Linux rendszerrel szerelt Samsung készülék

Hirdetés

Bár a most bemutatott Samsung készülék egyelőre csak Kínában kerül piacra, mégis érdemes vetni rá egy pillantást, több okból is. Egyrészt az i819 névre keresztelt eszköz Linux operációs rendszert futtat, másrészt pedig mind a mai napig ritka a mobilok között, hogy egy készülék a hagyományos GSM hálózatok kezelése mellett képes legyen a CDMA hálózatokon is működni.


A Samsung és a Linux

 

E két érdekességen felül természetesen a többi fontos funkció sem maradhatott ki a telefonból. A 130 grammos készülék hatalmas, 320x240 pixeles kijelzőt kapott, a hátulján pedig 2 megapixeles optika várja a fotózni kívánó felhasználókat. A telefon megkapta a D600-ból ismert Flash Menu-t, valamint a TV-kimenetet is, ráadásul a Text-To-Speech funkció segítségével felolvastathatjuk vele az összes szöveges információt, legyen az csak egy sima üzenet, vagy akár egy weboldal tartalma.

Természetesen találhatunk még MP3 lejátszót is, amelyhez sztereó hangszórókat építettek a készülékházba. A kapacitással sem lesz túl sok gond, hiszen microSD kártyákkal bővíthető a memória mérete.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés