Extrém teljesítményű gyorstöltési megoldásokat mutatott be az Oppo

A 125 wattos töltőfej mellett 65 wattos vezeték nélküli töltőt, 50 wattos mini SuperVOOC töltőt és 110 wattos mini adaptert is piacra dobnak.

Az Oppo nem aprózza el a töltésteljesítményt, a mai bemutató legérdekesebb terméke nyilván a 125 wattos flash charge technológia, amivel felülmúlták a mindeddig rekordernek számító 65 wattos megoldást. Amit nem mellesleg szintén ők dobtak össze tavaly. Egy 4000 mAh-s telepet 5 perc alatt tölt 41%-ra, a maradék 59%-ot pedig további 20 alatt teljesíti. A teljesítmény ugyan nagyobb,a töltésvezérlés viszont szigorúbbnak tűnik, mint az IQOO 120 wattos megoldása, amely összesen 15 perc alatt végez megegyező méretű akkuval. Valószínűleg biztonsági megfontolásokból alakították így a terhelés elosztását, a hőmérsékletet pedig 10 darab hőérzékelő szenzor monitorozza.


[+]

Az új AirVOOC vezetékmentes töltő 65 wattos teljesítménnyel fél óra alatt tol bele 4000 mAh-t a készülékbe, ami ugyanaz a szint, mint a 65 wattos vezetékes SuperVOOC 2.0. Az aktív hűtéssel szerelt töltőpad egyelőre csak koncepcióként került bemutatásra, ami annyiban nem különösebb veszteség, hogy jelenleg nem is létezik olyan készülék, amely értelmezni tudná ezt a tempót.


[+]

Az 50 wattos mini SuperVOOC töltő viszont piacra kerül a maga 82,2 x 39 x 10,5 milliméteres dimenziójában és 60 grammjával, ami kellően kompakt ahhoz, hogy magunkkal vigyük bárhová. A töltőfej kompatibilis a VOOC protokollokkal 4.0-s verziószámtól (30W) és 27 watton is üzemképes. A mini SuperVOOC impulzustöltéssel dolgozik, ami a hagyományos fokozatos töltés helyett 40 milliszekundumonként nagyobb mennyiségű naftát tol a telepbe.

Ugyanezen az elven működik a 110 wattos mini flash charge, csak valamivel nagyobb, kébé mint egy normál 18 wattos adapter. Együttműködik a sztenderd SuperVOOC szabvánnyal 30 és 65 wattos teljesítményig, a Quick Charge kompatibilis eszközök pedig 36 wattot tudnak kipréselni belőle, úgyhogy bevethető más gyártók eszközeivel is. A Huawei P40 Prot viszont csak 18 wattal látja el a 40 helyett, a Xiaomi Mi 10 Pro 30 wattot tud így értelmezni a 65 helyett, a MacBook pedig 65 wattot vesz fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés