Hirdetés

Alkalmazásfejlesztés badára: Videók lejátszása.

A mai bejegyzésben megnézzük, hogyan játszhatunk le videót az alkalmazásunkon belül. Ehhez a beépített lejátszót fogjuk használni, amelyet a böngészőhöz hasonló módon kérhetünk el a rendszertől.

A módszer szinte teljesen ugyanaz. Először létre kell hoznunk az inicializáláshoz szükséges adatokat egy Osp::Base::Collections::ArrayList mutatóban, amely stringeket tartalmaz. Itt két paramétert kell megadnunk, az első a típus, amely jelen esetben videó tartalmakra irányul ezért a "type:video" szöveggel kell operálnunk. Ez után a lejátszani kívánt fájl elérhetőségét kell kitöltenünk, amely helyi és hálózati tartalmakra is mutathat; céltó függetlenül a stringnek mindenképpen a path: szócskával kell kezdődnie. Helyi tartalmak esetén egyaránt megadhatunk olyan URI-t, amely az alkalmazás sandboxán belüli erőforrásra mutat, de a Media mappa fájljai sincsenek elzárva a programunk előtt. A hálózaton keresztüli lejátszáskor figyelembe kell venni, hogy csak a HTTP és az RSTP protokollok támogatottak. A videófájl kiterjesztése bármi lehet, amelyet a bada alapból le tud játszani, így például a DivX/Xvid felvételeket is megeszi.

A lista felépítése után el kell kérnünk a videólejátszó AppControlt (erre az APPCONTROL_VIDEO szóval kell referálnunk), majd el kell indítanunk az előzetesen felépített listával. Az ezt megvalósító kódrészlet alább látható.

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények