Gyorsan bővül a független Honor partnerlistája

Nem a V40 bemutatkozása az egyetlen mai Honor hír: a Qualcomm mellett az Intel, a Microsoft és jó pár másik vállalat kész az együttműködésre.

Az USA kontra Kína, illetve a Trump kontra Huawei ügy a Honor almárka szempontjából tulajdonképpen pozitív véget ért: azt követően, hogy az anyacéget érintő szankciók miatt a brand is elesett a Google-licenctől és számos beszállító partnerétől, a Honor egy sencseni konglomerátum szárnyai alatt kivált a Huawei-ből, hogy független szereplőként ismét felvehesse a kapcsolatot régi partnereivel.

A Honor V40 Kínában már kapható
A Honor V40 Kínában már kapható (forrás: Mobiltelefon) [+]

Mivel a V40 egyelőre Kínában mutatkozott be, és ott nincs jelen a Google a szolgáltatásaival, szépen sikerült kikerülni a kérdést, hogy az esetleges nyugati piacra szánt modellek visszakapják-e a Play-szolgáltatásokat (állítólag igen). Ezen nyilván bőven van az frissen önállósult márkának dolgoznia valója, és tavaszig várhatóan sokkal konkrétabb elképzelések rajzolódnak ki a nemzetközi stratégiát illetően. A Reuters mindenesetre megjegyezte: a Honor máris számos régi-új partnerrel megállapodást kötött.


[+]

George Zhao márkavezér és a vállalat ma állítólag úgy kommunikált, hogy kereskedhetnek az AMD-vel, az Intellel, a Microsofttal, a Micronnal, az SK Hynixszel, a Samsunggal, a Sonyval és a Qualcommal, ezek pedig fontos partnerek a számítástechnikában és okostelefonos beszállítói oldalról egyaránt. A Canalys elemzője, Nicole Peng szerint a Honor célja arra rámutatni, hogy a Huawei régi céljaival született újjá, és az a nyolcezer munkatárs, aki mostantól az önálló márka sorait színesíti, továbbra is a fejlődésre koncentrálhat. Biztosan sokat hallunk még a Honorról a termékeket és az engedélyeket illetően, és persze Joe Biden elnöki beiktatása is változtathat az elhidegült kínai-amerikai gazdaságpolitikán, melynek a Huawei lett a legfőbb járulékos áldozata.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés