Hirdetés

Apple blog: Just Mobile iPad asztali tartók bemutatója

Az iPad játékokat bemutató blogbejegyzések miatt már hónapok óta nálunk vendégeskedik egy iPad, melyet természetesen blogunk szponzora, a StarKing biztosított számunkra. Mi pedig használjuk is bőszen, épp most vagyunk túl egy másfél órás többjátékos összecsapáson Marble Mixerben, ahol nagy hasznát vettünk a tesztelésen nálunk lévő kapacitív érintőkijelzőkhöz való tollaknak, de róluk majd egy későbbi bejegyzésben. Ugyanis nem csak tollakat kértük, hogy teljesen körbejárhassuk az iPad témát, hanem asztali állványokat is. A Just Mobile nevű cég termékei között szemezgettünk, őket ugyanis szeretjük a kiváló külső akkumulátoruk és a nagyon túlárazott, de tökéletesen funkcionáló MacBook Pro állványuk miatt is.

Három cuccot is kaptunk, az Encore-t, az UpStandet és a Slide-ot. Mindegyik ugyanazt a célt szolgálja, de egészen más módon teszik meg mindezt. Közös bennük, hogy mindegyik az Apple világához tökéletesen illő, minőségi fémből és nagyon kellemes gumírozott részekből lett összerakva, használat közben viszont meglepő módon ég és föld közötti távolságra vannak egymástól kényelem és stabilitás szempontjából.

Just Mobile UpStand for iPad
Just Mobile UpStand for iPad

A legegyszerűbb történet az UpStand, mely egy fix dőlésszöggel rendelkező fém állvány. Magasságához sem lehet hozzányúlni, körülbelül olyan, mint egy monitortartó, az iPadet belehelyezve a levegőben kell nyúlkálnunk, az alja ugyanis nagyjából öt centiméterre van az asztaltól. Fektetve és állítva is bele lehet rakni a ketyerét, stabilitásával semelyik helyzetben nincs gond. Ára 15 000 forint.

Just Mobile Encore for iPad
Just Mobile Encore for iPad

Nagyon kellemesnek néz ki, de pocsék használni az Encore-t. Ez nyilván túlzás, Gábor kollégánk most is azon nyüstöli a gépet, de ettől függetlenül a trió leggyengébb darabja, ugyanis nem tudja azt, amit tudnia kellene: fix dőlésszöget biztosít, holott elvileg állítható. Ennek oka, hogy a hátul lévő talp egyszerűen nem tartja meg a gépet, legalábbis akkor nem, ha hozzáérünk a kijelzőhöz. Ha viszont teljesen hátramegy a talp, 35-40 fokos szöget kapunk, ami egy átlagos magasságú asztalon ideális. További probléma vele, hogy az iPad álló helyzetben nagyon instabil benne, ha a kijelző fenti részét nyomjuk meg, eldől. Az összecsukhatóságnak tehát legfeljebb annyi értelme van, hogy kicsit hordozhatóbb, mintha fix lenne. Ára húzós, 17 000 forint.

Just Mobile Slide for iPad
Just Mobile Slide for iPad

A trió legjobbja és egyben legolcsóbb tagja a 12 000 forintos Slide. Ez is ugyanolyan minőségű, bár nem olyan csicsás és fancy, mint társai; viszont tényleg hordozható, atomstabil és szabadon állítható a dőlésszöge. Mindezt egy gumihengerrel érik el, melyet az iPad mögé helyezve tudjuk meghatározni, hogy hogyan is álljon az. Marha jó találmány, egyértelműen őt ajánljuk megvásárlásra.

Azóta történt

Előzmények