Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hdsentinel

    őstag

    válasz priti #3220 üzenetére

    Bájtról van szó természetesen (ill. kilobájt, megabájt, gigabájt, stb..)

    A Teljesítmény oldalon található számok a Windows teljesítmény-számlálóin alapulnak, azt mutatják meg, hogy a Windows egy adott pillanatban (pontosabban egységnyi idő, azaz 1 másodperc alatt) mennyi adatot volt képes írni/olvasni.

    Ez szerencsés esetben (kis fájl, teljes egészében cache-ből) akár elég magas értéket is mutathat. Ez természetesen csak érdekességképpen jelenik meg, a merevlemez Kondíció/Teljesítmény értékeit nem befolyásolja semmiképp.

    A pillanatnyi értékek (amik ilyen kiugrásokat is produkálhatnak) helyett érdemesebb az átlagolt értékek figyelése, ami már a valós felhasználáson alapul és (főként hosszabb ideig tartó, nagyobb fájlok kezelésekor) segítségével rávilágítható az esetleges gyengesége a rendszernek.

    Pl. ha egyik HDD-ről másolsz másikra akkor ellenőrizheted az átviteli sebességet, de még inkább a merevlemez-kihasználtságot. Amelyik HDD-n ez magas (100% körüli) az teljes gázon megy, míg a másik (alacsonyabb kihasználtsággal) az ideje nagy részében vár, így ilyen esetben az 1-es HDD lassabb, egy töredezettségmentesítés (vagy csere) gyorsíthatja a teljes folyamatot, a rendszert.

    Hard Disk Sentinel - Merevlemez ellenőrzés és meghibásodás megelőzés - www.hdsentinel.hu

Új hozzászólás Aktív témák