Érintőkijelzős Nokia még az idén

Haladni kell a korral, hiába piacvezető a vállalat. A Nokia azon kevés gyártó közé tartozik, akik még nem lovagolták meg az iPhone óta újra erőre kapott trendet, a tapicskolással vezérelhető menürendszert. A finnek már próbálkoztak ilyesmivel, a 7710 azonban nem volt kirobbanó siker.

A Nokia indiai marketing vezetője szerint még ebben az évben piacra lép a Series60 platform érintésérzékeny verziója, amely a cég szerint ujjal és stylus segítségével is vezérelhető lesz. A Nokia szerint a Symbian akvizíciója tovább gyorsíthatja a fejlesztés folyamatát. A marketing vezető nem aggódik az Apple térnyerése miatt sem, úgy fogalmazott, hogy ma a Symbian a világ vezető mobil operációs rendszer gyártója, s csak a vásárlókon múlik, hogy mennyire tudják majd megszokni az érintésvezérelt platformot.

A Nokia azonban némi lemaradásban van. Az év végéig meg fog jelenni az Android is a piacon, a Blackberry is érintésvezérelt felületet tervez a Thunderhöz, a Samsung és az LG pedig már sok tapasztalattal gazdagodva csaphat oda a finneknek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés