzat megléte vehető biztosra.


[+]

Míg a Motorola által készített referenciagép 10,1 hüvelykes kijelzővel volt szerelve, az Asus képátlót csökkentett, a Nexus 7 a nevéhez illően hét hüvelykes megjelenítővel rendelkezik. A felbontása 1280 x 800 képpontos, így körülbelül 215 ppi pixelsűrűségről van szó. A technológiát tekintve egy IPS panelt kapunk, 178 fokos betekintési szögekkel és Asus TruVivid képminőség-javító eljárással felvértezve. Utóbbi a hivatalos információink alapján a fényerőn és a színhűségen fog javítani. Mindezt egy karcálló Corning FIT Glass bevonat fedi. A készülékhez egy protective smart cover névre hallgató kiegészítő is megvásárolható, a hat színben kapható tok további védelemmel látja el a táblagépet.


[+]

A számítási műveletekért egy NVIDIA Tegra 3 lapkakészlet felel (a processzormagok órajeléről nem esett szó), mely mellett 1 GB LP-DDR2 RAM található. A táblagép Android 4.1-gyel érkezik, amely mindenféle módosítás nélkül fut majd a masinán. További információért az új rendszerverzió újdonságairól a tudósításunkat ajánljuk. Az akkumulátor kapacitása 4325 mAh, ám az értesüléseink alapján egy feltöltéssel 9 órányi videólejátszást és 300 órányi készenlétet ígér, aktív használat mellett 8 órát bír. Adatkommunikációs szempontból a WiFi, Bluetooth, GPS és NFC négyesfogattal lehet számolni, az egyebek tekintetében pedig egy giroszkópot, egy gyorsulásérzékelőt és egy mágnesszenzort kapunk.

A táblagép a mai naptól előrendelhető a Play áruházban, feltéve, ha az ember az Egyesült Államokban, Angliában, Ausztráliában vagy Kanadában él. A 8 GB kapacitású belső tárhellyel rendelkező modell 199 dollárba (körülbelül 46 ezer forint), a 16 GB-os kivitel pedig 249 dollárba (kicsit több, mint 57 ezer forint) kerül majd, a piacra kerülés várható időpontja július közepe.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés