Még vékonyabb ujjlenyomat-olvasót készített az LG

Az LG Innoteknek köszönhetően most újabb hasznos fejlesztést kapott a mobilvilág: az eddigieknél vékonyabb ujjlenyomat-olvasót. A megoldás azért is érdekes, mert nincs szükség körkörös vagy hátlapra helyezett kialakításra, hiszen a mérnököknek sikerült egy 0,03 milliméteres zsebbe belehelyezniü ezt, méghozzá a kijelzőt védő üveglap alá. Ennek az újításnak köszönhetően a gyártók sem lesznek rákényszerítve arra, hogy megváltoztassák a készülékek formatervét, vagy olyan gombokat építsenek be, amikre egyébként nem lenne igény.


[+]

Az LG szerint a friss biometrikus szenzor hasonló hatásfokkal működik, mint az eddig ismert leolvasók, és bár még egyetlen készüléket sem említettek, ami ezt használná, valószínűleg hamarosan több ilyen telefon is napvilágot lát majd. Az egyik ilyen például az Apple iPhone következő generációs modellje lehet, aminél már többször pletykálták, hogy a cupertinóiak a kijelzőbe építenék a szenzort. Az LG nagy reményeket fűz a fejlesztéséhez, ami abszolút megalapozott dolog, hiszen az Android is natívan támogatja már ezt a biztonsági funkciót, így egyre több cégnek van igénye, hogy ezeket a modulokat a saját eszközeibe beszerelje.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

  • LG blog: ismét a JBL-lel működött együtt az LG

    Az LG G3-hoz tervezett HBS-800 után másfél évvel megérkezett a Tone Ultra névre hallgató utód, ami sokkal praktikusabb és esztétikusabb kialakítású.

  • LG V10 - plusz költség, dupla mulatság

    A dél-koreaiak zászlóshajója anyaghasználat és specifikációk terén is túlmutat az eddigi modelleken, legnagyobb érdekességei közé a dupla kijelző és az ujjlenyomat-olvasó tartozik.

Hirdetés