Európába érkezett az Asus Zenfone 4 készülékcsalád

Hat telefont mutattak be Rómában. Bár a készülékeket már nem övezte titok a tajvani bemutató óta, az árazás kapcsán akadtak meglepetések.

Az első Zenfone készülékek mögött még nem lehetett látni a koncepciót, a második generáció viszont nagyot szólt a maga idejében. Az Intel chipset köré épített gépek csúcsmodelljében volt először 4 GB RAM, ez felrakta az Asust az okostelefonos világtérképre, de aztán a Zenfone 3 megint nem volt akkora durranás. A negyedik generációs modellcsalád viszont ismét érdekes lehet - ha az árazással is ügyesen bánnak.

Az európai bemutató helyszíne
Az európai bemutató helyszíne [+]

Tisztult kicsit a portfólió, egyrészt a Zoom külön utat jár be a Zoom S képében, maradt tehát az utónevektől mentes Zenfone 4, az előlapi kamerát fókuszba helyező Selfie és az akkumulátor kapcsán vitézkedő Max. És mindegyikből készül egy Pro változat is, így jön össze a hatosfogat. Persze az egyes modellek regionálisan eltérnek, ahogyan azt az Asustól már megszokhattuk (de meg nem szerettük).

A "sima" Zenfone 4
A "sima" Zenfone 4 [+]

Az utótag nélküli Zenfone 4 egy felső középkategóriás termék 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású kijelzővel, amely IPS technológiát használ, a gyártó szerint 600 nites fényerővel. Régiótól függően Snapdragon 660 vagy 630 hajtja meg, a RAM mérete 4 GB, de lesz pár piac, ahol 6 GB kerül bele. A telep 3300 mAh-s, a hátlapon pedig két kamerát találhatunk, 12 és 8 megapixeles felbontással, a nagyobb felbontású szenzorhoz (Sony IMX362) jár 4 tengelyes optikai képstabilizátorral dual-pixel fókusszal és 83 fokos látószöggel. A másik kamera 120 fokos, nagylátószögű, a kettő között a szoftverben egyszerűen tudunk váltani. Az előlapra 8 megapixeles modul került. A további paraméterekben nincs különösebb meglepetés, 7.1-es Android, ZenUI, NFC, LTE, a nagy kérdés az ár, ami hazánkban várhatóan bruttó 160 ezer forint lesz, tesztünk is lesz rövid időn belül a készülékről.

A csúcsmodell A csúcsmodell
A csúcsmodell [+]

A legkomolyabb Zenfone 4 a Pro utótagot kapta meg. És bár a kijelzőméret ugyanaz, mint a kistestvérnél, a két eszköz mégis más, méretben kicsit husibb, ami a 3600 mAh-s akkunak is köszönhető. A kijelző AMOLED technológiát kapott, a chipset egy Snadragon 835-ös, a RAM mérete 6 GB. Kamerafronton is más a helyzet, az elsődleges modul megegyezik (12 MP, Sony IMX362), a másodlagos kamera viszont kétszeres optikai zoomot ad a júzer kezébe az 50 mm ekvivalens fókusztávolságú optikával, ami mögött egy Sony IMX351-es szenzor dolgozik 16 megapixeles felbontással. A csúcsmodell ára itthon bruttó 260 ezer forint lesz.

Két előlapi kamera és vaku
Két előlapi kamera és vaku [+]

Jött két olyan modell is, amelyek az előlapi kamerára helyezik a hangsúlyt. A Zenfone 4 Selfie a gyengébb gép Snapdragon 430-cal, 4 GB RAM-mal, HD felbontású kijelzővel és az előlapra tett kettős kamerarendszerrel, ami 20 megapixelre is képes némi trükközéssel. Ám úgy tudjuk, hogy ez nem lesz elérhető hazánkban, a Selfie Pro viszont igen, ami sokkal komolyabb gép. Roppant vékony, 3000 mAh-s akkut kapott, Snapdragon 625 dolgozik a burkolat alatt, a kijelző AMOLED és Full HD, az előlapi kamerák pedig 12 és 5 megapixeles felbontást tudnak, utóbbi nagylátószögű. Hamarosan tesztünk is lesz, a készülék várható hazai ára 145 ezer forint.

Üzemidőben jeleskedik a Max
Üzemidőben jeleskedik a Max [+]

Az új Zenfone 4 sorozat üzemidőbajnok kiadásai a Max és Max Pro utótagot kapták. Itt sokkal kevesebb az eltérés, mint a többi Zenfone 4 között, a Pro mindenképp 3 GB RAM-ot kap, a kistesóból lesz 2 GB-os változat is. A Pro mellett szól még a 16 megapixeles előlapi kamera (8 megapixelt tud a másik gép), de a chipset mindkét esetben Snapdragon 430-as, az akkumulátor 5000 mAh-s, a kijelző 5,5 hüvelykes és HD felbontású. A hátlapi kamerák esetén van még némi eltérés, a Pro 16 + 5 megapixelt tud, a sima Mac pedig 13 + 5 megapixellel dolgozik. Itt körülbelül 80-100 ezer forint lehet az indulási árpont, függően attól, hogy végül melyik verzió érkezik a boltokba.

A hazai forgalmazás egy hónapon belül indulhat, itthon a két Zenfone 4, a Selfie Pro és a Max lesz majd elérhető első körben.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Asus Zenfone 4 - úszik az árral

    Nagyon össze van rakva, de ha azt nézzük, hogy papíron mit tud, akkor elég masszívan fölülárazott termék a tajvani gyártó tömegmodellje, pedig nagyon átgondolt termék.

  • Végre a Zenfone 4 Pro is Oreóra vált

    Tovább gyarapszik a 8-as Android főverziót futtató okostelefonok száma: az Asus tavalyi csúcsmodellje a soros, hogy kekszes szoftvercsomagot kapjon.

Hirdetés