Bemutatkozott a Samsung Galaxy Xcover 5

Strapabíró okostelefon, a mindennapi felhasználásban is emészthető kialakítással. A hardver még mindig nem erős, de a célközönség valószínűleg nem is arra számít.

Strapa-okostelefon vonalon rengeteg kínai gyártóval lehet találkozni, napestig is csak a teljesség igénye nélkül lehetne sorolni a márkákat és típusokat, ám ezek a mobilok jellemzően nagyon nagyok és nehezek, így a mindennapi használat szempontjából akkor is kompromisszumosak, ha egyébként kompenzálnak a méretes akksiból eredő remek üzemidővel.


[+]

A 2011 óta, tehát immár 10 éve létező Samsung Xcover modellek ezeknél általában kecsesebbek és könnyebbek, strapabíróság szempontjából azonban egyáltalán nem rosszak, és természetesen ezeknél megvannak azok az IP68 és MIL-STD810H szabványok, amik alapján ellenállónak lehet őket nevezni.


[+]

Ma a Galaxy Xcover 5-öt leplezték le, ami egy teljesen átlagos külsőt kapott, 147,1 x 71,6 x 9,2 milliméteres dimenziókkal aligha tér el egy normál okosmobiltól, és tulajdonképpen csak gumírozott szélei árulják el, hogy kemény körülmények közé is tervezték, ugyanakkor az 5,3 hüvelykes, 720p kijelző körüli kávák múltidézők, a biometrikus azonosítás kimerül az 5 megapixeles előlapi kamera nyújtott 2D arcfelismerésben, és a hátlapi 16 megapixeles kamera sem az, ami a fotósok új kedvence lesz, viszont vonalkód-olvasásra mindenképpen alkalmas lesz a Samsung Knox Capture segítségével.


[+]

Az Android 11-es készülék Exynos 850 rendszerchippel fut, 4 GB RAM és 64 GB-os belső tároló került bele. A 3000 mAh kapacitású akkumulátort a felhasználó is cserélgetheti, tölteni pedig a Type-C porton keresztül, 15W-os teljesítményű adapterrel lehet. Nem maradt ki belőle az NFC, és lesz szimpla, illetve dual SIM-es verzió is, a programozható gomb segítségével pedig akár push to talk is lehetséges, például a Microsoft Teams alkalmazás segítségével. De ez a dedikált Xcover gomb egyébként valamilyen általunk választott alkalmazás indítására is beállítható. Az angol árból lehet most kiindulni, ami 140 ezer foritnnak megfelelő 330 angol font, olcsó tehát továbbra sem lett.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés