Egyre kevesebbet nem tudni a Xiaomi 12 Ultráról

Lassan teljes a specifikáció, pedig a gyártó még előzetesekkel sem borzolja a kedélyeket.

Meglehetősen drágán, mégis topmodell nélkül futott be a Xiaomi 12 család, és gyors merülésük és melegedésük miatt talán nem baj, hogy a 12 Ultra megvárta a TSMC 4 nm-es node-jára váltó Snapdragon 8+ Gen 1-et. Pedig kétségtelenül készen állt a formula, az eddigi legteljesebb, nem hivatalos specifikáció szerint ugyanis az elitkiadás megtartja a 12 Pro 6,7"-es, 120 Hz-es és QHD+ felbontású LTPO AMOLED paneljét, viszont jelentősen erősít a kameraszetten.

A Xiaomi 12 Ultra lehetséges formája
A Xiaomi 12 Ultra lehetséges formája (forrás: Zouton) [+]

A főszerepet új generációs, 50 megapixeles szenzor kaphatja optikai képstabilizátorral és 48-48 megapixeles ultraszéles, illetve 5x-ös, periszkópos zoomkamerával. A kolosszális kameratárcsán, amely az előzetes renderek szerint még fekete hátteret is kap felesleges redundanciaképp, LED villanó és 3D ToF szenzor is helyet kap. Az előlapra végül 20 megapixeles kamera kerül. A forrás 4800 mAh-s telepre számít érdekes módon 120 helyett 67 wattra maximalizált vezetékes és 50 wattos vezetékmentes gyorstöltéssel.

A Xiaomi 12 Ultra lehetséges formája
A Xiaomi 12 Ultra lehetséges formája (forrás: Zouton) [+]

Ha ez az ára annak, hogy közel 5000-es egység kerüljön a házba, ám az mégse legyen vészesen vaskos, a kompromisszum megköthető. Persze a vételár várhatóan döbbenetesen magas lesz, az itteni elérhetőség pedig minden bizonnyal idén is nehézkes. Mindazonáltal az akár 12/512 GB-os kiszerelésben is elérhető, MIUI 13-at futtató Xiaomi 12 Ultra és Leica fémjelzésű kameraszettje a felveheti a kesztyűt az Apple, az Oppo és a Samsung legjobbjával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés