- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Black_Raven
veterán
válasz
ArthurShelby #67051 üzenetére
Szia. 4.3-4.4-hez nem kell cf-autoroot. Simán letöltöd hozzá a TowelRoot-t , install apk, futtatod és kész+Playről SuperSU.ennyi a root.
-
Black_Raven
veterán
Én a root appot is törölni szoktam.Supersu elég.Gyári visszaállitást megpróbálhatja, nekem nem okozott gondot.Igaz több telón csináltam már, de nem Express volt.Ha a Supersu eltünne, a Playről újra lehet telepiteni.Viszont van még valami, knox nincs ezen ugye.Mert amikor a Supersu-t aktiválod Kérdezi hogy tiltsa e a knoxot, a válasz mindig nem.És ez érvényes s4-re is, amit Towelroottal rootolnak.Mert ha igen, akkor dobál hiba üzeneteket.
-
Black_Raven
veterán
válasz
borsodika #65684 üzenetére
De most nem értem, te miről beszélsz.Én kitkatot rootoltam sima Towelroottal és a knox maradt 0. utána unroot supersuból és maradt nulla.Különben se a knoxról volt szó, és senki nem mondta hogy rootoljon valaki.Gyári romot kért a fórumtárs és próbáltam segiteni.Te meg jössz a szervizzel.Legközelebb segits inkább, ha valakinek gondja van, ne kis előadást tartsál olyanról amivel semmit nem tettél hogy megjavuljon a telefonja, nem nagyon jelentkeztél amikor romot kért.
-
Formaster
addikt
Download módban ezeket írja ki nekem is, csak a Knox sorok nélkül.
(#64855) es4: Én meg nem értem már az egészet. Azt mondták elejétől fogva, hogy tegyem fel ezt a 4+1 fájlos lollipop-ot, de ehhez rootolnom kell előtte Towelroot-al. Akkor most? A cél az, hogy lecseréljem a 4.2.2-t frissebbre, lehetőleg 5.0.1-re és, hogy tudjam törölni a gyári felesleges programokat, amik zabálják az akksimat.
Igen, betallóztam a pit-et is, kipipáltam mindhárom fület az options-ben, de olyan mintha Setup Connection-nél nem menne tovább. Lehúztam az előbb a telefont, ugyanúgy elindult, tehát még az adatávitel meg sem kezdődött.
-
Formaster
addikt
válasz
Black_Raven #64744 üzenetére
Na most állnék csak neki, de a Towelroot-ot 4.4.2-től felfelé találom. Az enyémen 4.2.2 fut, akkor keressek valami más módszert a root-olásra? CF Autoroot vagy valami?
-
törölt tag
válasz
Black_Raven #64744 üzenetére
Az előbb 5.0.1-et ajánlottál most meg towelroot-ot. Tudtommal az kitkat-hez való.
-
-
rosalioTM
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy i9506 jelenleg Nordic DOJ2 Lollipoppal.
Szeretnék visszamenni nordic 4.3-ra.
Megtehetem direktbe az 5.0-ról knox ugrás nélkül?Másik kérdésem a rootal kapcsolatos:
A 4.3-at ugye towelroottal lehet app futtatással rootolni ugrás nélkül, a kérdés az, hogy kitkat-en lehet- e szintén ugrás nélkül rootolni?Köszönöm!
Ádám
-
Foose
addikt
Sziasztok! Adott egy galaxy s4 I9505 t-s,gyári rommal,rootolva. (towelroot-al,knox ép maradt) Pár perce kiírta egy restart után a teló,hogy sérült sd kártya. Úgy néz ki hogy muszáj leszek formázni,de akkor már a telót is érdmesebb. Több mint fél éve használom. Most gyári 4.4.2 van rajta,érdemes frissítenem lollipopra? Felajánlotta a frissítést. Csak OTA-n keresztül tudom,mert nincs windowsom. Nem megyek bele,de a lényeg,hogy nincs lehetőségem másik gépet keríteni windows miatt. Linux van. Hagyjam a kitkatet,vagy lolli? Root-ot használok,szeretem. Főleg a felesleges gyári szemét appok miatt. Javaslat?
-
Hát ez baj
Ha 4.4.2 , a Towelroot-al simán ment volna. Nem tudom, számít-e a gari, ha nem, a CF-Root talán működne, de asszem az ugrasztja a knoxot. [link]
Nekem '05 van KitKat-el, szóval nem próbáltam, ha nem sürgős, inkább várd meg egy '15 tulaj válaszát.
Írd be a gugliba, hogy i9515 5.0.1 root, aztán olvasgasd el a találatokat, lesz videó is, hátha találsz megoldást. -
awakening87
aktív tag
válasz
negroo #61325 üzenetére
Milyen S4 ez pontosan? 9505-ön új bootloader esetén attól függ, hogy mit csinálsz; a CF-Auto-Root esetében ugrik, bármilyen nem gyári kernel vagy recovery esetén szintén ugrik a garancia. Mókolt Odin-os tar fájl feltöltése esetén is annyi neki.
A 9505-öt a towelroot-tal tudod rootolni a knox jelzőbited ugrása nélkül. Ez is csak a 4.4.2 bizonyos verziójáig működik, illetve attól visszafelé.
A többi típust nem ismerem, gondolom azoknál is hasonlóan vannak a dolgok. -
válasz
dejaris #61123 üzenetére
Szerintem a Lolliért ne add fel a garit. Viszont megpróbálhatnád a 4.3-> towelroot-> 4.4.2 FlashFire-el kombót.
A JB-t simán vissza tudod tenni, már sokan downgrade-eltek lolliról is 4.3-ra, a knox is maradt nekik 0x0. Azt tudod towellel rootolni, aztán rákeresel a FlashFire progira, G+-on kell jelentkezni tesztelőnek, akkor kapsz egy Play-es letöltési lehetőséget. Olyan, mint a Mobile Odin, .tar fájlokat is tudsz vele flashelni, meg .zip-est is. Van benne egy everroot opció, így az űj romon is megmarad a root, és elvileg a knoxot sem bántja. Ha már elgondolkoztál azon, hogy feladd a garit, akkor már inkább ezért, mint a lolliért, ráadásul lehet, hogy így nem is kell megválnod tőle. Szerintem egy próbát megérne.
( Egyébként a knox 0x1-nek is van előnye, onnantól kezdve szabad a pálya)
-
Keem1
veterán
válasz
chubby2o6 #60661 üzenetére
Ja, hogy ez a rootkernel történet is a TowelRoot-os srác ötlete? Így világos.
A srác sztoriját mesélted igen, emlékszem is rá, de azt hittem, ez a kerneles megoldást pont az ő távozása miatt "elavult" TowelRoot megsegítésére találták ki mások (mert hogy a faszi már nem oldotta meg az újabb romok rootolását azután, hogy elment a Google-höz gályázni). -
válasz
sziku69 #60653 üzenetére
Szia! Nem tudom, milyen KK-t tettél fel, ha az NG8 végűt, akkor nem tudod csak a towelroot apk-val rootolni.
A Towelroot oldaláról [link] szedd le a GT-I9505 International (LTE) szekcióból a ( ROOT ) kernelt, meg a mostani romodnak megfelelő kernelt, ha NG8, akkor azt.
Odinba a PDA-hoz tallózd be a ( ROOT ) kernelt, restart után nyisd meg a towelroot appot, nyomj a make it ra1n-re ( vagy vmi hasonló, de másra nem tudsz nyomni ), ha lefutott, odinnal a PDA-hoz tallózva tedd fel az NG8 kernelt. Ha kész, Root Checker-el, vagy Phone Info Samsung-al le tudod ellenőrízni, hogy sikerült-e.
CSAK akkor fogj hozzá, ha van mobilneted, mert rootolni csak akkor tudod, amikor a ( ROOT ) kernel van rajta, viszont ekkor nem lesz wifid, de a net kell hozzá. ( Mikor visszateszed az NG8 kernelt, megint lesz wifi.) -
sziku69
őstag
Még egy kérdés.
Ha már fenn van a gyári 4.4.2 Akkor a towelroot apk-val mit kell kezdeni?
Én telepítettem, elindítottam (megnyomtam azt a kis ablakot) Aztán felraktam a supersu-t. Az elvileg letiltotta a knox-ot. De ahogy nézem, mégsincs root jogom, mert pl a file explorer üresnek látja az efs mappát, amit le kéne mentenem.Valamit kihagytam a sorrendből?
-
t.dave500
tag
válasz
OutsideR #60439 üzenetére
Szia!
9505-st 4.4.2 alatt én towelroot-al rootoltam, nem is kellett újrainditani, és nem ugraszt knoxot! Viszont a recovery/kernel csere MINDENKÉPP! Én towelroot-ot ajánlom, letöltöd, telepited, ott lesz egy ilyesmi "m4k3 it r4in" vagy hasonló, rányomsz, és kész a root-od. -
awakening87
aktív tag
válasz
Austin F. #59947 üzenetére
<kisregény>
Szia! Ez a rész különösen árulkodik a belső tárhely esetleges sérüléséről: "ODIN-nal megint újraraktam, plusz .PIT fájllal újraparticionáltam - ekkor felállt és elindult az operációs rendszer, de a kezdeti beállítások és a Google fiók megadása után megint összeomlott. Újra boot loop, illetve fagyás."A lényeg:
Próbálj meg feltenni egy XXUGNF1-es vagy azelőtti rendszert, rootold Towelroot-tal (kernelcsere stb. trükközés sem kell, pont azért választottam ezt a verziót) és tedd fel az eMMC ellenőrző alkalmazás apk-ját (fel tudom tenni majd külön is, hogy ne kelljen hozzá Google-fiókot beállítani, stb.)
és amint van root-od a /system/build.prop fájl végéhez fűzd hozzá ezt a 3 sort:
persist.service.adb.enable=1
persist.service.debuggable=1
persist.sys.usb.config=mtp,adbAz ötlet innen van: [link], itt a hozzáfűzésre is vannak példák: [link]
Majd a rendszer betöltésénél, amikor már látod a bootanimációt és össze van kötve a géped a telefonnal USB-n, rácsatlakozhatsz a telefon parancssorára és naplójára. Előbbi elérése: adb shell, utóbbi elérése: adb logcat
A Linux kernel naplója is tud segíteni, azt a dmesg paranccsal érheted el, miután már a telefon parancssorában vagy, lehet, hogy előtte root felhasználóvá kell válni a su paranccsal.Valószínűleg sajnos azért kerül nálad bootloopba, mert valami sérült és ezért nem tudja beolvasni vagy még felcsatolni sem a /data -t. Az is lehet, hogy egy kézi trim művelet megjavítaná. (asszem az STweaks alkalmazásban láttam ilyet, szintén root kell neki)
Az pedig, hogy a kezdeti belakásig még bírja, majd utána behal, mind erre utalnak. Valószínűleg van egy hibás blokk és nagyjából pont azon a részen van, amit akkor érsz el használatban, ha elkezded belakni a telefont.Közben eszembe jutott, hogy volt már hasonló bootloopom egy tableten, ott a logban konkrétan azt láttam boot közben, hogy yaffs checkpont hiba van, miközben felcsatolná a /data partíciót. Igaz yaffs fájlrendszer volt és nem ext4 és egy factory reset (a /data újraformázása) megoldotta a hibát.
Sőt, olyat is láttam még régebben, hogy S3-on Cyanogenmod alatt a telefon mindig újraindult, ha egy bizonyos app indult el, vagy hozzáfértél annak a bizonyos appnak egy könyvtárához! Az újraindulás az ext4-es fájlrendszer inkonzisztenciája miatt volt, amit szintén egy kernel bug okozott, talán ott nem volt hardveres sérülés. Gyárilag úgy volt felcsatolva a /data, hogy bármilyen fájlrendszer hiba esetén kernel pánik legyen (errors=panic), amiből újraindulás lesz. A hiba megkerülhető de nem megoldható volt az errors paraméter átírásával, kb. így:
busybox mount -o remount,errors=continue /data
A hiba csak úgy tűnt el véglegesen, ha valóban formázták a /data partíciót! (vagyis mkfs-t nyomtak rá, gyári recovery azt hiszem eleve így csinálja, a custom recovery-knél meg melyiknek milyen kedve van..
általában a "wipe" annyit csinál, hogy mindent töröl a /data-n belül, kivéve a media könyvtárat, mert az a belső sdcard útvonala, igazi formázást nem csinál, de pl. TWRP-n be lehet jelölni, hogy valódi formázást csináljon, CWM-en meg a Format menüpont is pont erre való.Sok szerencsét!
</kisregény> -
Foose
addikt
válasz
Viktor0610 #58979 üzenetére
Végülis ez is egy megoldás
Csak az a gond hogy rengeteget melózok,alig vagyok itthon,és azért wifivel mégiscsak könnyebb. Most a root-ot nézem,hogy ugyanúgy mint a gyári 4.4-et,towelroot-al lehet rootolni? Mármint ha OTA-n frissítek 5.0.1-re...
-
válasz
HELLAFLUSH #58761 üzenetére
Mit is akartál feltenni, milyen romra?
Tégla nem lett, amíg van download mód, nagy baj nincs.
Ha nagyon nem megy, kezdd elölről. Tegyél fel egy 4+1 fájlos 4.4.2-t, azt tudod frissebbre cserélni, majd rootolni.Ha a Cf-Autoroot nem működik, csináld Towelroot-al. -
-
Keem1
veterán
Úgy tudom, hogy simán megy 4.3 alatt a Towelroot, trükközés nélkül is. Akkor a plusz rootkerneles kiegészítés minek? Az nem azért lett volna, hogy "visszahozza" azt a rést, ami 4.3 alatt még megvolt, a későbbi verzióknál már nem? Mintha valami blogban vagy hol ezt olvastam volna régebben.
Persze lehet, hogy nagy tévedésben vagyok ám, kinevetni nem ér!
-
válasz
chubby2o6 #58157 üzenetére
Eddig nagyon bejön a Phoenix v10.0 rom, akinek már nem számít a gari, és nem akar a Lollival kínlódni, annak csak ajánlani tudom. Minden benne van, ami a gyáriban is ( érintés nélküli sz@rságok, szemfigyelős sz@rságok, több ablak, stb. ), plusz néhány extra. Akkuidőről még nem nagyon van mit mondanom, két napja sincs, hogy feltettem a romot, azóta rengeteget nyomkodtam, szal nem úgy használtam, ahogy egyébként szoktam.
A felülete tetszik, az S5-re hajaz, a menü oldalra lapozós, a színek sem olyan semmilyenek, mint a Lolliban.
Összességében eddig meg vagyok elégedve vele.
[link](#58177) es4 Igen, ez alapján kell megcsinálni. Nem olyan bonyolult, letöltöd a telóra a Towelroot .apk-t, a PC-re meg a két kernelt ( ROOT, NK4 ). Odinnal felteszed a ROOT kernelt, restart, megnyitod a Towelroot-ot, rányomsz a " make 1t rain"-re ( vagy valami hasonló ), ez egy pillanat alatt lefut, de kell hozzá a mobilnet, mert ezzel a kernellel nem lesz wifid. Ha lefutott, odinnal visszateszed az NK4 kernelt, és már kész is vagy. Kb. 10-15 perc az egész a letöltögetésekkel együtt.
-
törölt tag
válasz
chubby2o6 #58176 üzenetére
Igen towelroothoz találtam ezt a leírást de még olvasgatom első pillantásra hosszú bonyolult a leírás.
Towelroot apk van 3 darab is melyiket használjam? Kernel fájl az mire kell?
Szabcsizz: CF hivatalos oldal szerint ehhez van: KOT49H.I9505XXUGNJ8. Kipróbáltam de play nem működött. Kingotól meg random újra indult a telóm.
-
awakening87
aktív tag
válasz
latyika1994 #57992 üzenetére
Szia!
Ha még érdekes a garancia, akkor csinálj mentést a telefonról (főleg a belső SD kártyáról, mert annak a tartalma factory resetnél biztosan elveszik!), töltsd le/másold fel a telefonra a kívánt 5.0.1-es romot, tedd vissza a 4.4.2 GNF1-et vagy ennál régebbi KitKat-et Odin-nal (elvileg elég csak a system-et és a kernelt (be .tar-olod a system.img.ext4 és boot.img fájlokat a 4.4.2-es romból és ezt az általad készített .tar fájlt rakod be Odin-ba az AP-hez; vagy simán felteszed az 1 vagy 4 fájlos gyári KitKat-et), és az 1. indításnál sajnos kell a factory reset), mert azon működik a Towelroot, azzal megszerzed a root jogot, aztán letöltöd a FlashFire-t [link] (ehhez be kell lépned egy google+ -os oldalra, valamint a Play-en jelentkezni tesztelői jogért, aztán a Play-ről letöltöd az appot), és azzal visszateszed az 5.0.1-et (plusz jel és ott Flash Firmware package-t kell kiválasztani), de az Everroot-ot jelöld be és meg fogja rootolni menet közben
Megjegyzés: ha csak a systemet és a kernelt tetted fel a .tar-os barkácsolásos módszerrel, akkor várhatóan nem lesz wifi és/vagy mobilneted 4.4.2 alatt, mivel az 5.0.1-es modem és wifi driver nem passzol a 4.4.2-höz, de amint visszakerül az 5.0.1-es rendszer, minden működni fog.
Megjegyzés 2: a FlashFire csak a kernelt, recoveryt, a system/cache (csc)/preload (hidden) partíciókat képes frissíteni, a többihez (pl. bootloader és modem) Odin kell!
Megjegyzés 3: elvileg a Kingroot-tal is megoldható a root Lollipop alatt, de ebben nem vagyok biztos, még nem próbáltam ki, mert a macerásabb FlashFire-es módszert választottam rootolásra Lollipop alatt.Ha már nem érdekes a garancia, akkor tedd fel a CF Auto-Root-ot Odinnal [link], utána pedig vissza az eredeti recovery-t, ha szükséges. Ettől a knox ugrik, vagyis 0x1 lesz!
Mindkét esetben: a knox-szal bajok lehetnek (pl. véletlenszerű újraindulás), szóval törölnöd kell majd az ezzel kapcsolatos alkalmazásokat is, meg le is mondhatsz róla.
Kérdés mindenkihez: A Kingroot vagy Kingoroot (valami ilyesmi neve van) elbánik az 5.0.1-gyel is?
-
awakening87
aktív tag
válasz
rene0619 #57865 üzenetére
Igen, mindenképpen FR-rel jár a dolog és Odinnal meg lehet ezt csinálni root nélkül is. Keresek leírást.
Elvileg az elég, ha kiszeded a kívánt firmware .tar.md5 fájljából a cache.img.ext4-et meg a preload.img.ext4-et, becsomagolod .tar fájlba pl. Total Commanderrel és ezt teszed be Odin-ba a CSC-hez. Majd bemész a recovery-be és nyomsz egy factory resetet, előtte meg figyeled, hogy mit ír ki az Applying CSC code üzenetnél.
De erre nem emlékszem 100%-osan.
Inkább tegyél fel egy régebbi KitKat-et, rootold meg towelroottal, írd át a kívántra a csc-t és utána már jó lesz. -
becikem
tag
A towelroot tudja ugrasztani a knoxot? Vagy csak a custom recovery ugrasztja? Valaki tudja?
-
Ha a SuperSu kérdésére igent nyomsz, tehát tiltod a knoxot, lehetnek utána random restartok. Erre is van megoldás egy xposed modul formájában, de ha nem engeded tiltani a knoxot, az a legtutibb, legalábbis addig, míg le nem pucolod a telóról az összes knoxos cuccot.
A towelroot-al simán tudod rootolni, nem vész el semmid, minden olyan marad, mint előtte, csak rootolva lesz a telód. -
woros
őstag
Towelroot-al sikerült rootolni is (viszaolvasva raziel01-nél láttam, hogy neki is ment 4.3 alatt még régen), majd ment fel a supersu, frissítettem a binárist, ahogy kérte és feljött az ablak, hogy knoxot akarom-e letiltani, oké-ra nyomtam, majd pörgött 5 percig a knox tiltás ablak, telefon újraindít, super su elindít, ablak megint feljön, de most sikerült is letiltani Knox 0x0 maradt.
[Note 3 camera port] egyből ment is fel és most már 4K-ban és Full HD 60 fps-ben vesz fel a teló.
-
válasz
kinghaxor #57290 üzenetére
Szia! Szerintem ne rakd fel ezt a romot a Lollira. Szedd le innen[link] ezt, ez egy 4+1 fájlos 4.4.2, de elég régi verzió. Odinban tallózd be a fájlokat a megfelelő helyre, a "re-partition" legyen bepipálva ( ha a pit fájlt betallózod, általában automatikusan bepipálódik, ha nem, akkor neked kell ). Flash után , ha minden simán ment ( teló újraindult, minden oké ) tedd megint download módba, és tedd fel az NG8 romot, ezt már tudod rootolni Towelroot-al[link]. Ennek csak akkor állj neki, ha van mobilneted, mert a rootolási folyamat során lesz egy olyan rész, amikor nem lesz wifid, a net viszont kelleni fog hozzá.
A Kingo asszem nem jó, úgy tudom, hogy a legújabb verzió tesz fel custom recoveryt is, attól viszont ugrik a knox. A towel nem bántja a knoxot, marad 0x0. -
t.dave500
tag
Sziasztok! S4,em van, 4.4.2vel, (fentebb már szó volt róla), és lenne pár kérdésem!
1. A menüben nekem is van ez a lilás "utánhúzás", ezzel mit lehet kezdeni? Másik kérdésem, ezen a rendszeren is működő az xpoosed? Mert s2-n lolli alatt nem ment. Ha megy, biztonságos? Nekem csak a "back to kill" szolgáltatás kellene. Másik kérdésem, érdemes lollira frissíteni? Ha igen, szabad úgy frissítenem, hogy jelenleg rootolva van towelroot-al? Lollit is lehet így rootolni? Ha frissítek, elég a beállítások menüben rámenni a szoftverfrissitesre? Előre is köszönöm, és bocsi a sok kérdésért! -
t.dave500
tag
válasz
awakening87 #56699 üzenetére
Ez a knox bigyó ez mi ez, meg mit csinálhat?
Leszedem a towelroot.apk, oké, telepítem, elindítom, rányomok valamire, kész, újraindul, és minden oké?
Kicsit félek, új még, és parázok, hogy kuka. Tudom, hogy nem, mert s2-n mindent cseréltem, annál nem féltem, mert ismerem.. de ezt nem! -
awakening87
aktív tag
válasz
regass777 #56359 üzenetére
az #56357-ben mutatott kép az csak a rootolásról szól, ráadásul a garanciaugrasztós változatról.
Amit te akarsz, ahhoz a teljes rendszert újra fel kell tenned.Még jó, hogy nem
annak idején én is nagyjából ennyiért vettem; rengeteget olvastam, főleg a root-ig vártam nagyon sokat, de aztán a w0lfdroid-os towelroot-os módszer segített. Megéri!
-
awakening87
aktív tag
válasz
regass777 #56351 üzenetére
4.4.2-höz:
Sammobile.com-ról vagy máshonnan leszeded mondjuk ezt:
I9505XXUGNF1_I9505OXXGNF2_XEH [link]
Az Odin-t meg mondjuk innen: [link] (ugyanezen a linken van infó a Towelroot-os rootolásról 4.3-hoz és 4.4.2-höz)
Itt is van infó, hogy hogyan tedd vissza a gyári romot: [link]
Ez meg az itteni 1. hozzászólás, a legtöbb dolgot összefoglalják benne: [link]Kb. dióhéjban annyi, hogy kitömöríted a letöltött .zip fájlt, az Odinban betallózod a nagy tar.md5 fájlt (kb. 2,5 GB) az AP-hez (régebbi verziónál asszem PDA van), a telefont kikapcsolod, majd Download módba teszed (hangerő le+középső+bekapcs), aztán hangerő felfelé gomb, majd összekötöd a géppel USB-n és megvárod, amíg kiírja, hogy Added! meg valami COM portot is kiír. Ha rendesen látja a telefont, megnyomod az Odin-ban a Start gombot és vársz amíg végez. kb. 10-15 perces művelet, ha jól emlékszem, majd amikor kiírja, hogy PASS, akkor lehet lehúzni a gépről.
Minden adat elveszik majd a telefonon, csak a cserélhető SD-n levők nem + amik a netre fel vannak szinkronizálva! szóval csinálj mentést!
Ugye 9505-ös S4-ről beszélünk?
-
awakening87
aktív tag
válasz
bjergerking #55561 üzenetére
Na várj; ahhoz, hogy írhass a /system-be mindenképpen kell a root.
Nálam van root és amikor a /system-en pl. létre akarok hozni egy könyvtárat vagy átmásolni egy fájlt a Total Commanderrel, akkor átmásolja kérdezés nélkül.
A root-ot én ez alapján csináltam 9505-ön, a Towelroot-os módszerrel, 0x0
#46251 -
fuze
őstag
válasz
chubby2o6 #55379 üzenetére
Motorolával és egy kínai telefonnal rengeteget mókoltam, viszont Samsungot még sosem. Hiába mondod, hogy nézzek utána, ha egyszer az összefoglaló hiányos és teli van döglött linkekkel. Persze lehet szörfözni a neten, csak akkor az meg mégis könnyebb ha legalább egy kis segítséget is kapok, hogy hol kezdjem.
Egyébként azzal tisztában voltam, hogy a Kingo új verziója cwm-et is tesz fel, ami nekem nem lett volna kifejezetten hátrány, ezért hagytam neki és Ő tette download módba. Nem volt jó se a root se a cwm. Végül Towelroot-al oldottam meg. Ehhez kapcsolódóan az is új volt nekem, hogy csak rootolt készülékre megy fel a cwm vagy twrp, sőt valójában ez volt a legnagyobb problémám mint kiderült és ezért nem értettem mi higy van
Na de mindegy is, mert a lényeg, hogy száguld a lollipop.
Ezen kívül az első kérdésemre visszatérve megrendeltem Németországból egy teljes külső borítást, melyből az eladó szerint csak a kijelző utángyártott, a többi az eredeti. [link]
Finoman rákérdeztem, hogy milyen az eredetihez képest és azt mondja teljesen jó ő ezeket használja rendszeresen. Na majd meglátjuk.
Kamerára nincs ötletetek? Olvastam valahol, hogy cserélni kell ha nem tud fókuszálni, viszont ennek sosem változik a fókusza. Teljesen be van ragadva, csak nagyon közelre tesz fókuszpontot. Elég koszos belülről a lencse, még az élőképen is látszik. Előfordulhat, hogy ez okozza a problémát?
-
Nem, nem normális. De az sem az, hogy download módba tetted. Ha csak ennyire vagy hajlandó elolvasni és követni a leírást, akkor inkább ne mókolgasd a telódat, ha még használni szeretnéd.
Nem bántásból írom, de egyértelműen le van írva minden lépés a Kingo esetében is meg a Towelroot esetében is. Ha tényleg nem érted, akkor inkább várj a mókolgatással, és olvass utána még egyszer ( de ha kell, akár többször is). -
fuze
őstag
Na jó én egyelőre nem értem ezt az izét. Annyi fosprogram van ennek a telefonnak a mókolásához, meg annyiféle verzió van mindenből, hogy egyelőre nem látom át ezt az egészet. Próbáltam twrp-t feltenni, de nem tudok belépni hiába nyomom a 3 gombot, gondoltam rootolni kell, de az sem sikerült ezzel a kingo-val, ezt a Towelroot-ot meg érteném ha felfognám melyik linkre kattintsak hogy letölthessem ami kell.
Szóval ezt szeretném a telefonomra feltenni, jó kis google play edition.
Jelenleg 4.4.2 van rajta és úgy látom telenoros, meg a készülék is telenor függő.
Szóval valaki ha lenne kedves segítene abban, hogy mit mi után töltsek le és telepítsek azt nagyon megköszönném
-
awakening87
aktív tag
válasz
migabi24 #54865 üzenetére
Az ext4 unpacker elvileg .tar.md5 -ből közvetlenül olvassa az *.img.ext4 -es képeket, csakhogy a system.ext4.img valószínűleg túl nagy neki, vagy tényleg ilyen sokáig tart, passzolom...
Az adott rom .tar.md5 fájljában levő *.img.ext4 lemezképek, azok ún. sparse image-ek, tehát csak a ténylegesen adatot tartalmazó blokkok vannak letárolva, a csupa nullát tartalmazó blokkra pedig különleges jelölésmódot használnak, ezáltal sokkal kisebb a fájl mérete, ha azokat nem tárolják le egészben.
Amire már rájöttem és sikerült:
- simg2img nevű segédprogramot letöltöd, pl. Windows-ra innen.
- sammobile-ről a kívánt rom .zip-jét letöltöd és kicsomagolod -> a benne levő tar.md5-öt kicsomagolod -> a kívánt .img.ext4 fájlt kiválasztod -> parancssorban lefuttatod: simg2img system.img.ext4 system.ext4
Ha lefutott, akkor a system.ext4 már egy valódi ext4-es fájlrendszer lemezképét fogja tartalmazni, bármilyen ext4-et ismerő segédprogrammal dolgozhatsz vele.
Ezután
Windows alatt, ha van ext4 drivered, akkor egy ImDisk nevű virtuális lemezdriverrel már fel lehet csatolni meghajtóként, de inkább a Linuxos megoldást javaslom.
Linux alatt sima loop eszközként felcsatolod rootként a system.ext4 fájlt, pl.
mkdir -p /tmp/ahova
mount -t ext4 -o loop /ahol/van/a/system.ext4 /tmp/ahova
ha végeztél:
sync
umount /tmp/ahovaA következő lépések meg valahogyan így néznek ki Linux alatt (innentől nem próbáltam még S4-en, viszont Gio alatt már csináltam ilyet, csak ott ext4 helyett rfs volt a fájlrendszer és sparse image-ek sem voltak):
- visszaalakítod a system.ext4-et sparse image formátumra, erre is biztosan van segédprogram, valami ilyesmi lehet a neve: img2simg
- betömöríted tar-ral ustar formátumba a system.ext4-et mondjuk I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar fájlnévre.
- kiszámolod md5sum-mal az előbb létrejött tar fájl md5 hash-ét és hozzáfűzöd az eredeti fájlt és utána az md5-jét a tar.md5 fájlhoz:
pl.
md5sum I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar >I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.md5
cat I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar >I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar.md5
cat I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.md5 >>I9505egyébhosszúnév_aminek_fogalmam_sincs_hogy_minek_kell_lennie_HOME.tar.md5- az így kapott tar.md5 -öt már elvileg megeszi a(z) (Mobile) Odin. Hogy ugrasztja-e a knoxot, azt már passzolom. Elvileg nem kellene neki, mert ez se nem kernel, se nem recovery, se nem bootloader.
Ennek még utána kell nézni, mert az sem tiszta, hogy a Mobile Odin ugrasztja-e, mert az alkalmazás indulásakor kiírja, hogy vigyázz! igen, de a fórumokon egészen mást lehet olvasni, lásd 4.4.2 rootolt -> 5.0.1 megmaradt root, nem bántott knox-os módszer
itt kérdeztem róla: #54157Különben a system.img.ext4 lemezképben semmilyen csc sincs, azt a cache.img.ext4-ben levő zip-ből tömöríti ki a /system-be a rendszer a recovery alatt.
Közben megjegyzem, végre sikerült áttennem XEH-ra a kódomat és a csc-t is, igaz, root kellett hozzá meg Xposed keretrendszer és így már le is töltötte a Lolli-t, már csak arra vár hogy rányomjak
A fenti simg2img-s módszerrel kitömörítettem a XEH-s csc-t az ugyanilyen GNG8-as de XEH-s KitKat-ben levő cache.img.ext4-ből.
Kimásoltam egy könyvtárba, majd onnan be a /system -be a teljes tartalmát. Előtte meg írható-olvashatóra újra kellett csatolni a /system -et.
A CSC select alkalmazást (amit itt találtam meg: 1. hozzászólás -> A TELEFON SZOFTVERÉNEK GYÁRI VISSZAÁLLÍTÁSA -> III. fejezet)
elindítottam, a Try with ROOT mode-ot bepipáltam, a Change CSC gombra rámentem, az XEH-t kiválasztottam, az Install gombot megnyomtam és a telefon újraindult, factory resetet csinált, a recovery-ben meg kiírta, hogy sikeresen alkalmazta ezt a kódot.
A betöltés után pedig egyből magyarul üdvözölt a telefon.Sok szerencsét!
ps: juhasla, ha egy módosított system.img.ext4-et tartalmazó .tar.md5 Odin-os rátöltése nem ugrasztja a knoxot (ennek utána kell nézni), akkor valószínűleg elegek lennének csak az alábbiak:
- hex editorral átírni a lemezképben azt a részt a kívánt kódra, ahol az alapértelmezett kód szerepel, pl. SWC és utána egy újsor karakter.
- utána a tar.md5-ből le kell csípni az md5-öt, majd az így kapott tarhoz újra ki kell számolni az md5-öt és beírni a .tar.md5 végére.de inkább egyszerűbb a root, a saferoot (towelroot-os) módszerrel (knox 0x0!) és a CSC select-tel átírni a kódot.
-
bozoli
tag
Sziasztok!
Már két hete megvettem az S4-esemet(I9506). Eddig nagyon tetszik. Egy dolgot picit nehezményezek. Nem tudok írni a külső SD kártyára. Vagyis egyszer sikerült, de nem értem, miért tudtam akkor írni rá. Egy Ace2 adatkábelével. Most (meg azóta is) nem. Úgy tudom, hogy root jog kell hozzá. Akkor viszont ugrik a gari. Youtub-on láttam egy megoldást rootra, TowelRoot- néven. Ez kamu, vagy tényleg működik? Valaki próbálta már? -
válasz
WOT-H-A-C #52711 üzenetére
Szia! Nem írtad, hogy milyen romod van most. Nekem 4.4.2 ( NG8) van, erre simán felment a TWRP. Én rootoltam előtte, mert az SGS4 Flasher-l tettem fel, ahhoz meg kellett a root. Van a Play-n egy TWRP Manager nevű app, azzal is fel lehet tenni, de ehhez is root kell.
Próbáld meg rootolni, csak azt is odinnal kell, de legalább kiderül, működik-e nálad az odin. Én Towelroot-l csináltam, ha 4.4.2-d van, neked is ezzel kellene, csak így 2x is kell odinoznod.
Ha ez se megy, akkor próbálj meg egy másik gyári 4.4.2-t feltenni, ha mindened rendben van ( odin, alaplapi USB port, driverek, saját adatkábel hosszabbító nélkül közvetlenül a gépbe dugva ), akkor valamelyiknek fel kell mennie.
TWRP-ből ezt használom:[link], tegnap este a TWRP Managerrel megpróbáltam 2.8.5.0-ra frissíteni, de lehet, hogy ez csak a Lollival működik, mert nekem nem akart bebootolni a recoverybe, megállt a SGS4 feliratnál meg a színes csíkoknál, és onnan sehova. Odinnal viszont kb.1 perc alatt felment a 2.8.4.0. -
sanca2213
csendes tag
Sziasztok! Egy elég érdekes kérdésem van. Folyamatosan nézegetem és várom a telenoros lolit. Tegnap is a beállításokon belül megneztem ugye,h nincs-e frissites. Ma reggel is ezzel kezdtem, de kiirta, h "Ez egy módosított eszköz, szoftverfrissítés nem érhető el". Megváltozott tegnaprol mára az Eszköz Állapota:egyedi-vé. Ezt hogy? rootoltam Towelroottal már egy hónapja kb, de eddig "hivatalos" állt az eszköz állapotánál. Valakinek egy tipp?
-
válasz
Messbl #52373 üzenetére
Nem elég telepíteni, a linkelt oldalról le kell töltened a két kernelt.
1. Töltsd le a telóra a Towelroot .apk-t, meg a Play-ről a RootChecker-t.
2. Töltsd le a PC-re a linkelt oldalról az Odint, meg a I9505 International szekcióból a ( ROOT ) kernelt meg az NG8 kernelt. ( Kicsit lejjebb görgetsz az oldalon, ott találsz egy táblázat-szerű valamit, ott vannak a kernelek.)
3.Indítsd el az Odint adminként, a kicsomagolt ( ROOT ) kernelből tallózd be a PDA ( vagy AP ) részhez a .tar md5 fájlt.
4.Kapcsold ki a telót, majd indítsd el download módban. ( Ha nem tudod, hogy kell, itt az oldal tetején nyisd ki az összefoglalót, megtalálod a leírását.)
5.Csatlakoztasd a telót a PC-hez ( alaplapi USB portot használj, a teló saját adatkábelével, és ne használj semmilyen hosszabbítót vagy USB hubot ). Várd meg, míg az Odin felismeri a telót, ha balra fent a kis rubrika kékre vált, nyomd meg a "Start"-ot. ( A re-partition NE legyen bepipálva, ez fontos. ) Várd meg, míg végez, újra fog indulni.
6. Nyisd meg a Towelroot-t, nyomj a " make it ra1n"-re. ( Ennél a résznél lesz szükséged a mobilnetre.) Ha végzett,
7. Kapcsold ki megint a telót, az Odinban a PDA (AP) részhez tallózd be az NG8 kernelt, telót tedd download módba, "Start", ha végzett, a teló újra indul.
8. Nyisd meg a RootChecker-t, ellenőrizd, hogy sikerült-e a rootolás. Ha igen,
9. Töltsd le a Play-ről a SuperSU-t.
10.Ha megnyitod a SuperSU-t, és egy felugró ablakban kérdezi, hogy tiltsa-e a Knox-t, nyomj a " Mégsem"-re.Nem kell előtte mentened semmit, nem törli az adataidat, és ha mindent úgy csinálsz, ahogy le van írva, nem lehet gond. Ja, és ez a Knoxot sem bántja, szal a garid is megmarad.
-
Messbl
csendes tag
válasz
chubby2o6 #52371 üzenetére
Fall-N :
Látni, látja a kártyát. Sőt ír is rá. Csak nem tud visszaolvasni kb 3.5-4 gigánál többet.
A Towelroot telefonra telepítős verzióját ismerem. Nem csinált semmit a telóval. Mobilnetem, mivel tanyán lakom, csak EDGE. Az is elég? Lassú, de van.
Előtte ugye mentsek mindent a telefonról? Valahol olvastam, hogy a rendszerpartíciót menteni kellene. Itt is kell?
-
válasz
Messbl #52370 üzenetére
A Towelroot lesz a barátod, itt találsz leírást:[link]
A driverek legyenek a gépeden, és csak akkor fogj hozzá, ha van mobilneted, mert a rootolási folyamat során lesz egy olyan rész, amikor nem lesz wifid, a net meg kelleni fog a rootoláshoz.
Olvasd át a linkelt oldalt, nézd meg a videót, ha nem tiszta valami, jelezd, segítünk. -
Foose
addikt
válasz
chubby2o6 #51306 üzenetére
Első perctől tiltva van a vírusírtóm. Megcsináltam amit a srác a videón. Rögtön fel is ment a rootolt kernel. Teló restart,towelroot kiírja hogy thanks,de most amikor a ng8 kernelt akarom visszatolni,megint nem jó. Hogy hogy biztos jó? Elvileg gyári a kábel. Minden más funckiót ellát. Nincs semmi hosszabbítás,csak a kábel. Most mi a ....-t csináljak? Rajta a root kernel. Az eredeti nem akar visszamenni. Próbálgassam...
De hát órák óta ezzel b...kodok. Most próbáljam megint azt amit a srác,és úgy próbáljam visszarakni a ng8-at? Gőzöm sincs.
-
Foose
addikt
válasz
chubby2o6 #51283 üzenetére
Telón be van pipálva az usb... Fejlesztói jog megadva a telónak már... Akkor csak odin,driver,root kernel flashel (gondolom bekapcsolt) telón,újraindul. Aztán ott a leírásban írja a towelroot apk-t.. akkor azt nyílván már másoljam a telóra még most. Aztán visszaflashelem az eredeti kernelt. Délután egykor vettem a telót,azóta mnég ez sincs meg,ha ezt sikerül,utána kezdem belakni. Jó lenne estére használni a telót,de ilyen macera mellett...
Win 7 van.
-
Kicsit lejjebb görgetsz, lesz egy táblázat, itt a 9505 International szekcióból töltsd le a (ROOT) kernelt, meg a mostani romodnak megfelelő NG8 kernelt. Odinnal tedd fel (ROOT) kernelt ( ezt fogod rootolni ), ha újraindult a flash után, indítsd a Towelroot-t ( itt kell a mobilnet ), ha végzett, odinnal flasheld vissza az NG8 kernelt, RootChecker-l ellenőrizd, hogy sikerült-e, ha igen, töltsd le a SuperSU-t a Play-ről, és kész is vagy.
-
Szia! Régóta használom a Greenify-t, soha nem volt vele gondom. A Prestigio nem MTK procis? Nem lehet, hogy az volt a baj?
Az NG8-t Towelroot-l tudod rootolni, ez nem bántja a knoxot, tehát marad a gari, viszont van olyan része a rootolási folyamatnak, amikor nem lesz wifid, viszont net meg kéne, szal csak akkor fogj hozzá, ha van mobil neted. Itt megtalálod a szükséges fájlokat, meg a leírást is:[link] -
-
zseko
veterán
válasz
Szabcsizz #50107 üzenetére
Attól függ melyik S4. Én tegnap rootoltam az enyémet gond nélkül Towelroottal, egy I9505-öst.
(#50111) Szabcsizz Hát arra én is azt olvastam hogy már valóban nem lehet knox ugrás nélkül(#50108) Vandor476 passz, egy FR biztos helyrehozná, kérdés nálad mennyire macerás újra belakni a telefont
Gondolom akkor már másik böngészővel is próbáltad.
-
Vandor476
csendes tag
Hello!
A Towelroot apk szeretném valahogy feljuttatni a telóra!!!! Egyenlőre masszívan ellenáll!
Ötlet? Ha sikerül akkor kell még valamit engedélyezi a szokásos dolgokon kivül hogy sikerrel járjak? -
D-Phrag
senior tag
válasz
tisvol #50041 üzenetére
Igen teljesen jól érvelt elgondolás amit írtál. Én ugyanezt érzem a root joggal kapcsolatosan.. Kifizetek egy telefont az adott szoftverrel, mint pl. veszek egy laptopot winfossal. Utóbbinál tök evidens, hogy rendszergazdai jogosultságot kapok az adott OP rendszeren és én mondom meg mi hogy és merre. Milyen alapon dönti el a készülék gyártója, hogy az általa gyártott készüléken az adott szoftver milyen keretek között működjön és mi legyen rajta. Ez zsarnok dolog. És az a baj, hogy ezen a téren egyik gyártó sem képes kegyelmezni.
Nagyon hiányzik a root jog és egyre nagyobb ingert érzek, hogy megszerezzem.Az itt is posztolt Towelroot-os megoldás i9505-re tényleg garantált knox ugrás mentességet nyújt?
-
Attól függ, milyen telód van. Ha '05, akkor tudod Towelroot-l rootolni, az nem bántja a garit, és használhatod az Xposed modulokat. Ha nagyon kell a Lolli, felrakhatod a CM12-t, de az viszi a garit, és még nincs hozzá Xposed.
Ha '06-d van, akkor csak a gari bukása mellett tudod rootolni a 4.4.2-t, viszont ahhoz már van gyári Lolli. -
Pietrosz
addikt
válasz
chubby2o6 #49737 üzenetére
Towelroottal nem ugrik a knox 9506 4.3 esetén, ez tuti.
-
teki91
csendes tag
Sziasztok.
Volna egy olyan kérdésem,hogy nekem i9505 ng8 firmware-s telóm van. Na már most ezt towelroot-tal rootolva lett majd odinal felraktam rá a philz touch recoveryt és utána egy cm rom-ot. Ha én vissza akarok rakni mindent alap állapotba,akkor elég a 4+1 fájlos repartos 4.4.2-t felrakni odinal? és utána unrootolni? vagy mi ennek a módja? bocs a kérdésért de eddig csak root+romolni kellett vissza még soha.
előre is kösz.
Üdv -
ouzohuto
senior tag
válasz
ouzohuto #47527 üzenetére
Sziasztok!
Sajnos további segítségre lenne szükségem. Próbáltam rootolni a telefonomat, de sajnos nem sikerült és azóta nincs wifim...
Towelroottal próbálkoztam amit ChubbyBoY is ajánlott, de senki nem írta, hogy a rootolás egyik pontján mobilhálózatra lenne szükség. Ez nálam nem lehetséges. Miután rátettem a root kernelt és nem sikerült visszaraktam a réginek megfelelő kernelt. Vagyis csak azt hittem h ugyanaz, mert néhány számban eltér az eredetitől és azóta nincs wifim
Ha valakinek van ötlete, előre köszönöm.
Új kerlen ni2
3.4.0-2899375
dpi@SWD5508 (kettőslereszt...)1
Mon Sep 29 22:13:03 KST 2014Régi kernel:
http://prohardver.hu/dl/upc/2015-01/22/291503_jkdql0bvtgxdreu5_2015-01-21_14_55_07.jpg -
válasz
ouzohuto #47550 üzenetére
Nem véletlenül írtam le a sorrendet, meg nem azért, mert szeretem ütögetni a billentyűket.
De akkor még egyszer:
1.Először is tegyél rá egy gyári romot, pl. ezt:
[link]
Odinban betallózod a MEGFELELŐ rubrikába, start, ha végzett és elindult rendesen, akkor csinálj egy factory resetet.
2.Töltsd le a telóra a Towelroot apk-t, telepítsd, de még ne indítsd el, fölösleges. Töltsd le a Play-ről a RootChecker-t, még ezt sem kell elindítanod.
3. Innen [link] töltsd le a PC-re az NJ8 kernelt meg a (ROOT) kernelt. Természetesen mindkettőt a GT-I9505 International (LTE) szekcióból. Csomagold ki mindkettőt.
4.Odinnal tedd fel a (ROOT) kernelt. Ha kész, és a teló elindult, nyisd meg a Towelroot-t, és nyomj a "make1t rain"-re.( Ezzel a kernellel wifid nem lesz, szóval mobilnet kell hozzá.)
5. Ha a towel lefutott ( pár másodperc az egész ), teló kikapcs, download mód, és odinnal felteszed az NJ8 kernelt.
6.Ha megvagy, és a teló elindult, indítsd el a RootCheckert, ez egy pillanat alatt megmondja, hogy sikerült-e a root.
7.Ha sikerült, szedd le a Play-ről a SuperSU-t, ezzel tudsz root jogot adni az alkalmazásoknak. -
válasz
ouzohuto #47548 üzenetére
Az egésznek az a lényege, hogy először flasheled a ( ROOT ) kernelt, majd jön a toweles rész, azután visszaflesheled az eredeti kernelt.
Legelőször telepítsd a telóra a Towelroot-t, de ne csinálj még vele semmit. Letöltheted a Play-ről a RootChecker-t, de ezt se nyisd még meg.
Ha ezek megvannak, töltsd le a PC-re a linkelt oldalról a GT-I9505 International (LTE) résznél a ( ROOT ) kernelt, meg a mostani romodnak megfelelőt, ez a te esetedben az NI2.
Odinnal tedd fel a ( ROOT ) kernelt, ha végzett, restart, majd nyisd meg a Towelroot-t, és nyomj a " make it rain"-re. Ha kész, odinnal tedd vissza az NI2 kernelt, majd a RootChecker-l ellenőrizd, hogy sikerült-e a rootolás. -
válasz
ouzohuto #47527 üzenetére
Szia! Rootolni a Towelroot-l tudod, itt megtalálod a menetét:[link]
Ez nem bántja a knoxot.
Nem tudom, milyen újabb/jobb romot szeretnél. Gyáriból nem nagyon van újabb, legalábbis olyan, ami lényeges változást hoz. Ha főzöttre gondoltál, abból már van CM12, ez már Lollipop, meg ha az XDA-n körülnézel, biztos találsz kedvedre valót. Viszont ezek általában .zip-es romok, tehát recoveryből tudod felrakni, de ehhez kell a CWM vagy a TWRP recovery. Nem tudom, mennyire számít, de a custom recoveryvel ugrik a knox, tehát elvileg a gari is. Rootolás után efs mappát mentsd mindenképpen, meg Titaniummal a többi dolgaidat, és kb. ennyi, amit tudni kell.
Ja, én rootolás után fagyasztottam a knoxos dolgokat, de szinte rögtön elkezdett rebootolgatni a telóm, szal ki kellett olvasztanom őket, azóta egyáltalán nincs random reboot. Ha a SU egy felugró ablakban kérdezi, hogy tiltsa-e a knoxot, nyomj a "Mégse" gombra. -
válasz
Eternitys #47227 üzenetére
Szia! Nem tudom, miért szeretnéd ennyire a Kingo-t, sztem nyugodtan csinálhatod a Towelroot-al.
Szerintem azért is nem válaszol senki, mert a többség a Towelt használta a rootoláshoz.
Knoxot nem bántja, nem akar custom recoveryt rád erőltetni, és nem olyan bonyolult, bár a Kingo tényleg egyszerűbb, az igaz. -
válasz
Eternitys #47040 üzenetére
Szia! Próbáltam a Kingo-t, igaz, a régebbi változatot, de addig se jutottam el, hogy felismerje a telót. Kiírta, hogy kapcsolódás, majd valami szerver hibára hivatkozva leállt.
Viszont a Towelroot-al simán rootoltam knox ugrás nélkül. 4.4.2. NG8A TWRP után viszont ugrott.
-
akooos
veterán
Sziasztok!
Előre is elnézést kérek a kérdésért, nem használtam a keresőt, de olvastam az imént valahol hasonló esetről.
Adott egy i9505 S4 NG8-as basebanddel/rommal/bármivel (sosem volt samum).
Rootolva lett valahogy (ha jól tudom, akkor kernel flash->towelroot-> kernel reflash) és azóta random rebootok vannak. Így kaptam meg a telefont egy ismerőstől, hogy hozzam helyre neki...Amit eddig csináltam: KNOX appok tiltása -> nem jött be
SU teljes unroot -> ugyanúgy rebootolgat
NG8 kernel újraflashelése ODIN-al -> azt hittem, ez lesz a megoldás, mert fél óráig terheltem a telefont és azalatt semmi nem történt, de amikor kikapcsltam a képernyőt, dobott egy rebootot ismét.És most tanácstalan vagyok. Ha értenék a Samsungokhoz, akkor már nekiálltam volna főzött ROM-ot rátenni, aminek más a basebandje, de nem tudom, hogy az megoldaná-e?!
Kérlek titeket, ha valaki tud erre megoldással szolgálni az ossza meg velem a trükköt.
(NG8-as ROM-hoz lehet/szabad flashelni más verziójú kernelt??)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
válasz
Szárnyasteki #46250 üzenetére
Nekem is NG8 van, a Towelroot-al rootoltam. Nem bonyolult, itt minden le van írva:[link]
Letöltöd a Play-ről a Root Checker-t, meg a Towelroot apk-t ( ezt nem a Play-ről, hanem a linkelt oldalról, letöltheted a PC-re és onnan átmásolod a telóra, de a teló böngészöjén keresztül közvetlenül a telóre is letöltheted ), de az utóbbit csak telepíted, nem kell megnyitni. Letöltheted a SuperSU-t is, de ezt se nyisd meg.
A linkelt oldalról a Letöltések alatt letöltöd az Odint, meg ha nincsenek még meg, akkor a drivereket is, természetesen ezeket a PC-re töltöd, nem a telóra.
Látsz ott egy táblázatszerű valamit, innen letöltöd a GT-I9505 International (LTE) mellett a (ROOT) kernelt, meg az NG8 kernelt, ez a mostani romodnak megfelelő kernel.
Odinnal felteszed a ROOT kernelt, majd reboot után megnyitod a Towelroot-t, rányomsz a "make it raIn"-re. Ha végzett, Odinnal felteszed az NG8 kernelt, Root Checker-t megnyitod, "Verify root"-ra ráböksz, ha zölddel gratulál, akkor sikerült a root. Megnyitod a SuperSU-t, egy feluró ablakban figyelmeztet, hogy KNOX észlelve, letiltsa-e, nyomj a "Sohá"-ra, különben random újraindulgat majd a teló, nekem legalábbis azt csinálta. ( Én rootolás után azonnal fagyasztottam az összes KNOX-al kapcsolatos dolgot, de nem kellet volna, egyből elkezdett restartolni, ki kellet olvasztanom őket.Rohadt egy erőszakos cucc.) Ha ezekkel megvagy, minden rootot igénylő progit használhasz a SuperSU-ban történt engedélyezés után, de erre rákérdez, mikor megnyitsz egy ilyen appot.
Ja, amikor felteszed a ROOT kernelt, nem lesz wifid, de ne ijedj meg, ha visszateszed az NG8 kernelt, megint lesz.
Hát, visszaolvasva elég bonyolultnak tűnik, pedig nem az, mindennel együtt nem szabad 20 percnél tovább tartani az egész műveletnek.Ha rákattintok a linkre, nem működik, megpróbálom így:www.w0lfdroid.com/2014/09/TowelRoot-Samsung-Galaxy-S4-S5-and-Note3-Android-4.4.2-NF-or-Later.html
OK, így működik.
-
Szárnyasteki
csendes tag
válasz
chubby2o6 #46249 üzenetére
Nagyon köszi a bíztatást, rámfért
Igazad van, tényleg az SD-n volt a Colornotes, és visszatéve már ki tudom tenni.
Na pont az ilyen apró információk rendkívül hasznosak és magamtól sajnos eszembe
sem jutott volna.Media/Audio/Ringtones mappába teszed az mp3.-t, akkor látnia kell a Médiatárban, csak miután bemásoltad a fájlokat, újra kell indítani a telót.
Ezt (is) csináltam, de ezzel nem ment. Szerencsére a kapott segítséggel sikerült.
Root:
Ahogy mondod. Meg is csináltam volna, de pont eggyel frissebb verzióm van /..NG8/és a towelroot egygombossal már nem tudom megcsinálni, mert ezzel már nem működik.
A hosszabb, összetettebb roothoz meg még nem szedtem össze a lelki erőmet - túl friss a telefon.
Meg ahhoz fel kéne tárnom, hogy milyen kernel, milyen módon, stb. (tudom sok leírás van a neten, ami segít, de akkor is rendesen fel kell rá készülni, ha jól akarom csinálni. Hacsak nem vállalja valaki nekem, aki ügyes és rootolt már S4-et... Ezért nem is gondolkodtam rom-cserében sem sosem, mert nekem már a root is kihívás)
Köszönöm a segítséget!
-
szunyi777
őstag
Sziasztok
Adott egy GTI-9515, 4.4.2, ANI3
A Towelroot sajna nem támogatja, és sajnos EZ sem..
Van egyéb megoldás Knox ugrás nélkül? Vagy csak a CF?
A keresőben visszább olvasva zavaros a történet 1 kicsit...Köszönöm.
-
2o1i
senior tag
Towelroot használatának pontos menete.
Én is ez alapján csináltam.
Knox nem változott. -
glaci
őstag
Megjött a telefonom (9506).
4.3 van rajta, buzgó módon egyből frissíteni akart, de nem engedtem neki.
Mivel nekem szükségem van a FolderMount programra, szeretném root -olni.
Viszont a garit sem szeretném elveszíteni!
Úgyhogy kérnék egy kis segitséget, nehogy elbaxam a garit.
Elvileg TowelRoot -kell hozzá, azt tudom.
Legújabb verzió? Mi a pontos menete? Vannak buktatók? Mire figyeljek? El lehet rontani vagy "gyerekjáték"?
Köszi elöre is! -
haxiboy
veterán
válasz
killer1203 #44753 üzenetére
Úgy tudom még nem. Towelroot sem megy sajnos, szerintem csak kernellel együtt lehet rootolni most, ami ugyebár knox ugrást jelent.
-
-
koszegii
tag
Sziasztok!
Most frissítettem 4.4.2-re de nem sikerült rootolni a Towelroot-tal,azt írja,hogy nem támogatott készülék.Megoldást tud valaki?
-
2o1i
senior tag
Nekem is ropog azon a részen. De pont lesz@rom.
Ha nagyon zavar inkább tömd ki valamivel. Ezért tuti nem gariztatnám.
G2-m hátlapja is ropog, és annál még a kitömés lehetősége sincs meg.
A másik, ha teszel rá szilikon tokot. Abban sem fog ropogni.(#44554) qdam
Reklám blokkolás, játékok mentéseinek visszaállítása, felesleges alkalmazások törlése.
Nekem legalábbis ezek a fontosak.
Most éjjel csináltam meg towelroot-al. Nem ugrott a knox. -
raziel01
veterán
Megvan a Telekomos S4. I9506.
4.3 van rajta. Akkor ezt tutira 1000% lehet úgy rootolni, hogy nem ugrik a Knox?
Towelroot a tuti?Ha jól értem akkor a knox csak a ROM és a kernel flashelést figyeli. Towelroot-nál meg egyik se kell.
-
vatafakk
aktív tag
Sziasztok,
hogyha 4.3 alatt rootolom a telefont towelroottal, akkor utána tudok úgy frissíteni 4.4.2-re, hogy megmaradjon a root és a knox is 0x0 legyen?
-
Pietrosz
addikt
válasz
goodboy007 #44313 üzenetére
A towelroot egy kernel bugot használ ki, amit KK alatt már javítottak, ezért nem megy elvileg.
-
madkiller
őstag
Towelrootal, azért nem fogod tudni rootolni a 4.4et i9506 esetén, mert azt fogja írni az app, hogy nem támogatott eszköz és nem vegy végig a root. Módszer jó lenne csak a módszer készítője abbahagyta a módszer fejlesztését a tavasz végén és az i9506ra viszont a nyáron jött az első kitkat build.
CF Autorootal bármilyen samu rootolható, persze knox ugrással. -
goodboy007
senior tag
válasz
Piloss #44309 üzenetére
KitKat-tel miért nem működik ez a módszer?
JellyBean-en ezt megcsinálod, rootolt telód lesz, de marad 0x0 a KNOX, ha pedig ugyanezt KitKat-en viszed végig, akkor 0x1-re vált?
Mármint, ha ez a helyzet, akkor menjenek a búsba, hogy ez a legnagyobb gondjuk, hogy ne lehessen rootolni a készüléket garvesztés nélkül-mondom ezt úgy, hogy 2 éve root nélkül használok Advance-et-.
Vagy eleve csak másik root működik 4.4.2-vel, -olyan, ami már 4.3-nál is 0x1-et okozna- a towelroot nem?
-
ZS3NI
őstag
válasz
madkiller #44306 üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Tehát akkor https://towelroot.com/-ról leszedem az APK-t és ezzel rootolok, akkor nem lesz 0x1 a knox státusz? Bocs az értetlenkedés miatt, de nem szeretném első nap ugrasztani a garanciát.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest