Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AMD Power
titán
Ennyiért ez ajándék. És nekem, pont egy ilyen és ehhez hasonló kaliberű telefon kéne.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Neurotoxin #196 üzenetére
Csakhogy ez már megint a valamit valamiért esete. Lehet hogy valaki behoz majd ide is hasonlót és vállalja a szervízelést, de minimum másfél-kétszer annyiba fog kerülni a készülék, mint ha Kínából rendelnéd. Aztán lehet dönteni, melyiket kéred inkább.
Viszonylag drága telefon esetén mondjuk sokan már nem szívesen kockáztatnak, de ha monduk a Blade III-at megvehetnénk féláron, gari nélkül, akkor bizony tehervonaton hoznák be a megrendelt készülékeket. -
Ferling7
tag
válasz
callmeakos #167 üzenetére
A lelkesen és hangosan éljenző tömeg között eleresztettem egy pukit.
Nem hallatszik, de legalább érződik. -
Neurotoxin
őstag
válasz
sing1ep1ayer #195 üzenetére
"Külföldről meg gondolom nem rendelnéd meg." Dehogynem. Itthon érvényesíthetetlen garanciával. Ezek az olcsó itthon beszerezhető készülékek pont ezért jók, van hozzájuk magyar garancia. Azért ez manapság éppen nem utolsó szempont!
-
sing1ep1ayer
őstag
Miért várod annyira? Ha kiadnának ilyesmit, akkor rohannál megvenni, vagy mi? Miért pont tőlük? Más gyártó csúcstelefonja már nem is jó? Vagy te egyszerűen csak 60k-ért szeretnél 4 magos, HD kijelzős, 2 giga RAM-os telefont venni 12 megapixeles kamerával? Itt, Magyarországon? Feltöltőkártyával? Mert akkor HALLÓ!
Ideje felébredni!
Egyébként pedig ha lenne ilyen ZTE készülék, akkor sem biztos hogy itthon bekerülne a szolgáltatókhoz. Külföldről meg gondolom nem rendelnéd meg. Vagy igen? Mert akkor ott a Xiaomi M2.
-
válasz
Remus389 #192 üzenetére
de akkor nem lehetsz valami nagydarab, 50 centi hosszú karokkal, inkább valami manó
Kérlek tedd meg, hogy kezedbe veszel egy telefont, fordítsd magad felé úgy, ahogy nézni szoktad (kezeddel hátulról megtámasztva, a kijelző az arcod felé néz), majd ugyanebben a pozícióban nyújtsd ki a karod, és mérd meg a szemed és a kijelző távolságát. De azt is megteheted, hogy a váll izületedtől a csulkó izületedig megméred a karod hosszát. Ezen a mondatodon még sokat fogsz röhögni
nyílván jobb lenne az alsókategóriában is a HD kijelző, 30 ezer-ért, de ez kb 2 év múlva lehet reális
Mint írtam is, én egy valódi felső kategóriás telefont várok a ZTE-től, nem 30ezerért egy újabb rókabőrt a régi megoldásokról. -
Remus389
veterán
50cm-ről senki nem használ telefont, az a kinyújtott kartávolság. ne haragudj, de akkor nem lehetsz valami nagydarab, 50 centi hosszú karokkal, inkább valami manó
a behajlított kéz, az van olyan 35-45 cm-re a szemgolyódtól
az a tipikus használat
a 15 cm, hmmm... az ilyen belebújás, ha úgy használod egészségedre!
jó ezen ne vitatkozzunk, szerintem önmagában elég éles ez a felbontás ha RGB, közelről kicsit pixeles, egyébként éles az
nyílván jobb lenne az alsókategóriában is a HD kijelző, 30 ezer-ért, de ez kb 2 év múlva lehet reális, egyelőre még a HTC One-X és társai kapják meg a HD felbontást 100 ezer felett(ahogy két éve a csúcs Galaxy S kapta meg a 480*800-zat, sőt tavaly a csúcs Galaxy S2 is "csak" ennyit tudott)
-
pinnacle
nagyúr
Ha hűség nélkül veszed, 7650 Ft-ba kerül a függetlenítés. Tegnap az ügyfélszolgálat mondta, ők a háttérosztálytól kapták az információt. Lehet rájuk hivatkozni. Ma megkérdeztem a II. emeleti Westend üzletben, tudtak róla. +1590 Ft a SIM kártya. Korábbi kártyás csomaghoz nem lehet venni. Beküldik szervizbe, 3 hét múlva lesz meg.
-
-
Remus389
veterán
az megint más mert pentile-os, de 233 ppi ha RGB szerintem rendben van, less meg egy Nexus S-t pölö, az RGB
miért 10 pixel egy milliméterre okés nem? úgyis csak közelről látod
a retina ennyi erővel már túlzás, mert ott már 5-10cm-re kell vadászni a pixelekre(persze egyik szem csukva a fókusz miatt), szinte már felesleges, úgyis azt is 35-50 cm-ről nyomkodod, ott viszont már mindegy
vérszemet kaptatok, dual core proci, retina felbontás, led villanó, mindezt egy huszasért, persze.... 1 giga ram
-
válasz
Remus389 #187 üzenetére
Nekem is van SGS-em (is), és igen, az SGS durván pixeles (hiszen még subpixelhiányos is
) Addig érzi az ember elégnek a 800x480-t, amíg nem használt jobb felbontást. Akkor aztán elfogja a b+, ez ilyen is lehet érzés, és utána már látja, hogy miért pixeles a képe pl az SGS-nek
és ne feledjük, túlzott elvárás egy 28 ezres telefontól a retina felbontás, de a quad core proci is!
Abszolút. De attól, hogy valami olcsóbb, még nem lesz kevésbé pixeles. Külső okként csak a jó magyar pálinkát tudom megnevezni, ami csökkenti egy kijelző pixelességét.
A helyzet az, hogy sokan (én is) végre egy komolyabb, felső kategóriás, jó alkatrészekből jól összerakott, készüléket várnak ZTE-től, az elfogadható (nem 30ezres) árkategóriában.
-
Remus389
veterán
És igen, a 800x400 4"-on pixeles most lemértem a Galaxy S-em kijelzőjének méretét(kábé ekkora a Blade 3-é is)
magassága 85 mm (8,5 cm magas)
szélessége 40 mm (4cm)
800pixel /85mm=9,4 pixel/mm
400/40=10 pixel/mm
tehát egy milliméterre tíz pixel jut, egy négyzetmilliméterre (gombostűfej) 10*9,4= 94 pixel jut
ha van vonalzó a közelben, less rá egy milliméterre
végülis pixeles, ha jó közelről nézed...
képzelj el egy gombostűfejnél kisebb területet, egy mm2-t és azon számold meg a 94 pixelt, de hogy 30-50cm-ről nem látod az is tuti
és ne feledjük, túlzott elvárás egy 28 ezres telefontól a retina felbontás, de a quad core proci is!
-
nggabi
félisten
válasz
Remus389 #183 üzenetére
húúú... szal szted mindegy a felbontás?
A korábbi Qualcomm MSM7227 processzor átadta helyét egy 1 GHz-es Snapdragon egységnek, amihez egy Adreno 205 grafikus gyorsító és 512 MB RAM is tartozik. biztos ugyanarról készülékről beszélünk?
most esett le, te végig az x10 mini pro-ról beszéltél...
-
Neurotoxin
őstag
"És igen, a 800x480 4"-on pixeles" - Azért szerintem elfogadható. Miért? Nekem volt G Ace-m, ott a 3,5"-en sem volt számomra olyan feltűnően pixeles a 320x480. Jah és a Blade elvileg alsóház.
Szerintem kártyásan nagyon rendben van az ára! Igaz, nem barátkoztam még a rossz élményű Ace-m után más okostelefonnal. Főleg, hogy most egy s2152est használok a 2 kártyám miatt. De egy Huawei G300at vagy egy ilyen Blade IIIat bevállalnék simán. Csak én nem láttam cikk végén vagy tényleg nincs ott, hogy mennyi lesz függetlenül? Nah nem baj, itt a lehetőség, megnyerjük!
-
Remus389
veterán
nem az határozza meg az értékét hogy mennyire szaggat
egyébként 600 mhz-es a procija, tehát jóval gyengébb, de azért jobban működik(amíg nem lesz JB a Blade3-ra, ki tudja)
a lényeg a kijelző, az sokkal gyengébb ajánlat mint ez
#181: igaz, viszont tudom mennyire éles egy 233 ppi kijelző, láttam már
pl egy Galaxy S2 kijelzője, vagy HTC HD2-é, kevesebb 216 ppi vagy mennyi, mert 4,3 colos, mégse panaszkodott senki hogy de pixeles..
ez meg 233 ppi, mint a Nexus S-nek, szerintem alsókategóriában, 28 ezerért király! és szvsz elég az... tudom retina így meg úgy, meg mikroszkóp...
233 ppi elég jó már, vagy másképp, egy milliméterre jut kb 8-10 pixel, kb 80 mm magas a kijelző, arra jut 800 pixel, egy milliméterre jut 10 pixel, és akkor 40 cm-ről használva juj de pixeles...
-
válasz
Remus389 #176 üzenetére
Egy fényképről azért elég nehéz megállapítani, hogy a kijelző felbontása pixeles, vagy sem. Egy fényképet nehéz tökéletesen befókuszálni. Ha pedig csak egy kicsit is nincs fókuszsíkban a kijelző síkja (egy-két milliméter is számít), akkor bizony a pixelek összemosódnak, de ez nem a kijelző "érdeme". Az elmosódást természetesen növeli a kézremegés, a fényképezőgép képstabija is bizonyos mértékben. És igen, a 800x400 4"-on pixeles
-
tototos
addikt
Nekem Blade III van és ezt a felbontást tökéletesen kiszolgálja a hardware. Ennyi pénzért nem tud senki mutatni jobbat csak azt mondani hogy miért nem raknak bele ezt meg azt. Ha ennyi lenne a dolog akkor a többi gyártónak miért nincs ütőképes telefonja ebben az árszegmensben?
-
JNSK
aktív tag
válasz
Remus389 #176 üzenetére
egyik haveromnak van xpreia mini pro-ja ( nem keverendő az x10 mini proval
) de az a nagyon kicsi kijelzőjét leszámítva, nekem tetszett.. egész gyors!
Amúgy megnyomogattam a huawei ascend g300-at, (ami az előfizumban 10ezerrel drágább) és jóval döcögősebb mint ez a blade.. (nyílván a gb miatt), összegezve a blade3 gyorsabb, (szvsz) szebb, és ami a ma magyarországban nagyon fontos, OLCSÓbb is! Lehet RINYÁLNI h kinek mi hiányzik belőle, de fölösleges, mert ezt ennyiért SEMMI sem űbereli!
-
ben11
őstag
válasz
freeknight #175 üzenetére
Én a Blade-t pont ezért nem tartottam soha egy best-buy telefonnak. Túl nagy volt a felbontása a kijelzőnek a gyenge hw-hoz és akadt össze-vissza. Egyszerűen szólva kiegyensúlyozatlan volt a készülék, nem szerettem.
Ahhoz a lapkához a 320x480 volt való..
Ehhez a procihoz meg a 540x960 lenne túl sok.. -
Remus389
veterán
válasz
freeknight #175 üzenetére
szerintem ennyi pénzért jó a 480*800, ha szépek a színei(úgysem 10 cm-ről nézed, tipikusan 40 cm-ről, ott már mindegy)
idézek a tesztből: A TFT kijelző mérete immáron 4 hüvelykesre nőtt, a felbontás viszont maradt 480 x 800 (233 pixel / inch sűrűség), ami még így is elég éles és kategórián felüli képet ad.pixeles?
szerintem a legrosszabb pontja a GPU, egy Adreno 205-el azért jóval többre lenne képes
tehát 3D játékra korlátozottabban alkalmaslegjobb pontja persze az ár
kamera se jó, de az annyira engem nem érdekel(ennyi pénzért)
húgom mennyivel jobban járt volna egy ilyennel, mint azzal a Xperia Mini pro nevű ketyerével, a miniatűr kijelzőjével, drágább és sz*rabb, azért ez a bléd sokkal használhatóbb netezésre, meg mindenre(a nagy kijelzőjének köszönhetően)
-
freeknight
őstag
Szerintem inkább a kijelző felbontását kéne növelni, nem a magok számát, mondjuk ezt tényleg nem itt kel kitárgyalni
Azért egy 540x960-as felbontást el tudnék viselni, és akkor tényleg abszolút megérné az árát. Újra szeretnék példálózni az első Blade-el, mely kb. ugyanennyi pénzért hozta ugyanezt a felbontást 2 évvel ezelőtt. Most se rossz vétel ez, de még mindig nem annyira remek ár-érték arányú telefon, mint a blade 1.A hardver abszolút low-end, de végre armv7 és ami mindenképp dícsérendő, az az ICS megléte.
-
maross
nagyúr
Hol lehet ilyen telot venni? Neztem vodat, tmobilt, egy-ket mobilboltot, sehol nem talalok.
-
GIJoe
addikt
válasz
freeknight #168 üzenetére
A HDnek meg az IPSnek kellene alapnak lenni...
Különben hogy jön jövőre a hajlékony AMOLED? -
Remus389
veterán
válasz
freeknight #168 üzenetére
el is hagyták, a felsőkategóriában, ott már HD van
a felső közép kategóriában is már elhagyták, ott inkább az 540*960 dominál
most már az alsókategóriában van, a 480*800, az miért baj? ott is HD kéne? szerintem irreális oda(még)
egyébként szerintem kisebb kijelzőn nem gáz a 480*800, tűéles az, én is elvagyok vele
inkább a 320*480 az a gáz, az még bőven pixeles
szerintem 2 év és 30-ért már HD kijelzős lesz a Blade 5
, vagy 540*960, 1 giga rammal, dual core-al
idő kell még ...
#170: miért, tény hogy a Bléd3 kijelzője élesebb mert RGB és nem pentile, attól függetlenül nekem jobban tetszik a Samoled a színei miatt, de élesség szempontjából jobb a pléd...
a touchwiz pedig brrr... első dolgom a go launcher JB téma felrakása, ebben is jobb a bléd mert alapból az van
miért monitoromon nézve [link] élesnek és szép színekkel rendelkezőnek tűnik ez a teló
rendben van
-
freeknight
őstag
Lassan elhagyhatnánk már ezt a 480x800-as felbontást. Ezt már a csúcsmodellnek egyáltalán nem nevezhető defym is hozta... 2010-ben... 3,7 inchen... Nem is beszélve az első Blade-ről
-
callmeakos
veterán
válasz
Ferling7 #146 üzenetére
Ebben most mit nem értesz?
A Blade II egy túlárazott vacak volt ráadásul csontra ugyanaz a HW csak majdnem dupla annyiért mint a III. Ráadásul nőtt a kijelző mérete, az akksi kapacitása, és nem utolsó sorban a konkurenciánál jóval olcsóbb. (Ascend G300, Xperia Tipo stb....) -
Remus389
veterán
1. hasznaltat semmiképpen, új sgs1, nincs, legutóbb 60 ezer volt
2. sgs plus az kb 50-60 ezer, tehát kétszer ennyi, és alig jobb, az is lehet több és csak GB van rá a gusztustalan touchwiz-zel, pentile kijelzővel
ez nagyon rendben van ennyi pénzért és pont. úgyis leejti, elveszti, agyonkarcolja.... minek drága teló neki? ez jó arra
-
nggabi
félisten
igen, a sony egérmoziknak is pl ez az egyik fő előnye. ics vagy jb sehol sincs az olcsó samsungokra pl, és ez a bléd3nak is jó pont.
hétvégén megyek veszek egyet
sőt már ajánlottam is valakinek, szal ajánlom h ne legyen sz@r
Remusz911: ha lenne fiad sgs1et vennél és nem kockáztatnád be a zte-t. ide a rozsdás bökőt.
wwenigma: igen, ez a hír járja. de azért ebben ne legyünk annyira biztosak. amelyik telót már eleve icsvel adják ki az kézzelfogható, nem úgy mint megígérni valamit h majd egyszer lesz.
-
wwenigma
Jómunkásember
Alakul akkor, az mar vallalhato bár valahol 0-5e kozott tudnam elkepzelni. Ki kellett volna hagyni azt a penge2nek nevezett beégést , akkor lehet most jobb véleményem lenne.
gyari rom eleg sok telon tré, de 995nel csak annyit kell tenned hogy kilovod a sok hatterben futo xart es akkor nincs az amit mondtal. (gyari rom!)
JNSK: ja meg a Tipo elmegy 1500orat ujrainditas nelkul ugy hogy nem lassul be és az akkuja is nagyon jol birja a strapat. Lehet venni telot hogy csillogjon vele meg arra is hogy hasznalja. Kameraja telleg xar (nincs af) de amugy meg teeljesen jol megy. Baratosnénak azvan és meg van vele elégedve. Csere meg max valami jobb Samura lesz.
-
JNSK
aktív tag
Hát a barátnőm húga 4 hete vett egy tipo-t, és most bosszankodik mert a barátnőm bléd3-a ugyan annyiért nagyobb, szebb, gyorsabb, JOBB! Nem kell ezt a telót túlértékelni, de pl arra tökéletes, hogy elhozzam (el is hoztam) 0Ft-ért és odaadjam a barátnőmnek első androidos telónak!
Amúgy meg mi van, ebbe a topikba járnak vitatkozni a galaxy család tagjai?
-
Remus389
veterán
olcsó husnak híg a leve
miért a galaxy s széria kijelzője pedig kb 2 év után beeg, az iphone-ok között is sok (volt) a hibás
oké lehet nagyobb eséllyel lesz baja egy plednek, de akkoris.... olcsó és jó
szerintem nagyon impressziv az ar/értek aránya, jómagam két éve Galaxy s tulaj vagyok, és szerintem ez a bled majdnem olyan jó, és az sgs olyan szint aminél nem vágyom jobbra, szóval 4 colon rendben van a 480*800, és azért az egymagos proci is pillanat alatt nyit meg mindent, nem vágyom nagyobbra, jobbra, mert elég
szóval jó ez a blade3
-
Lajkó
őstag
Nincs ezen túl sok varia skacok!
Aki meg tud engedni magának az említett apró "luxusért" led, tűrhető kamera, meg kinek mi némi plusz zsét, az meg is fogja adni érte!
Személy szerint inkább várok karácsonyig, és ha addig nem jön jobb ajánlat, akkor sem fogom megvenni a Blade 3-at!
Ha minden kötél szakad, akkor veszek inkább egy Optimus L7! Az legalább nem ennyire szűkmarkú holmi pitiáner tételek terén!
Ja meg ez az OT-995 is fain lenne, csak olyat nem adnak a DJuice-nál sajnaJah, és szerintem meglehetősen óvatosra sikeredett a témaindító cikk...
-
nggabi
félisten
válasz
sing1ep1ayer #147 üzenetére
akkor biztos hozzám egy másféle darab került
kétségtelen h 28kért csak gyenge telók vannak, mégis márkásak. gyengébbek, de van nevük.
-
Kryczek
aktív tag
válasz
wwenigma #150 üzenetére
én amúgy nagyon gondolkodtam a 995-ön mert tetszett. de többet is kipróbáltam, és a programok futtatása közben előkerülő rommá fagyást szinte mindnél pár perc alatt sikerült elérni. pl asphalt 5 a menüig sem jutott, pedig semmit sem csinaltam vele. bőven megy a 995-nél a bekapcsolt teló nem fogad hívást cucc is... rákérdeztem 2 telenornál, mindenhol azt mondták, ha nem muszáj ne mert 5 böl 2 tuti háromnapos csere, és nem is egyszer/user
Blade 3 lett és nem bántam megxs-es kategóriában kaptam 9900 ft-ért. (2750 ft/hó havidijas)
-
Kryczek
aktív tag
azt se felejtsük el, hogy az ot995 generálja a szervizes készülékek nagy részét. én arról még jót nem hallottam.
-
sing1ep1ayer
őstag
Miért is nem? Mert azt olvastad? Nálunk a családban 3 darab is van az első szériából. A legrégebbit megjelenéskor vettem és a mai napig hibátlan, pedig eldobva is volt már jópárszor. Ha már ennyit kibírt, akkor igenis azt merem állítani, hogy megfelelő a minősége, mivel kiszolgált annyi ideig, amíg elavulttá vált.
Nem állítom hogy egy Sony vagy Samsung nem jobb, de csak drágábban az. Ha az ár / érték arányt nézzük, akkor a ZTE csúnyán - bocsánat - elpicsázza őket. Hol van mondjuk egy Galaxy Mini I a Blade I-hez képest? Nagyjából ezeknek lehetett egyforma ára akkoriban, bár félek hogy a Blade olcsóbb volt. Vagy milyen minőségű telefont kínálnak most a szolgáltatók 28k-ért ezektől a gyártóktól? Kérlek mutasd meg! Szeretném látni azt a pazar minőséget. -
Kártyásan a nyitó ára 28K?
Ennyiért ez nagyon-nagyon jó. -
Skynet258
veterán
válasz
sing1ep1ayer #138 üzenetére
Valakinek meg a kivehető akksi a létfontosságú. Mondjuk egy csomóan abban a tévhitben élnek, hogy ha lefagy, akkor nem lehet kikapni az akksit.
Valamelyik nap írta egy srác az oldalamon, hogy jó az XY készülék, de ha lefagy, várnia kell 26 órát, míg lemerül, és csak utána tudja bekapcsolni. És ezt hetente egyszer megteszi. Nem viccelek!
Én ezt a fétist sem értem igazából, mert volt már jópár telefonom, de akksi... az még nem romlott el egy sem a kezeim között, hogy cserélnem kellett volna... -
nggabi
félisten
válasz
sing1ep1ayer #138 üzenetére
"Semmivel nem lesz jobb a képminőség vele, maximum sötétben." akkor viszont elég sokat számít
a "csapból folyó" gyártók termékei viszont megbízhatóságukkal kiérdemelték a bizalmat, ami pl az első bléd szériáról nem mondható el
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Ferling7 #129 üzenetére
Valóban nem az ára alapján, hanem az ár / érték arány alapján teszteled és döntöd el, hogy tetszik-e. Vegyük például az autókat. Ha azt nézem, hogy milyen minőséget képvisel egy Aston Martin, Maserati, vagy Bugatti és nem veszem figyelembe mennyibe kerülnek, akkor egy új típusú Mercedes, Audi, vagy VW kizárólag "különösen kerülendő" minősítést kaphatna.
Egyébként mi a francnak kell mindenkinek annyira az a led villanó? Semmivel nem lesz jobb a képminőség vele, maximum sötétben. Ha valaki fotózgatni akar, az vegyen fényképezőgépet, ne egy alsó kategóriás, szinte ingyen osztogatott mobillal próbáljon Robert Capa (vagy SP mester
) nyomdokaiba lépni. Ha meg a kulcslyuk megtalálásához kell, arra ott a fehér képernyő teljes háttérvilágítással (nálam a telefonon ez zárképernyőről indul), esetleg a trafikban lehet venni 200-ért ledes kulcstartót.
@ (#134) nggabi
Valóban nem fogja megvenni a Grand X-et, hanem valószínűleg hajlandó lesz némi kompromisszumra és megveszi majd ezt, mert jobbat úgysem talál ilyen áron. Ezzel megismeri a ZTE-t és legközelebb amikor telefont választ már az ő ajánlatukat is keresi, nem csak azokét a gyártókét, akik a csapból folynak (Samsung és Sony). -
asd_188
csendes tag
ugyemost lehet nyerni két blade 3-at...és azok függetlenek..ergo akkor valahol be lehet szerezni is,nem?!:\
-
Skynet258
veterán
válasz
Ferling7 #129 üzenetére
"Egy terméket nem az ára alapján tesztelsz"
Ez tény, de mikor tesztelsz, akkor az ára csak ott van a fejedben, és a hibáit hajlamos vagy inkább elnézni. Nincs LED villanó egy 120 ezres telefonban? Botrány, rohadjanakmeg. Ok, átestem a ló túlsó felére kicsit, de érted, ott már... zavaró. 30 ezres telefonnál? Ok, mondjuk, hogy belefér. Egy azon tételről beszélünk, és mégis az ára határozza meg, mennyire húzzuk le emiatt.
A Blade III sikeres lesz, ez borítékolható, ugyanis az a réteg amelyiknek olcsó telefon kell (és sok esetben nem is értenek a belsőhöz), igen magas hazánkban. -
Remus389
veterán
ez most 28 ezer kartyasan
előfizetéssel lassan neked fizetnek(pl adnak kedvezményt ) hogy vigyed ezt a telefont és alairj náluk
lassan már a csöves is meltatlannak fogja találni hogy lehajoljon egy ZTE bledert, annyira olcsó, ovis, nagyi, csovi, kocsmatoltelek, lehuto mind ezt használja majd, mert filléres kütyü (lesz /az)
és ahhoz képest szvsz tökre használható.
ar/értékben jobb nincs és nem is lesz
-
nggabi
félisten
válasz
Remus389 #132 üzenetére
értem én csak így ennek nincs értelme
aki ebben a kategóriában néz telót már nem fogja megvenni 60ért a grandXet, csak azért mert abban van led. inkább vesz solát vagy vagy más telót 30-40 körül, de nem 60ért.
Ferling7: helyes, hessegessük el a gondolatot h "megbundázták"
-
Remus389
veterán
akkor még mindig nem érted, azért hagyták le, hogy a drágább modellek felé tereljek a népet, nehogymar fillérekért mindent
ha belekalkulaljuk hogy ledet be is kell építeni, meg le kell gyartani az egységet, azért több jön ki, de mint írtam, nem azért hagyták ki
azt is bírom hogy LED is kéne bele, dual core is, 1giga RAM, és persze 15 ezerert
verszemet kaptak egyesek, de ott a Grand X, az tudja amit itt hianyoltok, de többet is kérnek érte (persze az is nagyon jó ar/értékben )
ha beleraknak mindent ebbe, ennyiért, ki venné meg a nagytesot? kevesen
-
Remus389
veterán
nem értitek hogy nem az a mínusz 300ft a lényeg vagy 100 ft amit nyernek
ha LED kell, ott a dragabbik model, azt vegyed, ez a lenyeg (Grand X vagy hogy hívják, vedd azt )
ettől függetlenül nagyon jó ajánlat, szerintem 4 col az elég nagy és kellemes méret (iphone 5 óta etalon méret ), a felbontás okés, csak egeszen közelről pixeles, elég éles az
szerintem a proci is korrekt, a RAM még elmegy
az ára 5*
külseje sem gáz, bár nem is szép
összességében teljesen jó, mit akartok
a ZTE -t sem kell sajnálni, lefogadom kb 10-12000ft-bol kihoznak egy darabot (nyers gyártási költség )
-
Ferling7
tag
Úgy látom én lettem az ügyeletes rossz.
Egy terméket nem az ára alapján tesztelsz, nem az ára alapján döntöd el, hogy tetszik avagy nem. Viszont az ára alapján veszed meg.
Csak azért mert "újra éles lehet az a penge" és 30k-ért hozzá lehet jutni és mert a cikk azt sugallja még nem mindenki számára lesz blade ez a telefon.
És igen, ez vagyok én: Vihar a biliben. -
Remus389
veterán
azt lehet mondani hogy az sgs tudásának a kb 90%-át tudja, 28 ezerert, kis előfizetéssel szinte ingyen
az se sokkal jobb, kicsit jobb a kamerája (attól se petezel le végülis ), az tény hogy zenét hallgatni is jobb az sgs
igaz a GPU is ott van, játszani is jobb az sgs, akkor legyen 80-85%
viszont sgs-re nincs 4-es android
az amoled kijelző talán szebb első blikkre, de pentile
szóval szvsz ez 90%-ban hozza az egykori csúcs teló tudását, így kell nézni
-
GIJoe
addikt
sőt, azaz Antutu pont mocsok kevés...
-
HaZsolt
őstag
Nagyon kis korrekt telefon 28-ért
Aki ismerkedik az androiddal annak tökéletes.
-
HaZsolt
őstag
dupla
-
Remus389
veterán
válasz
Ferling7 #117 üzenetére
teljesen megéri a pénzét, 28 ezer kartyasan...
2 éve ez a szint (mondjuk nem egy Galaxy s, de nagyjából rakozelit ) 130.000 Ft-ot ért (4 col 480*800 kijelző, 512 RAM, 1 GHz Single core proci, oké azért hangminosegben meg kameraban jobb az sgs, de alapvetően majdnem az a szint )
15 ezer??? whatta fakk, hol élsz? 28-ért is bombasztikusan jó, és még itt sírnak hogy miért nem dupla magos, meg miért nincs villano
erre mondják, kisujjamat nyujtom, de a karom akarod
verszemet kaptak...
-
FET-MEN
veterán
valaki függetlent online shop tud? nem találtam sehol
-
sagem
addikt
válasz
Ferling7 #115 üzenetére
Nem igazán értelek..hogyhogy melyik nem ajánlott? A ZTE Balde III megjelenésétől fogva -azaz mostantól- jó pár nem az. Amikor megjelentek, lehet, hogy ajánlottak voltak, most már van náluk jobb ár / érték arányú. Ugyanígy van ez a Blade esetében is. A mostani árakat figyelembe véve ajánlott vétel, mert jobb, mint a többi.
"ajánlott ekkor lenne: 15e-Ft feltöltősként" no persze..Ha 25 ezerért tudsz AJÁNLANI jobbat, újonnan, boltból akkor hajrá
40ezerért én is tudok jobbat ajánlani, de itt most a maximum 30ezer forintos telefonokról beszélünk. Sokan keresnek ebben az ársávban telefont, nekik szól a cikk, s a végiíélet. Ha neked nem kell okostelefon, akkor ezt sem ajánlom. Ha meg "még okosabb" telefon kell, akkor több pénzért, mást ajánlok. Így meg ez
Tényleg nem akarom ismételni magam de: Kategóriájában ajánlott. S igen, jó pár 30ezres telo HELYETT lehet ezt ajánlani, mert jobb, de egy árkategóriában vannak
-
Ferling7
tag
Ha így nézzük, akkor melyik 2012-es 30k körüli telefon nem ajánlott?
Véleményem egyéni és természetesen nem kell vele egyet érteni, ettől kerek a világ. Nálam ez "csak" Tetszik. És simán el tudnám képzelni, hogy ajándékba adjam valakinek aki még okosabb, mint a telefonja.
Ajánlott ekkor lenne: 15e-Ft feltöltősként; 1-Ft előfizetősként. -
FET-MEN
veterán
na egy ilyenre lehet leváltom minim
-
janos1988
addikt
válasz
PeeterssoN #12 üzenetére
Ezt én sem értem. Pedig rohantam volna egy ilyenért.
-
devast
addikt
Ez 28k-ért totálisan jó ajánlat. Ennyi pénzért itthon nem kapsz jobbat.
Ettől függetlenül nekem ilyenem nem lesz
Lehet, hogy a 400ft/kg ár alatt a legjobb párizsi a spar budget, simán veri a tesco gazdaságost és a többieket, de én azért nem kérnék belőle -
Ferling7
tag
Természetesen köszönöm a tesztet.
Dehogy Ajánlott, ilyen hardverrel, ezzel a kamerával és anyaghasználattal?!
"Ráadásul most meg is lehet nyerni." Még szerencse.Ugyanis ajándéknak jó. Mert ajándék fognak ne nézd a lovát! Vagy valami ilyesmi.
-
Mr.Kodi
csendes tag
szerintetek érdemes ezt a telefont venni a 30 ezres árkategóriában ?
-
dave666
aktív tag
Néhány hete amióta megjelent a Telenornál szemezek vele.
Megvárom amíg a T-Mobile is forgalmazza.
Megkérdeztem T-Pontban nincsen nekik ajánlják a többi Zte modellt. (Kis, Atlas).
Megnéztem a Telenornál 30 ezerért adják a telót.
Kipróbáltam a bemutatódarabot.
1 negatívum: nagyon halk a hangereje, több youtube-os videót lejátszottam, de a hangjától nem voltam elájulva, pedig Dolby Sorround hangzással van ellátva. -
Remus389
veterán
válasz
Blindmouse #99 üzenetére
gondolom azt akartad burkoltan mondani hogy androidnal hatalmas, bőséges a választék
windows telefonoknal van kb 5 fajta amik egymásra is hasonlóak (sivár választék )
pluszba joval nagyobb rajta a haszonkulcs, tehát többet kellene érte neked-nekem fizetni a WP -ért(nem éri meg )
és akkor csodalkoznak a wp7 1-2% közti részesedesen, most a WP8-cal kicsit javult a helyzetük, bár ki tudja, ez is most újdonság, azt ki tudja mikor fullad ki
értjük csak furcsán fejezed ki magad
-
Schaaf
csendes tag
Térjünk már észhez! A három hónappal ezelőtt tetszett-et sem kapott telefon új változata kijön majdhogynem változatlanul, és ajánlott minősítést kap? Hogy van ez?
-
ben11
őstag
Függetlenül lehet itthon kapni valahol? Nem találom..
-
szentespeter
tag
Nagyon karakán kis masina lett, és szerintem a legjobbkor jelent meg .
-
Blindmouse
senior tag
válasz
sing1ep1ayer #95 üzenetére
Igen, ahol azt a 4%-ot kb 5 fajta készülék produkálta. Az androidnál pedig az 50%-ot meg kb 500 fajta. Kissebb haszonkullcsal, nagyobb kockázattal, mert ha a huawei legyárt 2000Ft-al olcsóbban ugyanezt, akkor azt veszik az emberek. De mindegy, abbahagyom az offolást, nem lehet a Szent Ócsódroid Penge telefon megsérteni, mert vallásháború lesz belőle.
-
GIJoe
addikt
válasz
blade zte #96 üzenetére
//
Samsung Exynos 4412 lesz benne és előrendelve 270$ (preorder+posta), listaár 300$ A fizetendő ár pedig 270$+30$(posta) x 222 Ft ($/Ft)+ paypal költség + esetleg vám+áfa, olcsó ez kérem
// -
ph2012
senior tag
Miért nincs kisebb kijelzővel is ilyen telefon? 3,6" nekem bőven elég lenne.
-
blade zte
őstag
Nem, egyáltalán nem. A legelsö mtk6577-es teló az pont 200 dolcsi volt, amikor a mtk6575-ösek is voltak drágábbak. A newman n2 tegra 3-al 250 dolcsi lesz karácsonykor, vagy elöbb.
blindmouse:Isten ments. Így még tovább fejlödhet androiddal, mint egy lassan kukába kerülö készülék. Az a megmaradt 2-3% wp7 kap frissítést, de ekkora szeletnek nem hinném, hogy bárki is prpgramozna új dolgokat, föleg, hogy elég böven a wp8-android-IOS hármas is. Szinte pénzkidobás lenne. -
sing1ep1ayer
őstag
Nem hinném hogy kihagyták belőle, ez alap dolog.
(#90) Blindmouse
A WP részesedése mekkora is jelenleg? 2-3%? Talán 4 is van? Szerintem bolondok lennének, ha azt hinnék, hogy majd az ő készüléküket jobban viszik Windows-zal mint a többit, pusztán azért, mert olcsón adják. Jelenleg az a helyzet, hogy szinte senki nem keresi ezeket a telefonokat és nem az árazásuk a legfőbb visszatartó erő (bár kétségtelenül köze van a dologhoz). Ha megnézed a felső kategóriát (100k+), ott is a Windowsos mobilból fogy a legkevesebb. -
-
DS39
nagyúr
azt látom hogy nincs közelségszenzor írva a specifikációnál. ez azt jelenti ha telefonálok és a fülemhez teszem a telefont, nem kapcsol ki a kijelző, majd vissza mikor elemelem? mert ha így van az elég nagy blama. (a fényérzékelő hiánya kevésbé zavaró)
-
sagem
addikt
28ezer forintért, vadi újonnan, KÁRTYÁSAN, garanciával szerintem ez a készülék best buy per pillanat a kategóriájában, szóval a ZTE visszatalált a helyes útra. Ha a PRO verziónak barátságos árcédulát szabnak akkor az is "berobbanhat"
-
Blindmouse
senior tag
válasz
callmeakos #88 üzenetére
Azért lehetne több a haszon, mert droid van olcsóbban, wp7 pedig nincs, és wp7-tel eladható drágábban, mint írtam, ugyanezzel a hadverrel. Ha összehasonlítod, hogy 90% ugyanez pl egy nokia lumia 6xx, csak az nokia, akkor szerintem látható a dolog.
-
Bad Pritt
félisten
Ha bekerül a másik két szolgáltatóhoz is, akik még akár plakátot is gyártanának hozzá (mint ahogy azt tették a Huawei G300-zal is) akkor nincs az az isten, hogy ne legyen néptelefon. Harmadannyiba fáj, mint egy Xperia J, és csak a Gorilla Glass meg a villanó hiányzik. A japánnak talán szebb még a kijelzője is, de semmiképp sem 20-30ezer forinttal
-
callmeakos
veterán
válasz
Blindmouse #85 üzenetére
Persze mert a haszon azon múlik ezzel a hardverrel hogy Wp vagy Droid. Na ez fájt.
Mellesleg honnan tudod hogy nincs haszna ezen a ZTEnek? Kiadták közleményben hogy annak tudatában adják ki ezt a telefont hogy nincs rajta hasznuk? Ne legyél naív, nem így megy ez. Egyik gyártó sem tehet/tesz meg olyat hogy kiad egy terméket úgy, hogy nem lát benne hasznot. Mellesleg ebben a telefonban található komponensek a lehető legolcsóbb darabokból van összerakva. Semmi fém vagy olyan ami durva lenne. -
Kötike
tag
Kíváncsi leszek a tapasztalatokra. Mennyire lesz szervizigényes, milyen a hangminősége (zenei téren,és telefonálási szempontból). Lesz a vodánál?
-
Blindmouse
senior tag
Nem értem a zte-t. Kihoztak olcsón, nulla haszonnal egy tucatdroidot az alsó szegmensbe. Ugyanezzel a hardverrel kihozhatták volna WP7.5-el is, akkor alkottak volna valami egyedit, mint legolcsóbb WP7 telefon, mondjuk 40.000-ért. De mindegy, ha nekik nem a haszon a lényeg, hanem a dömpingáron a többi gyártó ellehetetlenítése, szívük rajta.
-
embe
nagyúr
Más telok tesztjeiben ezektől a fotóktól nagyságrendekkel nagyságrendekkel jobb képek vannak, mégis lehuzzátok. Ezek sz@rok egyszerűen. Ha olcsó, ha nem. Az árához mérten is.
-
blade zte
őstag
A blade 3-hoz is úgy álltam hozzá, hogy nem lesz olyan legendás, mint az elsö, és óriásit csalódtam. 30-ezerért ez egy tökéletes telefon. Akinek gond a proci, az nézze meg, hogy ez az egyik legolcsóbb készülék. Szerintem örüljön az ember, hogy a legújabb 3d-s EA játékok (most wanted) futnak. Szerintem gta is jól megy, mert a blade-n hang nélkül is futott. Az, hogy dícsérnek egy kamerát telóban, az szinte csak a Nokiánál volt fellelhetö.
A következö (blade 4) készülékükre ilyen árral ugyanolyan felbontást, és memóriát, de megnövelt ram mennyiséget jósolok. A processzor attól függ, merre nyitnak. Lehet hogy egy s4 play, vagy egy tegra 2 lesz, de a legvalószínübb egy kétmegos mtk6577, avagy egy nem sokkal drágább négymagos mtk6589(amit a 100-200 dolcsis szegmensbe terveznek.)
-
Dominó85
addikt
Fú, ha megnyerném a nyereményjátékon, azt hiszem nem panaszkodnék egy darabig. Arra amire nekem kellene tökéletesen megfelel egy ilyen telefon.
-
callmeakos
veterán
Az írás maximálisan meggyőzött arról hogy ez lesz a legjobb választás a rendelkezésre álló 30k-s keretből. Köszönöm a tesztet
A fanyalgókat meg nem igazán értem. 30k-ért kapunk egy 4'es kijelzőt korrekt felbontással, vállalható kamerát, holmi 3.2mp-s fixfókuszos szutyok helyett (lsd.: Xperia Tipo), Armv7es procit 1Ghz-n.+ DLNA
MSM8255 + Adreno 205öt akartok? Megkapjátok, de azt nem ebben az árszegmensben. A helyén kell kezelni a dolgokat, nem pedig hurrogni.Szóval szerintem nincs ezzel semmi gond
-
kelzsoca
félisten
Mint mondtam feljebb, nyilván nem Te vagy a célcsoport, ez egy kellemes árú belépős készülék, lehetne jobb mindenben, de akkor már az ára is másképp alakulna.
A led villanót említetted, miért maradt ki, sokan nem tudják, de ezen készülékekből általában készítenek egy referencia modellt, majd a szolgáltatók, mint valami konfiguráció választóban kedvük szerint tudják változtatni a hardverelemeket, kérhetnek más cpu-t/gpu-t (vagy komplett SoC csere ha megoldható) több, vagy kevesebb RAM-ot, másik kijelzőt, egyedi házat, dobozt stb..
ui: továbbá a pár dolláros kis alkatrészek jól hangzanak, de mikor több 100.000db készül globálisan adott modellből, ott már igen komoly pénzmagot jelent, ezt sem szabad elfelejteni.
Nem véletlenül volt a ZTE Blade-ből is annyi féle, itthon sima TFT panel, az Orange meg OLED kijelzővel hozta az első pár szériát, vagy a németeknél alapból 5Mpx-es kamerával volt szerelve.
Tehát ki-mit kér, és mit tud, vagy szeretne megfizetni, így készülnek a készülékek.
Értelemszerűen ezen változáshoz már mennyiséget kell rendelni 5-10.000db alatt ez nem játszik.
-
M3oH
addikt
28kert ez teljesen korrekt, nem ertem a fanyalgokat. Persze vannak gyengei, de ennyiert ne varjunk tokeletes telefont, mert azt meg 2x ennyiert sem kapjuk meg.
-
Remus389
veterán
ez direkt ilyen, különben a drágább telefonjaikat nem vennék ha az olcsokba is jó cuccokat tennének
mi értelme lenne ütős cuccokkal telepakolni? maguk alatt vágják a fát?
mégis mit varsz 30 ezerert? negymagos exynost HD kijelzővel?
ennyi pénzért ez jár, és így sem gyenge, vagy vegyél dragabbat, ha nem tetszik
#77: +1
-
sing1ep1ayer
őstag
Nem értem sokan miért reklamálnak, hogy miért nem amolyan grafikus gyorsítót, vagy procit kapott a telefon, miért nem jobb a kamerája, vagy miért nincs benne led villanó. Tessék mutatni egy jobbat ilyen áron!
-
Tomate
veterán
Doboza picit HTC
-
Borosz
őstag
Én csak azt nem szoktam elfogadni - vagy legalábbis nagyon nehéz ez nekem
-, hogy mi a frásznak hagynak ki egy olyan 100Ft-os alap dolgot egy ilyen készülékből, mint a LED villanó? De ha a hardverről is szót akarunk ejteni akkor ez az 1GHz/Adreno200 is idegesítő. Egy Ardeno 205/1,4 Snapdragon között mitől van ekkora árbeli különbség, hogy nem bírják egy ilyenbe belerakni a jobbat..? Persze, marketing, meg készletek kiszórása...meg pénzügyi érdekek stb. de akkor is. Átverve érezném magam, ha ezt megvenném.
-
Ricardo
titán
Ez azért nehéz kérdés, mert pl, hogy mennyit megy egy adott játék nem csak a processzortól függ.
Ha pl adott egy 3,5-ös telefon 65-ös processzorral, és egy 3,5-ös 45-ös procival akkor persze adott a dolog. dea ha már a kijelző pl 4-es, akkor máris borul a dolog, mert akkor az többet eszik és lehet hogy hiába fogyaszt a processzor kevesebbet, ha a kijelző nagyobb.
+ott van egy csomó más tényező. Milyen grafikus gyorsító van hozzá, az adott kijelző mérete mellett nem mindegy milyen tachnológiát képvisel (TFT, Amoled, IPS..)
A szoftver sem mindegy. Rom és Rom között is lehet eltérés. A rátelepített programok energiaigénye sem elhanyagolható..... -
Peterson_
addikt
Nos ennyiért best-buy készülék.
Mind a méret mind az üzemidő és a belbecs ideális ebben a kategóriában.
Talán a GPU lehetett volna egy kicsit combosabb, de így sem rossz. -
lenox
veterán
Van valahol olyan oldal/cikk/elemzes, ami a fontosabb telo hardware-eket bemutatja? Pl. ebben MSM7227A van, de nekem nem derul ki, hogy mi a kulonbseg pl. e kozott meg az MSM7227 kozott. 65 vs 45 nm, az oke, de pl. fogyasztasban mennyi a kulonbseg? Vagy azt olvasom wikipedian, hogy az A-ban van L2 cache, meg 'enhanced' a gpu. Mas kulonbseg van? Vagy pl. volt olyan telom, amiben az MSM7227 volt. Egy feltoltessel x jatek kb. 6-7 orat tudott menni. Mostaniban ketmagos 45 nm-es cpu van, de tobb mint ketszer annyi ideig fut ugyanaz a jatek (es nem akad). Vajon ezen a hardware-en is ketszer annyi ideig menne?
-
kelzsoca
félisten
Már megint mindenki geek szemmel nézi ezt a készüléket (persze ezen a fórumon ez nem meglepő) pedig ez egyáltalán nem nekik készült (ennek a ~10%-nak) a vásárlók többsége sokszor még azzal sincs tisztában, hogy az adott készülékben processzor dolgozik, nem hogy abból éppen melyik modell, és ez hol helyezkedik el azon a bizonyos ranglétrán.
Ez igaz a kamerára is, meg az Android verzióra stb.. 30k alatt kezdett prepaidban, jön a karácsony, viszik és vinni fogják mint a cukrot, és itt nem pár 100-as hanem pár ezres tételekről lehet beszélni, ha még befut a másik két szolgáltatóhoz is, akkor még több átlag emberhez juthat el a készülék, akik nem tudnak/fognak/szeretnének 1-2 havi fizetést otthagyni egy komolyabb készülékért.(#70) Ricardo
Sajnos pontos infóm nincs, elképzelhető.
Esetleg azt tudom tanácsolni mindenkinek, aki szeretné a saját szolgáltatójánál, legyen az a Vodafone vagy a T-Mobile látni a készüléket, hogy valamilyen formában jelezze azt az adott szolgáltató felé, hiszen az ilyen igények/jelzések akár döntőek is lehetnek abban, hogy érdekesnek találják az adott modellt, és bekerüljön a kínálatba. -
Borosz
őstag
Ez a doboz mekkora jó!!!
Na neeeee...nincs LED??
-
Ricardo
titán
válasz
dreamdancer #66 üzenetére
Azért pozitívum, mert ebben a kategóriában nem általános az ICS.
-
dreamdancer
őstag
30K-ért ez teljesen korrekt, kár sírni a kamera meg a hw miatt.
Azt viszont nem értem, miért értékeli a cikk kiemelendő pozitívumként, hogy 4.0.4 van rajta, egy éves az ICS, tényleg nagy szám, hogy nem Gingerbred-del dobták piacra?! Lassan már a JB is fél éves lesz...
-
adam.np
csendes tag
Az ugyanennyibe kerülő (sőt, egy leheletnyivel drágább) Xperia Tipo elbújhat mellette.
-
szucs2
tag
Van valakinek valós tapasztalata - sikerélménye a Kék-propelleres HIVATALOS kártyás 7650 Ft-os függetlenítésről ? Mert az Ászf az Ok - a tarifa az annyi.. de meg is csinálják ? vajon ?
Gondolom más szolgáltatók hívei is szívesen használnák... -
ComptonLA
tag
Kategóriáján belül nagyon jó, főleg az ára. Ettől függetlenül tuti nem downgradelnék rá. Viszont ez a hardver kipusztulhatna már, még akkor is, ha armv7-es.
-
moleculez
veterán
Azert 30ert ez boven jo. Harmincert van Asha peldaul, ami holvan ehhez...
Nemis indokolatlan csunya, ICS, kovetkezo teloja az asszonynak. -
tototos
addikt
Miért kell úgy ítéletet mondani egy telefonról hogy nem is használtátok? Gyenge hardver meg nem vennétek ilyet. Mutasson valaki 30 ezer forint alatt készüléket ami jobb ennél. Vannak jobb készülékek az biztos de más az árkategória. Nekem nagyon bejön a telefon 3 nap használat után semmi bajom nincs vele, nagyon gyorsan fut rajta minden.
-
ArGab
őstag
Szerintem kifejezetten jó vétel a koros hardver ellenére, ár/érték arányban az alsóbb kategóriások között nem sok kihívója van. Nekem 3 napja van meg, Blade1-et cseréltem, és eddig igencsak elégedett vagyok vele. Hetek óta kerestem valami újat a régi Blade helyett, és egyszerűen nem találtam, pedig nem voltak olyan elrugaszkodott igényeim: 3.5-4", min 480*800, ICS, elfogadható sebesség (UI, böngészés) és ár (max 20-30000-ért). Ezeket pedig teljesíti, ráadásul újabb 2 évre csak 10k volt alsó-kategóriás előfizetéshez.
Ha meg azt nézzük hogy a megegyező hardverrel szerelt Xperia J mennyibe fáj, akkor meg aztán főleg olcsónak tűnik. -
tzsolesz
nagyúr
Jó, és szép, meg minden.
De a kamera rész az elképesztően silány, szokás szerint. Elhiszem, hogy saját magához (márka) képest van némi előrelépés, de ez a minőség már tényleg unalmas. Ráadásul szerintem a Skate jobb képeket lőtt.
Engem pl. ez simán elriaszt ettől a cucctól. Amúgy valóban rendben van, és ajánlott is annak fényében ha valaki nem ezzel akar aránylag normális képeket lőni. -
Napfénysüti
nagyúr
Ár-érték arányban korrekt telefon de azt hittem kicsit erősebb hardvert kap még ha picit drágábban is.
-
shteer
titán
válasz
BomiBoogie #28 üzenetére
0 rafizetessel megeri talan
-
Remus389
veterán
ennyiért tényleg nagyon jó
hozza az elvárható szintet ezért a pénzért, persze lehetett volna ezt-azt jobban, de akkor drágább lenne
szerintem abszolút korrekt
lassan már csak annak nincs okostelefonja aki nem akar
szinte ingyen van egy lajtos előfizetéssel
-
leeate
senior tag
A kamera nagyon pozitív csalódás volt számomra. Kinézetre sajnos még mindig "kínai" hatást kelt.
-
erzol
őstag
Én két hete vettem a 13 éves fiamnak egyet. Még csak hasonlót sem találtunk mást használtan sem ár/érték arányban.
Nem volt olyan játék amit ne futtatott volna használhatóan. (nfs most wanted, fifa 12...)Ráadásul a nagy adattartalmú alkalmazásokat egyből a microSD kártyára telepítette. Így tényleg csak a kártya méret szab határt a telepíthető appok számának. Én samsung s2-t használok, ennek viszonylatában szvsz egy igen korrekt kis készülék. (Hátlap leszedésnél első körben vért izzattam, de rájöttem a technikájára...) -
kolosanyi
veterán
válasz
fornettisuti #33 üzenetére
Nem, ezt minden olcsó telóról lehagyják. Tényleg nem értem...
( #50 ) CharlieDrop
Nmit. -
kolosanyi
veterán
válasz
CharlieDrop #45 üzenetére
Azért nem. CPU még stimmelne is, de az Adreno 200 nagyon harmatos. Kamera gyengébb, plusz a Samu mai napig az egyik legjobb hangú telefon a Wolfson WM8994 miatt.
-
CharlieDrop
veterán
Őőő, most én vagyok hülye, vagy tényleg ez egy Samsung Galaxy S szintű telefon?
Kisebb háttértárral...(nem trollkodni akartam bocs)
-
zombinyul
addikt
Valóban sokkal korrektebb készülék mint a 2-es (elsősorban az árát sikerült korrigálni), ennyiért nem rossz vétel. Nem tudom miért panaszkodtok annyian a vasra, az én telefonom a ramot kivéve (meg ugye 800-on fut a procim) ugyan ilyen,és a WP7-et úgy meghajtja hogy öröm nézni (igaz,más a két rendszer teljesen). Ennyi pénzért Androidok között benne van a best boy telefonok körében, ez vitán felül áll.
-
christus91
csendes tag
Mit lehet tudni a pro-ról még? Duplamagos procin kívül még mire lehet számítani, gondolok itt erősebb grafikus gyorsítóra, +RAM-ra, valami használható kamerára, 720p videóra, led villanóra, előlapi kamerára...
Ezeket még belepakolhatták volna, mégha valamennyivel drágább lett volna
Arról van valami info hogy mikor érkezhet, lesz-e szolgáltatóknál? -
helixP
nagyúr
Nem egy kategória a két telefon, és az is lehet, hogy ár/értékben jobb az, csak valaki nem akar annyit rákölteni egy telefonra.
Amúgy lassan nem éri meg feature phone-okat venni. Ha ennyiért lesznek használható okostelefonok, egy kis csoportot leszámítva (idősek, kisebb gyerekek) nem kell már senkinek a nemokosteló.
-
Izzé
őstag
válasz
Depression #35 üzenetére
1. okostelónak még így is tökéletes, sőt 2.-nak is, ha mondjuk valaki pl SGMini vagy LG gt540 kaliberű telóról akar feljebb lépni, de nem akar sokat rákölteni. Én pont ezt fogom ajánlani havernak.
-
Ricardo
titán
Teljesen korrekt alsó kategóriás droid. Nem sok hasonló van ilyen áron.
Kajt:
Jobb telefon ez nem vitás, de ez kártyásan 30 alatt van. Az mennyi is?
-
Kajt
tag
Én azt modom, jó, hogy Grand X IN-t választottam. Nem rossz ez is, de ár/értékben, illetve időtállóasság szempontjából (és specifikációból) jobban megéri egy Grand X IN. Szerintem.
-
fanthomee
tag
"A normál SIM-foglalat eléréséhez továbbra is ki kell vennünk az energiaforrást, így az ún. hot-swap funkció továbbra sem érhető el."
Lehet le vagyok maradva, de a hot-swap-ot nem a microSD kártyára szokták értelmezni? Nem tudom elképzelni ki az aki menet közben SIM kártyát akar cserélni a telefonjában -
Depression
veterán
Az árához képest tényleg jó. De mint az árából is kiderül, alacsonyabb kategóriába helyezték, mint anno a blade-et. Az ugye 40k volt. Elfogadható cucc, elég jó áron, de ezt a hardvert senkinek sem ajánlanám jó szívvel.
-
Skynet258
veterán
A kamerát a Samsung szállította? Mert náluk volt a Galaxy S sorozat "védjegye" ez a középen rózsaszín kör...
A cikkben az a "gémek" szó elég bután hat, hogy egy kiskamasz így írja/mondja, az egy dolog, de azért egy publikációban is benne legyen... Na mindegy. De szerintem a gém maradjon meg madárnak, és ha már képtelenek vagyunk leírni a játékok szót, akkor legalább legyen "game-ek".
-
fornettisuti
veterán
válasz
kolosanyi #29 üzenetére
Ezt én se, miért kell mindig lehagyni az olcsóbb cuccokrók?
Azért, hogy "PRO" verzión rajta legyen.
(Ledes villanó, 2magos cpu)Hozzátenném, nem lennék meglepődve, ha a pro verziót 1GB rammal adnák ki, leddel, és 2 maggal 45-50k huf induló árral, akkor best buy lehetne a pro.
-
rudymester
senior tag
Na végre itt a teszt. Pont 3 hónap múlva lesz lehetőségem készülék cserére, jelenlegi előfizummal 0 forintért elhozhatnám. Ha addig nem lesz ellenfele ennyiért, esélyes, hogy ezt választom.
Defyt nem értem minek hoztátok fel, nem kapható újonnan a szolgáltatóknál, de ha jól emlékszem nem is volt hivatalos ICS rá.
-
Hát nem egy best buy,de ennyiért ebben az évben még elmegy,persze nem lesz olyan nagy durranás mint az Blade I,azért lassan eljutunk oda hogy a 2 mag alap lesz
-
Legendd
senior tag
Váá, köszi, átírtam, pedig utálom a szóismétléseket
Fotók: a kamerát direkt kiemeltem, hogy "itt főleg a saját kategóriájához kell hasonlítani", mivel felesleges a több tízezer forinttal drágább telefonokhoz mérni. A konkurensekhez képest pedig ez jóval szebb képeket készít, más kérdés, hogy úgy egyébként nem valami lélegzetelállító az eredmény.
LED: igen, ez nagy kár, hogy nincs.
Hardver: a Pro verzió lesz az érdekes valóban a két maggal, de annak az ára is magasabb lesz egy jó tízessel. Neten rendelve Praktikummal már tényleg 28e Ft, ami baráti szerintem.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Azért még mindig nem éri meg a Blade I-et cserélni, legfeljebb az ICS miatt lenne érdemes.
-
HoaryFox
őstag
Vártam a tesztet, kíváncsi voltam, megéri-e megnyernem magamnak, de ugy látszik marad a jó öreg Mini Pro
Amúgy meg a hardver egy kicsit öreg, de 30k-t szerintem simán megér
Azért még az asszonynak megnyerem
P
-
Ezt a s..rt 2012 decemberben? A marketing osztály sokat szívott.
-
rep3at
őstag
Azért a harmadik Blade-től már elvártam volna legalább egy MSM8255 + Adreno 205 kombót, biztos nem lett volna sokkal drágább, akik értenek valamennyire hozzá azok már rosszul vannak ettől a kőkorszaki hardvertől.
-
kelly416
veterán
válasz
hodostamas #16 üzenetére
A Defy most sem elég, hogy futtasson bármit. Én már a GO programcsaládról is lemondtam, csak legyen elég ramom. Néha még így is hosszú másodperceket várok dolgokra. 30mp-re van állítva a screen off, és kötelező módon meg kell tapizza a kijelzőt, ha pl. manage apps-ba megyek, mert amúgy lezát betöltés közben. Megnyitok egy időjárást Eye In Sky, 4-5 mp. Elindítok bármit, 4-5 mp. Pedig nincs is agyonvágva programokkal.
dlaj: Kérdésedre a válasz.
-
Zol91
csendes tag
szerintem nagyon jo telefon. kezdo androidosnak (pl nekem) nagyon jo lenne ha meg nyernem
-
amanoba
őstag
Hiába a jó ár, valamiben ki is kellene emelkednie a mezőnyből szerintem..
A kamera kifejezetten gyenge, és még egész jónak van jellemezve, holott a legtöbb fotón mintha egy pirosas-sárgás folt lenne a kép közepén.
A videón így felesleges megmutatni a fülest, mert kb. annyi látszik, hogy van, vagy ki kellene bontani, vagy leírni például a tulajdonságait.
egy szósimétlés: "Tényleg nem nagy dolog, de az igényes szemeknek már ez is örömkönnyeket előidéző dolog tud lenni."
-
Retekegér
MODERÁTOR
válasz
hodostamas #13 üzenetére
A Defy tudása nekem a mai napig elég, nem mellesleg itt a 4", az ICS és a kedvező ár is pozitív tényezők.
#14 Cyberpunk:
Szolgáltatói kínálatban, kártyásan ugyanis 30 ezer forint a ZTE belépőszintű készüléke, ami rendkívül jó ajánlat.
Szerk. 2:
#16 hodostamas
Azért vessünk még egy pillantást arra az árcédulára. Egy korrekt belépő készülékről beszélünk.
-
Cyberpunk
félisten
Nem lesz annyira olcsó, hogy megérje szerintem.
-
hodostamas
addikt
válasz
Haaardcore #4 üzenetére
Az eredményeket elnézve kb egy Defy tudását hozza belsőleg, ami nem túl acélos
-
PeeterssoN
őstag
Csak a vaku... csak az hiányzik, amúgy nekem rendben lenne a Sanyi x8 leváltására.
-
Retekegér
MODERÁTOR
Kicsit hamarabb kellett volna jönnie, de lehet még sláger így karácsony előtt. A Pro verzióra nagyon kíváncsi vagyok.
-
dlaj
őstag
Most sajnálom, hogy 30-as vagyok.
-
Zoja™
őstag
-
raub
tag
Jó kijelző, friss belső, erős akku és korrekt ár...
Persze alaposabb vélemény nyilvánításhoz meg kellene nyerni a kütyüt... -
Phvhun
őstag
válasz
Haaardcore #4 üzenetére
Meg értelmes kamerával.
-
Haaardcore
csendes tag
Annyira kár, hogy "csak" ilyen hardver került bele...
Ha kétszer ennyiért kétmagosként jött volna ki (ILYEN MÉRETTEL!) akkor komolyan alávágott volna a Galaxy SIII Mininek. -
Nem tudom, mennyi lehet a 7227A és az MTK 6577 procik közti árkülönbség, de nem gondolom, hogy jelentős (könnyen lehet, hogy egy árban van). Nekem valahogy ez utóbbi jobban tetszett volna ebben a készülékben.
Haaardcore: vagy ha ugyanennyiért kétmagos 6577-essel jött volna ki...
-
NoMagix
addikt
2012. november közepén elsőként érkezett meg a Telenor kínálatába.
Ebben az első hozzászólásban összegyűjtjük azokat a fontos információkat és kérdéseket amelyek a legtöbb vásárlót és érdeklődőt foglalkoztatják, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.Tartalomjegyzék:
1. Fórum használata
2. ZTE Blade III: A készülékről
2.1. Mi van a dobozban?
2.2. PRO és KONTRA
2.3. Az első percek, avagy "jaj most mit kell csinálni..."
3. Fontos tudnivalók
3.1. Android alapok (Kezdőknek)
3.2. Androidos programok
3.3. Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
3.4. Gyakori kérdések
3.4.1. Melyik a legjobb launcher?
3.4.2. Melyik a legjobb böngésző?
3.4.3. Hogy törölhetek mindent a készülékből?
3.4.4. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok?!
3.4.5. Akkumulátor kalibráció
3.4.6. Flash player
3.4.7. Vegyek tokot? Milyet vegyek?
3.4.8. Turbo SIM és függetlenítés
3.4.9. Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő..?
3.4.10. Szabad RAM mennyisége1. Fórum használata
Ez a topik azoknak az embereknek nyújt (szakmai) segítséget, akiknek kérdésük van a készülékkel kapcsolatban vagy csak érdeklődnek a készülék iránt. A fórumban a PH! lapcsalád moderációs szabályzata és a hatályos magyar törvények érvényesek. Ezért tehát: TILOS a WAREZ, valamint a telefonkészülék függetlenítéséről történő bejegyzések! Ha kérdésed van, először olvasd végig az 1.hsz-t, ha nem találtál a kérdésedre választ, használd a keresőt és annak segítségével próbálj megoldást találni. Ha ezek után sem jársz sikerrel akkor tedd fel kérdésed a topciban!
2. ZTE Blade III: A készülékről
Az Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó készülék 4GB belső tárhellyel rendelkezik amiből 2,5GB szabadon felhasználható programok telepítésére, a készülék tárhelye microSD kártyával tovább bővíthető max. 32GB-ig, a kijelző 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású, kapott egy 5 megapixeles hátlapi kamerát villanó nélkül, Dolby Mobile hangzásjavító megoldást, 7,2/5,76 megabites HSPA adatátviteli képességet, A-GPS-t, 802.11b/g/n szabványt támogató WiFi modult és A2DP-re képes Bluetooth 2.1 modult, 1 GHz-es egymagos Qualcomm Snapdragon MSM7227A processzort Adreno 200-as grafikus gyorsítóval, 512 MB RAM-ot, microSDHC kártyahelyet és 1600 mAh kapacitású akkumulátort kapott. A méretei 123mm x 63,5mm x 10mm, súlya 130 gramm.
A készülék sok androidos társával ellentétben kikapcsolt állapotban is ébreszt!2.1. Mi van a dobozban?
A készülék egy divatos kis fehér dobozban érkezik, tartalmát tekintve egy headset-et, a hálózati töltőt, a kézikönyvet és magát a készüléket tartalmazza. Semmi extra kiegészítő, ami szükségtelen is lenne.
2.2. PRO és KONTRA
Amiért ne ezt válaszd:
A készülék bár 5 megapixeles kamerával rendelkezik, nem erőssége a fotózás gyenge fényviszonyok mellett. A kamerát leszámítva a hardveresen teljesen egyenértékű Huawei G300 "szebb" képeket készít, viszont jóval drágább. (tesztképek)
A fülhallgatón keresztüli hangereje nem sokat változott Blade1-es elődjétől amit tovább ront a gyári headset használata, ezt egy minőségibb "agybadugós" fülessel orvosolni lehet.Amiért jó választás lehet:
A készüléken egy minden felesleges dolgot nélkülöző, minimálisan módosított UI-el rendelkező 4.0.4-es verziószámú Android rendszer száguld, amire esetleg érkezhetnek további frissítések is.
Az egymagos CPU-hoz remek akkumulátor idő társul, és a jól ismert SoC miatt már főzött ROM-ok is készültek a készülékre.
Mindezekhez egy igen kedvező árfekvés társul, amivel a telefon rendíthetetlenül helyet követel magának minden Android rajongó szívében. Kezdő androidos készüléknek kiváló választás.2.3 Az első percek, avagy "jaj most mit kell csinálni..."
Amennyiben az első csatlakoztatást követően a PC nem ismeri fel a készüléket, vagy bármi egyéb okból sikertelen az eszközillesztő automatikus telepítése, innen le tudjátok tölteni a ZTE legújabb driverpack-ját:
Illesztő (driver) ZTE Blade III-hoz
MTP mód megoldása Linuxon, külön szoftver nélkül. Köszönet érte Canonfan és Keeperv85 fórumtársaknak, hogy elkészítették a leírást!
3. Fontos tudnivalók
3.1. Android alapok (Kezdőknek)
Azoknak a tulajdonosoknak, akiknek teljesen új az Android világa, célszerű lehet mindenféle változtatás nélkül elkezdeni az ismerkedést a készülékkel. Az alap rendszer jónak mondható elég kiforrott Ice Cream Sandwich, egy átlagos felhasználónak több, mint elegendő. Természetesen nekik is ajánlott, hogy olvasgassák a fórumot, hogy jobban megismerjék a készüléket és az Androidot, valamint kérdeznek, ha megakadnak valamivel.
"Ha a készülék alap állapotban is megfelelően működik, akkor miért van értelme változtatni és cserélgetni rajta dolgokat?"
Az alap rendszer elég csupasz, de vannak körünkben olyan guruk, akik ezeket a rendszereket átalakítják, optimalizálják számunkra, hogy a készülék lehetőségeit 100%-osan kihasználhassuk. Tehát az alap rendszernél gyorsabb és értékesebb felhasználói élményt képes biztosítani.
3.2. Androidos programok
A készülék vásárlásakor a rendszerünk az alap programokat ("appok"-at) már tartalmazza. Amennyiben egy adott feladatra kerestek programot, vagy csak kérdésetek van ezzel kapcsolatban, itt is kérdezhettek, de inkább ezt a topikot használjátok ilyesmire. (Mindkét topikban TILOS a WAREZ!)
3.3. Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM).
Akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
A készülékre a Telenor az új mobiltelefonokra az értékesítéstől számított 1 évig jótállást vállal, érvényes a webshop-ból való vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben ebben a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!3.4. Gyakori kérdések:
3.4.1. Melyik a legjobb launcher?
Mindenkinek más-más jön be, de egyszerre akár több is fent lehet. Próbálj ki többfélét és a saját szájízed alapján döntsd el. Érdemes kipróbálni pl.: Nova, Apex, ADW Ex. Ha megunod bármelyiket, egyszerűen eltávolítható.
3.4.2. Melyik a legjobb böngésző?
Ezt mindenki maga döntse el, de segítségképpen pl.: Dolphin Browser, Opera Mobile, Opera Mini.
Ha mobilneten keresztül szoktál böngészni, és szeretnél spórolni az adatforgalommal akkor válaszd az Opera Mini-t.3.4.3. Hogy törölhetek mindent a készülékből?
Ha szeretnénk minden beállítást és adatunkat törölni a telefonról, akkor ezt használjátok: Beállítások – Biztonsági mentés és visszaállítás - Gyári adatok visszaállítása
3.4.4. Miért Pusztavacsra áll be a GPS, nem is ott vagyok?!
Mert nem talált a műholdak alapján pozíciót még a készülék. Ez a Pest megyei község Magyarország földrajzi középontja. Várj türelmesen, és/vagy próbálkozz szabad ég alatt!
3.4.5. Akkumulátor kalibráció
"Helyi" legenda csupán. Android alatt nem lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, ami az utolsó töltés óta az alkalmazások és szolgáltatások által felhasznált energiát rögzíti. Ennek a fájlnak a "tartalmát" látod a Beállítások - Akkumulátor menüpont alatt.
A készülékben lítium bázisú akku került, így a töltést is ehhez igazítva kell elvégezni. Erről részletes leírást itt találhattok.3.4.6. Flash player
A készülék az ICS jóvoltából alapban fel van készítve a flash tartalmak kezelésére, bár a technológia komoly erőforrás igénye miatt az internetezési élmény szintje visszaeshet.3.4.7. Vegyek tokot? Milyet vegyek?
A topikban gyakran felmerül ez a kérdés, de igazán senki sem tudja megmondani másnak mi a jó. Többnyire jól védenek a mechanikus behatások ellen, de szedik a port mindenhonnan. Célszerű lehet ismerősnél esetleg bevált típusra befizetni, nehogy többet ártsunk, mint amennyi haszna van.
3.4.8. Turbo SIM és függetlenítés
Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
"A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
- SIM kártya
- SIM kártya kora-állapota
- földrajzi helyzeted
- toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
- az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
- központi szerver
- telefon
- telefon szoftvere
- telefon antenna
- turbosim fajtája
Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
- fehér (minden rendben)
- szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
- fekete (tiltott, kitiltott számok)"A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!
3.4.9. Letöltöttem az IGO-t de nem működik, mi a teendő..?
Alapvető probléma, ha ez a kérdés felvetésre kerül. Jelenleg sajnos a szoftver fejlesztője nem járult hozzá a magánszemélyek számára publikálható verzió kiadásához, így ennek a navigációs szoftvernek minden formája csak illegális forrásból beszerezhető. Mivel a Prohardver fórum szabályzata kategórikusan tiltja az illegális szoftverekről történő diskurzust, így a topikban sem szeretnénk ilyen jellegű kérdéseket megtalálni, mert semmi szükség arra, hogy a forgalmazó esetleg jogi úton érvényesítse a követeléseit, ezzel komoly szankciókat kiharcolva a bűncselekményt elkövető egyének ellen. Súlyosabb esetben bezáratva a topikot, ezzel megvonva a lehetőséget a többiek elől az információk, eszmecserék szabad átadásától!
Tehát mindenkoron érvényes szabály: NINCS IGO a telefonra!3.4.10. Szabad RAM mennyisége
Előszőr is mi az a RAM és ROM mert sokan ezt is keverik:
-RAM: (Random Acces Memory) közvetlen hozzáférésű memória programkódnak és adatoknak, azaz többek között az elindított alkalmazások futtatásához szükséges. Az asztali gépedben a DDR memória moduljaidra hasonlít a legjobban.
-ROM: az elnevezéssel ellentétben írható-olvasható háttértárat jelent, itt helyezkednek el a rendszer működéséhez szükséges partíciók (boot,system,data,cache stb.), az asztali gépedben a merevlemezre hasonlít a legjobban. Sajnos szinte minden esetben így nevezzük azokat az image vagy tömörített fájlokat is amik egy telepíthető rendszert takarnak, így egy picit zavaró ez a rövidítés.
Nagyon sok téves információ kering az Android memóriakezeléséről. A 2.1-es android verziótól kezdve NINCS szükség semmilyen "memória tisztító" segéd alkalmazásra. Az ilyen app-ok használata esetén csak nagyobb kárt teszünk. És az esetek nagy százalékában nincs háttérben futó alkalmazás, még akkor sem ha a pl. Home gombbal lépsz ki belőle.
Rengeteg cikk és leírás megjelent már ezzel kapcsolatban néhány a teljesség igénye nélkül amiket érdemes elolvasni mindenkinek:
Az Android memóriakezelése - Angler Gábor
Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer
Sokan tévesen gondolják azt is hogy az a jó ha minél több az elérhető szabad RAM mennyisége. Ez a feltevés téves, és magad is rájöhettél már ha a fent említett cikkeket elolvastad. Tessék elfogadni hogy a RAM azért van hogy kihasználjuk, és kis túlzással de pont abból profitálsz a legtöbbet ha "tele" van. Megtelni sosem fog, mert a rendszer teljesen automatikusan kezeli. Megemlítek két nagyon leegyszerűsített esetet és döntse el mindenki melyik számára a megfelelő:
1. A lehető legtöbb szabad RAM áll a rendelkezésedre minden időben amit különböző segédprogramokkal (TaskKiller és társai) érünk el, az összes lehetséges alkalmazást mindig eltávolítod a RAM-ból, ami által minden ilyen app elindításakor újra be kell töltődnie, ezzel plusz CPU-t, időt és akkut használ fel.
2. A lehető legkevesebb elérhető RAM áll rendelkezésre amit a rendszer szabályoz tökéletesen, Blade 3 esetében ~8-10 app a RAM-ban csücsül, ha bármikor el akarjuk indítani csak előveszi onnan, amivel a lehető legkevesebb CPU-t, időt és akkut használja fel. Ha egy RAM-ban éppen nem lévő app-ot indítok a rendszer AUTOMATIKUSAN kilövi a legrégebben használtat és elindítja az enyémet. És boldog vagyok mert bár kevés a szabad RAM (ami normális mert a készülékkel vásároltam és kihasználni akarom), de mégis gyorsabban indulnak az appjaim, és az akku is tovább bírja picit mint egyéb esetben.Érdemes elolvasni a hivatalos fejlesztői oldalon található dokumentációt ezzel kapcsolatban:Understand the Lifecycle Callbacks
Ha valamit kihagytam akkor kérlek titeket, hogy jelezzétek! Mivel a készülék még nagyon új, így minden jellegű korrekciót, információt, helyreigazítást szívesen fogadok!
Köszönet mindenkinek aki tudásával, véleményével hozzájárult a témához.
Készítette és aktualizálta: apeelme 2013.03.10
------------------------------------------------------------
Eredeti hozzászólás:
------------------------------------------------------------Nem rossz, de ezt már év elején kellett volna kihozni!
Szvsz ez a penge már nem fog úgy hasítani, mint az első![ Módosította: CoolMan ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma ZTE tanult az előző széria hibáiból, így újra egy kiváló ár-érték aránnyal rendelkező telefont raktak le az asztalra a Blade III személyében.
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest