Aktiválták az első önálló 5G hálózatot Angliában

Az Oppo bejelentette az első sikeresen telepített SA, ráadásul osztott konfigurációra alkalmas 5G hálózatot az Egyesült Királyságban.

Az Oppo bejelentette az Egyesült Királyság első, a jeladáshoz és az információtovábbításhoz is kizárólag 5G cellákat használó hálózatának telepítését, amelyet a Coventry Egyetemen teszteltek két Oppo készülékkel a Vodafone kötelékében. Az Ericsson eszközöket használó rendszer nem csak SA 5G szolgáltatást nyújt, de lehetővé teszi az osztott konfigurációt is, amivel teljesen elkülönített virtuális hálózatokat lehet létrehozni a különböző felhasználói igények optimális kielégítése érdekében.

Az osztott hálózat (sliced network) az 5G technológia alapvető újítása, amivel kvázi izolált virtuális hálózatokat lehet kreálni eltérő paraméterekkel, sávszélességgel, késleltetéssel; eltérő szintű és jellegű biztonsági protokollokkal, lefedettséggel és hozzáféréssel. Az Oppo speciális szoftveres kialakítással rendelkező rendszerében egyszerűen lehet váltani a különböző profilú hálózatok között annak függvényében, hogy éppen milyen jellegű szolgáltatásra van szükség. Nem mintha Angliában ne lettek volna már 5G hálózatok, de eddig kizárólag a 4G infrastruktúrát használó NSA megoldás működött.

Az egyik tesztkészülék az 5G képes Qualcomm 865-tel szerelt Oppo Find X2 Pro volt, a másik pedig a MediaTek Dimensity 1000L platformmal dolgozó Reno3 5G. Az erőforrásallokációt optimalizáló megosztást a hálózat architektúrája integrálja és lehetővé teszi a felhasználók számára a váltást. A Coventry Egyetemen ez esetben egy nagy sebességű és sávszélességű hálózat és egy, az egyetem hallgatói és oktatói számára fenntartott, alacsony késleltetésű hálózat között. Utóbbi magas minőségű, valós idejű kapcsolatot biztosít távoktatáshoz, de ugyanígy ki lehet hasítani egy szeletet IoT eszközök számára is széleskörű lefedettséggel, kifejezetten nagy mennyiségű, de kisméretű adatcsomagok továbbítására optimalizálva.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

  • Megérkezett az Oppo K7x

    Nem ez lesz a legolcsóbb mobil, ami Dimensity 720 rendszerchippel ad 5G-t, de a 90 Hz-es képfrissítés, a méretes akkumulátor, és a kellemes memóriacsomag így is vonzóvá teheti.

Előzmények

Hirdetés