CES 2018: Öt egészségügyi értéket mér az új Moto mod

Az eddigi legkülönlegesebb Moto mod mutatkozott be a CES-en. A készülék (ami több mint szimpla tartozék) nem a Lenovo gyártmánya, hanem a Vital Inc. terméke, ők pedig úgy gondolták, hogy akkor tudnak a legkönnyebben betörni az okos egészségügyi készülékek piacára, ha egy már meglévő ökoszisztémához csatlakoznak, így esett a választás a Moto modok egységes platformjára. És persze az sem mellékes, hogy a Lenovo segítségével némi marketinghez is hozzájutnak.


[+]

A Vital mod igazából nem kell a telefonhoz csatlakozzon fizikailag (mint az összes többi mod), hiszen Bluetooth kapcsolaton keresztül működik. A termék kissé furcsa alakú, mintha egy téglán lenne egy kisebb cső, nos, ebbe kell beledugjuk a mutatóujjunkat. Ha a kapcsolódó telefonos alkalmazásban elindítjuk a mérést, akkor azt fogjuk tapasztalni, hogy a cső belső, puha része ráfeszül az ujjunkra (ahogyan a vérnyomásmérő is a felkarunkra), majd a szoftver kettő perctől számol visszafelé. A végleges modell állítólag kevesebb idő alatt is végez majd a méréssel, de ez sem tart sokáig.


[+]

Innentől nincs meglepetés, az alkalmazásban megjelennek az értékeink, amelyeket természetesen naplószerűen vezet is az app, hogy láthassuk a változásokat. Szintén értelemszerű a mért értékekkel kapcsolatos esetleges figyelmeztetések megjelenítése. Testhőmérsékletet viszont nem tud a mutatóujj alapján detektálni a készülék, ahhoz a homlokunk elé kell tenni és 5 másodpercig ott tartani, hogy megkapjuk az adatot.

Itt vannak az eredményeim, azt mondták, hogy oké, pedig nem is ettem reggel óta
Itt vannak az eredményeim, azt mondták, hogy oké, pedig nem is ettem reggel óta [+]

Természetesen a Vital terméke abszolút tudna működni bármi más telefonnal is, de a Lenovo-exkluzivitás miatt csak Moto telefonokkal kommunikál. 395 dolláros árával ez a legdrágább mod, ami a Moto telefonokhoz eddig készült, konkrétan az összes Moto készüléknél drágább.

Utazásunkat az Eustock.eu támogatta. Köszönjük!

Hirdetés