Hosszú üzemidőt biztosít az ASUS VivoWatch

Tavaly mutatta be kifejezetten tetszetős Android Wear alapú okosóráját az ASUS, a ZenWatch-ot, ami a szemrevaló küllem mellett barátságos árcédulával hívta fel magára a figyelmet. A gyártó új kütyüje mégsem annak a folytatása, hanem egy saját, KoodOS névre hallgató rendszerre épülő fitnesz karperec számos okosfunkcióval és androidos, illetve iOS-es kiegészítő alkalmazással. Az eszköz a VivoWatch nevet kapta.


[+]

A VivoWatch legfőbb tulajdonságai közé a négyzetes kijelző, a rozsdamentes acél fémház és az IP67-es védelem tartozik. Az utóbbi kapcsán a gyártó vízlepergető képességekről beszél, de a zuhany alá is be lehet állni vele a beázás kockázata nélkül. Az ASUS egyébként egész napos viselést ajánl, hiszen az olyan funkciók mellett, mint a lépésszám követése, a VivoWatch a pulzusszámot is méri, éjszaka pedig az alvásciklusokat is statisztikázza. A készülék a jobb oldalon, kissé hátul elhelyezett gombbal, valamint a képernyőn való simítással kezelhető.


[+]

Sok minden hardveresen nem derült ki, mindenesetre úgy tűnik, hogy a készülék monokróm kijelzőt kapott zöld értesítési leddel a megjelenítő alatt, illetve egy napi 24 órán át aktív optikai szenzort a hátlapon. Mindezek kombinációjával az ASUS tíznapos üzemidőt ígér egyetlen töltésről.


[+]

Az Androidra és iOS-re letölthető kiegészítő alkalmazás az ASUS HiVivo nevet kapta, és az ASUS Healthcare oldallal egyetemben nemcsak a szokásos statisztikákat jeleníti meg, hanem a napi szükséges aktivitásra is felhívja a figyelmet. Amennyiben más családtagok is rendelkeznek ilyen fitneszközpontú okosórával, az ő statisztikáikat is meg lehet tekinteni. Az árazásról, a megjelenésről és az okosfunkciók teljes tárházáról egyelőre még nem derült ki sok minden a hivatalos sajtóközleményből, olasz források mindenesetre 150 eurós kezdőárra és gyors piacra kerülésre számítanak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés