Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Felújított okostelefonokat kínál a Rejoy
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Kérdés feltevése előtt kérlek olvasd át figyelmesen az alábbi leírást!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vanRobert
tag
Persze, de nekem nem rémlik, hogy 12-14 MB/s-nél bármikor gyorsabb lett volna. Talán olvasásban, de írásban nem. Jó pár éve 520-ra váltottam, ez stabilan 100-110-el ír/olvas. Mindenhol Cat5a kábelem van, 310S-et lehúztam, ezt rádugtam.
Én úgy gondolom, hogy bár maga az eszköz rendelkezik Gigabit képes csatlakozóval, de a vas, ezt nem tudja lekezelni. Nem túl izmos proci, kevés RAM. HD streamhez elég a 15-18Mbps, 4k-hoz is a 25, de a 40 már bőven. Ezekhez simán elég a 100 Mb/s kapcsolat.
Mintha még olvastam is volna erről régebben. -
vanRobert
tag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Nekem valami olyasmi rémlik, hogy a 310S procija nem tud 10-12MBps-nél többet. Torrentezésnél sem ment nagyon fölé (a gyári klienssel), Ffp ál felrakottal meg a 10-et sem (inkább 8-9) érte el.
-
tillatrilla
senior tag
Tehát akkor a sárga led a gigabites kapocsolat...hát az villog az összesen. Van más router AP módban, switch is,mivel nagy a ház,sok saját eszköz van a rendszeren,kamerák,stb...De a 3db nas egyazon switchre van dugva. Szerintem valami belső hibája lehet. Mindegy,nem idegelem magam rajta,van a rendszeren nas1/nas2/nas3,a gyerekeknek elmondtam,hogy melyiket használják ők a mesék,filmjeik elérésére pc-n,telefonon,aztán ennyi.Elengedem a dolgot.Igazából nincs rajta 4K formátum,a full hd minőséggel próbáltam megterhelni több eszköz nézésével egyszerre,nem láttam akadást. Marad így,aztán kész. Köszönöm fiúk,hogy segíteni próbáltatok!!
-
Tonyk
veterán
Na akkor ez is tiszta (ezért is irtam, hogy úgy emlékszem. Ezek szerint rosszul).
A 12.5MB/s az elméleti vége a 100-as kapcsolatnak, mégis csak valahol itt lesz a gond.
Nincs valahol még ezen nas és a gép között egy másik (több) switch/router ami leszűkiti a sávszélességet?Esetleg még nézd meg, hogy a Jumbo frame be van-e kapcsolva, ez is tud lasítani érdekességeket okozni szépen, ha valamelyik közbenső eszköz nem támogatja.(Network - TCP/IP)
-
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla
üzenetére
[kép] ZyXEL NSA325 v2 LED status indicator description
Megnéztem az nsa310s leírását is. Ugyenez. -
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Sárga a gigabites kapcsolat, ha jól emlékszem.. Majd megnézem az enyém.
-
tillatrilla
senior tag
Nincs semmi extra progi a nasokon,letöltésre asztali gépet használok. Nekem csak arra kell a nas,hogy a filmeket erre átmásolva a házban bármelyik tvn elérjem őket.Semmi másra. A fiam gépén mértem egy speedtestet,szinte hozza a pc-n a 800-900Mb-t.Ezt az utp kábelt a nasba dugva is csak a sárga led villog...
-
Tonyk
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Milyen switch / routerbe mennek a kábelek? Ott rendben van a link az eszköz szerint (LED a hálókártyán vagy eszköz menüjében)?
Kábel legalább CAT5e? Mind a 8 ér be van kötve tisztességesen?
Ha van FFP vagy Entware a nasokon, akkor ethtool-al lekérdezhető a link sebessége (egiga0 talán a hálókártya neve, ha nem akkor eth0):ethtool egiga0 | grep Speed -
Tonyk
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
Ha jól rémlik a sárga 100Mbites kapcsolatot jelöl. Zöldnek kéne lenni, az a gigabit.
-
Tonyk
veterán
válasz
tillatrilla
üzenetére
A csatlakozó mit mutat, milyen a link sebessége? 100Mbit vagy 1000Mbit.
-
tillatrilla
senior tag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Na,még kipróbáltam azt is,hogy a nasokról másoltam vissza az asztali pcre. A 310-ek így hoztak egyformán 48-49MB/s-t,de a 310S így sem megy 10-11MB/s fölé.Találtam valami gigabites opciót,bekapcsoltam,de ha jól gondolom,akkor az csak akkor működne,ha ezt használnám letöltésre,mert semmi hatással nincs a fájlok másolására...
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Ha valaki,akkor én igyekszem életben tartani ezt a topicot.... Most is kérdeznék...
Van nekem 2db 310-típusú nasom. És mivel az egyik halottnak tetette magát,mivel folyamatosan újraindulgatott,hamar kerestem,és találtam itt a HA-n egy 310S típusú egyedet. Megvettem,megérkezett,beüzemeltem. Közben a betegnek hitt nason csináltam egy gyári resetet,majd mindent beállítottam azon is,és most már hiba nélkül működik szerencsére. De van egy problémám,amire nem találok magyarázatot a 310S-el kapcsolatban. Ugye,valamikor korábban kérdeztem,hogy asztaligépről nasra,vagy nasról nasra másolás közben a 39-40MB/s az jó-e. Hát most a problémám az,hogy a 310S-re a maximális sebesség csak 10-11-11.2MB/s. Valaki erre tudna mondani valami ötletet,hogy miért lehet ilyen alacsony? UTP kábel csere, routeren másik lan aljzatba dugás nem segített... Köszi előre is a választ!! -
vili007
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
NSA 310S-em van, amiben meghalt a HDD.
Megjött az űj, és rádöbbentem, hogy teljesen elfelejtettem, hogyan kell telepíteni a Transmission-t.
Kérhetnék egy linket, a szükséges fájlokhoz.
Illetve egy kis útmutatót, hogy mit is kell csinálni?
Előre is köszönöm! -
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla
üzenetére
A nas beállításai a nason vannak tárolva. Ip megosztott mappák,jelszavak stb.
Az elérése pedig a windows-on van beállítva.
Ne keverd a kettőt. Az utóbbit újra be kell állítanod! -
zsiga68
őstag
válasz
tillatrilla
üzenetére
Semilyet. Ha a windows-t újratelepíted attól a nas beállításai nem változnak.
Viszont az új windows-on ismét be kell állítanod a nas elérését. -
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Problémám a következő. Újra kéne raknom az asztali gépem op rendszerét,de addig halasztom,amíg nem kapok megnyugtató választ. Jelenleg böngészőböl érem el az admin felületét mindkettő 310-nek,fix ip címek beállítva.Gond egy szál se. Sajátgépben ugye ott van mindkettő meghajtó,innen tudok filmeket hozzáadni másol/beilleszt alapon,illetve törölni.SMB protokol bekapcsolva. Ha újra rakom a gépem,milyen opciót kell választanom,hogy minden fájl,beállítás megmaradjon a Nas-on,és ne gyaluljon le mindent?Biztosan erre is van megoldás,csak én nem tudom....
Köszönöm előre is a válaszokat! -
-
taylor67
csendes tag
Sziasztok,
Zyxel 320 szabálytalan leálltása miatt megsérült a settings.json fájl a transmissionnél, ezért nem indult el.
Leszedtem és újraraktam, előtte töröltem mindent amit találtam hozzá.
Most azt csinálja, hogy elindul, de miután hozzáadok egy torrentet nem kezdi el letölteni.
Mi lehet erre a megoldás? FFP alá van felrakva. -
zsiga68
őstag
Figyelem. A mijzelf féle repó címe változott!
Új elérhetősége: http://mijzelf.duckdns.org/zyxel/zypkg-repo/
Javallt átírni a web_prefix fájlban is ha valaki újratelepít. -
Tonyk
veterán
válasz
grillbrill
üzenetére
ZYPKGS a file neve. Így nagybetűvel, kiterjesztés nélkül.
-
zsiga68
őstag
válasz
grillbrill
üzenetére
Ha nincs semmi az admin/zy-pkgs könyvtárban akkor tedd bele ennek a 310-re készült csomagnak a tartalmát, [link]
Firmware-t NE tedd fel!!! -
Tonyk
veterán
válasz
grillbrill
üzenetére
Tessék, ezt töltsd le, ehhez nem kell FFP: [link]
Itt már leírtam egyszer, hogy kell az ilyen csomagokat telepíteni: [link]
1-es pont: nyilván neked nem kell, mert másik fájllal dolgozol.
2-es pont: u.a ahogy a leírásban van
3-as pontnál, ez kell a fájlba:Package: NFSVersion: 1.1.4zypkg005Description: <i>(Repo: Stock)</i> NFS (Network File System) is a file-sharing protocol most commonly implemented on Unix-like systems.Depends:Size: 307200Installed-Size: 1048576Architecture: armZy-Model: NSA-220, NSA-220 PLUSIsBuiltin: YTreeLocation: Network:NFSZyURL: NFS/NFS.htmlFilename: NFS_1.1.4_arm_005.zpkgMD5SUM: 25822115fb9ec090fa5de90887a12e064,5 pontok u.a
6-os pontál nyilván az NFS-t telepíted.
Ha kész, vissza lehet adni a netet a nasnak.
-
grillbrill
friss újonc
Közben megtaláltam ezt a leítás:
https://logout.hu/bejegyzes/odrif_zyxel_nas_repository_csomagok_telepitese.html
Sajnos láma vagyok az ffp-ben. Elmagyaráznátok, hogy mit kell csinálnom? Pl. nem tudom, hogy hol keressem a leírásban említett "admin/zy-pkgs"-t.
-
grillbrill
friss újonc
válasz
grillbrill
üzenetére
Köszi. Sajnos nem vagyok nagy spíler, ezért nem tudom, hogy melyikben keressem az NFS package-et. Illetve tudsz/tudtok olyan útmutatót, ami leírja, hogy hogyan lehet installálni ezt a csomagot az NSA210-be?
-
Tonyk
veterán
-
grillbrill
friss újonc
-
s4tch
veterán
-
s4tch
veterán
Lehet telepíteni frissebb smb verziót: az eredeti thread épp nem érhető el, de az archive-on megtalálható a leírás. Tipikus problémákat itt beszélnek ki: [link] [link] Én is szívtam vele egy darabig, a topikban a nickemre keresve megtalálod az előzményeket; végül ez segített.
-
Tonyk
veterán
Ami most még eszembe jutott, elképzelhető, hogy a TV-d nem támogatja a felirat megjelnítését DLNA-ról.
Ezt úgy tudod kideríteni, hogy vagy rágúglizól, vagy a -gondolom win-t használsz- Windows alatt elindítasz egy dlna szervert belerakod a filmet és a feliratot is. Ha onnan streamelve sem megy, akkor a tv lesz a hunyó. -
Tonyk
veterán
Debug
zsiga68: azért annyira ne nézzük már hülyének, hogy feliratot akar de nem kattint rá.
Automatikusan kimegy a felirat, mert a minidlna "közli", hogy van vagy nincs. A kliens /user dönti el hogy használja e vagy sem.
Ha pedig van a user látja, hogy megjeleníthető-e vagy sem. Ha a lehetőség sincs ott, akkor biza a minidlna nem publikálja a kliens felé.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell latitude 5330 i5-12.gen/8gb ddr4/250gb ssd/magyar Bill./új akku (Esztétikai hibás)
- Erőmű Magyar! Lenovo P16 ( Core I9 12950HX 32Gb DDR4 512Gb SSD Nvidia RTX 4Gb video) laptop!
- SONY PLAYSTATION 5 PRO KONZOL, 2TB
- Bivaly Lenovo T14 gen5 (Core Ultra 7 32Gb DDR5 1 Tb SSD) laptopom eladó 29 hónap gyártói garanciával
- Elegoo Saturn 4 Ultra 16K + Mercury Plus V3.0 + Mini Heater
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- Apple iPhone 12 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Melyik része személyeskedő?