BlackBerry 10 – hetvenezer alkalmazással

Thorsten Heins, a Research In Motion első embere a Die Welt számára adott interjúja során az alakulóban lévő BlackBerry 10 ökoszisztéma bővülési üteméről is beszélt, mely kapcsán már biztosra vehető, hogy az új modellekre legalább 70 000 alkalmazás lesz elérhető már a premier napján. Az alkalmazások számának gyors bővülése egyáltalán nem meglepő, hiszen a kanadai cég február 18-áig meghosszabbított ösztönző programja legalább 10 000 dolláros kifizetést garantál minden fejlesztőnek a minőségi alkalmazásokért. Egészen pontosan, ha egy adott alkalmazás több mint 1000, de kevesebb mint 10 000 dolláros forgalmat generál egy bizonyos idő alatt, akkor a RIM magára vállalja a különbözet megfizetését. A gyártó jól láthatóan nem akar semmit sem a véletlenre bízni. Ráadásul az Android alkalmazások zömével való kompatibilitás is a platform egyik fontos erénye lehet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • RIM

Azóta történt

  • BlackBerry 10 bemutató élőben

    Hamarosan startol a RIM mobil operációs rendszerének legújabb verziója, mely esemény 16 órakor kezdődik, s élő közvetítéssel jelentkezünk az eseményről.

  • BB10 – fix méretű kijelzőkkel

    A kanadai gyártó egyelőre nem tervezi más méretű vagy felbontású megjelenítők használatát.

  • Angliában kelendő a BlackBerry Z10

    A január utolsó napjára időzített premiert követően a legtöbb forgalmazónál teljesen kiapadtak a BlackBerry Z10 készletek.

  • Európában kezd a BlackBerry Q10

    Az Egyesült Államokban az európai premiert követően több mint másfél hónappal később debütál csak a QWERTY gombsorral felvértezett BlackBerry készülék.

Előzmények

Hirdetés