Hivatalos videón nagyon könnyű szétszedni a Mi 11-et

A Xiaomi a saját felületén prezentálja, mit is kap pontosan, aki megveszi legújabb csúcskészülékeket: persze a való életben valószínűleg kevésbé lesz ennyire egyszerű a javítás.

Hirdetés

Nagyon népszerűek a mobilszétszedős videók, és nyilván nem azért, mert emberek milliói akarnának otthon, a konyhapulton kijelzőt cserélni a fokozott szakértelmet, szerszámozottságot és pontosságot igénylő, többszázezer forintos telefonjukban, az viszont mégis érdekes, hogy hogyan épül egy ilyen kütyü, miképp vannak benne összepréselve a komponensek.

A lelkes hobbisták videóiból gyakran kiderül, milyen problémákkal lehet alapszinten szembesülni, a mindenre célszerszámmal készülő profik már csak a ragasztott alkatrészekkel szoktak megszenvedni, viszont ha egy gyártó saját maga prezentálja, hogyan megy a szétszedés, akkor biztosan nem leszp porszem a gépezetben. 2 perc alatt a teljes bemutató le is zajlik.

Először a hátlap jön le, aztán egyben a kamerasziget üvege, eltávolításra kerül csomó szalagkábel, csatlakozó és csavar, kijön az 50W-os vezeték nélküli töltő tekercses egysége, az alaplap, a kameramodul, az előlapi kamera, a hangszóró, az alsó USB-C csatlakozó, a rezgőmotor, az akkumulátor, a kijelző, és végül a szemünk elé tárul a keret, a folyadékhűtéssel. Úgyhogy a Mi 11 nem csak strapabíró, de láthatóan logikus a felépítése is, kérdés persze, hogy a való életben hogy fog alakulni a szervizelhetőség.

Előzmények

Hirdetés