Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• shteer

titán

itt nagyobb a forgalom mint a 325v2 topikban, remélem valaki tud megoldást

pár napja vettem észre, hogy nem megy az automatic könyvjelző olvasás, log:

../src/automatic.c, 702: Automatic version: 0.8.3 (8da96e7)
    ../src/state.c, 126: Restored 52 old entries
    ../src/automatic.c, 290: 1 feed URLs
    ../src/automatic.c, 291: Read 1 filters from config file
    [19/06/04 21:33:14] ../src/automatic.c, 736: Daemon started
    ../src/web.c, 432: [getHTTPData] 'https://xxxxx.yy/bookmarks/ccccccccccccccccccccccccccccccccc': SSL connect error (retval: 35)

rss feed-et maszkoltam természetesen. az SSL connect error mitől lehet? :R

• macilaci78

nagyúr

Ami van: LG 42LF652 tévé, Zyxel NAS520, benne egy 80 GB WD vinyóval.
    életem első hálózati tárolója, kipróbálnám, tetszik-e. Lehetőleg még a 2 elállási jog érvényesíthetőségének ideje alatt. :B
    Firmware-t frissítettem, valamint amit az adminfelületen a csomagok közt felkínált, azt telepítettem, engedélyeztem, frissítettem. Kivéve Logitech® Media Server, NZBGet, WordPress, pyLoad.
    Total Commander látja, írja, olvassa helyi hálón.

Felhasználókból hoztam létre az admin mellé felhasználói jogosultsággal Páromnak egyet, meg kollégáknak egyet. Csoportból van egy "publikus" és egy Párom.

Az a terv, hogy pár céges anyagot feltöltök, és kollégákkal megosztok. Illetve Párom dolgait meg ő tudja intézni. Na ez eddig király, de hogy tudom ezt effektíven használni?

A másik, ftp-szervernek szeretném is szeretném használni, az hogy megy?

DDNS-t már csináltam neki egy felhasználó.zyxel.me formával.

Írja a doboz, hogy telefon, tablet backupnak is jó, szinkronizálja a doksikat a mobil esközökről. Ennek nyomát sem láttam. Hogyan?

Androidon az ES File Explorert használom. Kezel FTP-t, hálózati helyet, felhőt is. Majd a NAS-sal is össze akarom boronálni. Hálózati helyként hozzá is adtam. :)

• Tonyk

veterán

válasz z123456789 #10462 üzenetére

SSH, alól (terminalban) tudunk parancsokat kiadni, (mivel a telnet ugye le van tiltva)

find : a keresés parancsa
    / : a filerendszerben a gyökértől kezdve keressen
    -name <fájlnév>: név amit keresünk (mivel paraméter ezért kell a - jel a name elé)
    *: helyettesítő karakter, melynek helyén bármi állhat

find / -name valami.kiterjesztés : keressük meg a gyökértől kezdődően valami.kitejesztés nevű fájlt.

A példánkból kiindulva:

find / -name *rans*.log

Keressük a gyökértől kezdődően azt a fájlt, aminek a nevében benne van a "rans" és aminek kiterjesztése "log"
    Azért "rans", mert lehet transmission de Transmission is, és ez a linuxban ugye két különböző filenév.
    Amikor lefut a program ha van egyezés, megmondja hol találta meg az adott, illeszkedő fájlt.
    Nincs más dolgod, mint hogy megnézed a fájl tartalmát van-e benne releváns infó, hogy mit csinált a fájlal. Simán cat elérési_út/fájlnév parnacssal tudod megnézni, vagy mc -vel.
    A find ugye visszaadta azt hogy hol a file. pl /itt/van/eldugva/a/log/file. Ekkor te ezt írod be:
    cat /itt/van/eldugva/a/log/file
    Esetleg használhatod a tail -x /itt/van/eldugva/a/log/file parancsot is. Ekkor az adott fájl utolsó x sorát jeleníti meg: tail -10 /itt/van/eldugva/a/log/file : 10 sor a logfile végéből.
    Ha kényelmesebben szeretnéd megnézni elindítod az mc-t, majd a fenti fájlhoz lépegetsz és F3-at nyomsz rajta, és olvasol.

Amit s7evcsenko ír az tm-hez kell, ha a letöltött torrenten jobb gomb mappa megnyitása funkciót nyomsz. Így tudja meg a kliens program, mivel a TM-a nason dolgozik fizikailag ugyebár, hogy a hálózaton mely mappa jelenti neki a nas-on lévő fizikai útvonalat, és megnyitáskor mit helyettesítsen be.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés