- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Huawei Ascend Y300 topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wookie
tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy csak én vagyok béna,vagy a telóm sz@r,esetleg a custom romok de eddig nem találtam egyet sem ami rendesen működne.Kipróbáltam a CM10.1-et,a CM10.2-t,a CM11-ből 2 félét,a SlimKat-et de mindegyik csak addig stabil,amíg hozzá nem nyúlok.Mihelyt elkezdek rájuk telepítgetni,beállítgatom a nekem tetszőre vagy dobok rá egy témát,azonnal elkezdenek akadozni,fagyni,újraindulni,kikapcsolni.
Legtöbször ha meg akarom nézni az időt,azzal fogad,hogy adjam meg a pin-t.A böngésző állandóan úgy indul,hogy jelentkezzek be(mikor már vagy 100-szor bejelentkeztem).Játékokról nem is beszélve.Pedig hatalmas igényű dolgokat használnék.1db élő háttér,1db óra widget,facebook(abból is a régi 2.1),hébe hóba viber,"komolyabb" játékok:SubwaySurf,HillClimbRacing,MyTalkingTom.Ezek tényleg akkora igények?
Felrakom az AdFree-t de már az zavar,hogy állandóan kijön a buborék,hogy jogot kapott.
Ezek a ROM-ok tényleg ennyire gagyik,vagy valamit nagyon rosszul csinálok?
A SlimKat-nél pl ha felrakom a Chil360-as kernelt(amit ajánlanak hozzá),akkor megszűnik a root.
Most a tieitek is ilyen sz@rok,vagy tényleg én csinálok valamit rosszul?
Utoljára már asztal lapokat sem raktam ki,kivettem a hangokat rezgést meg mindent de így is nagyon gáz.
A gyári B199 messze stabilabb,jobb volt.Az is csak akkor kezdett elbolondulni(cirka 1 év után),amikor felraktam az Xplosed-et és elkezdtem állítgatni.Azon is fent volt a gyári mellett a Next Launcher(ami sokkal többet fogyaszt mint az átlag),a face,viber,gyári zenelejátszó mellett a Poweramp,vagy 10 féle kép és videó szerkesztő,vagy 20 féle játék,egyedül widgetet nem használtam.És mégis sosem fagyott le,nem indult újra.Az AdFree szép csendben tette a dolgát a háttérben.Nem torzult a zene!Meg még sorolhatnám.
Most még kipróbálom az AOSP MOD-ot,aztán ha ez se megy akkor visszarakom a gyárit.
Ha nálatok minden ok,és van valami tippetek mit csinálok rosszul,legyetek szívesek jelezzétek. -
Zolio3
senior tag
válasz
Pali600 #15757 üzenetére
Nyelv-. és bevitel--> Android billentyűzet--> Itt találsz egy beállítások szimbólumot, arra katt--> Egyéb beállításoknál "Speciális beállítások" -->Gombnyomás rezgési időtartamának beállítása. Ez asszem -1 ms-re van állítva gyárilag, ezt kapcsold ki. De lehetőség van feltenni másik billentyűzetet is a Google playről, vagy recoveryben .zip formátumban (pl. Xperia billentyűzet, ahol a rezgés erőssége is állítható, szín, hang, szótárban helyesírás ellenőrzésének több fokozata, billentyű kiosztás, stb.).
-
Pali600
csendes tag
Egy problémám akadt a cm-10.1-20140901-UNOFFICIAL-u8833.zip -el:
A billentyű leütés rezgést nem sikerül sehogy sem kikapcsolnom. De ez legyen a legkevesebb. -
maglew
aktív tag
Ismét kamera kérdés.
Van olyan progi amivel időzíthetem a kamerát?
Pl lerakom a telót egy helyre és mondjuk 13:00 - 14:00 óra között automatikusan akarom hogy bekapcsoljon a kamera (hangtalanul, ne pittyegjen) illetve ilyenkor a hívást, rezgést mindent blokkoljon.
Van erre valami program? -
Zolio3
senior tag
válasz
Keeperv85 #14577 üzenetére
A vasbeton jobban átviszi a rezgést, mint a levegő. Az önmagában nem lenne gond. A fő probléma abban van, hogy a hozzászóló egy emelet különbséggel szeretne elfogadható wi-fi jelet fogni. A normálisabb házakban igen jó a szigetelés két emelet között (is), és azon nagyon sokat romlik a jel. 10-20 dB-s antennával könnyedén lehet javítani a helyzeten, de annak ára van.
-
mici091
újonc
(I)Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni... van egy Huawei y300-as telóm. A képernyőzárt feloldó gomb már napok óta nagy erőfeszítésre reagált csak, majd 2 napja a kijelző, alsó felében egy vékony sávban nem érzékeli az érintést. Exportálással elmentettem a névjegyeket memóriakártyára,a szerviz miatt, csak sajnos nem jól, mivel 1 névjegyet exportált. Ma reggelre elszáll a kijelző,és forrósodik a bal felső sarokban a töltőnél és a nyomógomb alatt. Ennek ellenére be tudom kapcsolni a telót, rezgéssel jelez, hangerőszabályzó gomb visszajelez, így gondoltam gépre rakom, lementeni a névjegyeket. Igen ám, de nem találom őket! Windows program alatt melyik mappában találom a névjegyeket? Ma délután vinném szervizeltetni, sürgős lenne' Addig is köszi(/I)
-
Zolio3
senior tag
válasz
elisha #14563 üzenetére
A Google playen elhelyezett Xperia billentyűzet ugyan letölthető apk formátumban, de csak Xperia telefonra. Egyéb készülékre csak recoveryből telepíthető. Feltettem a tárhelyemre, valamiért nem érhető el, ahonnan anno le lehetett tölteni. Fájl1 és Fájl2 Mindkettőt telepíted recoveryben, wipe dalvik cache, majd system reboot. Boot után Beállítások-->Nyelv és bevitel. Itt az alapértelmezetett átállítod xperiára és kész. A billentyűzet mellett található beállítás ikonra kattintva tudod testre szabni, úgy mint kinézet, szín, szótár, és helyesírás, hangok, rezgések, stb...
-
monalala
aktív tag
Hali, nem tud valaki CM 10.1-re olyan appot amivel lehet szabályozni a rezgés erősségét?
-
monalala
aktív tag
FusionX romba van lehetőség emelkedő csengőhangra?
Esetleg a rezgés erősséget és az auto fényerőt lehet szabályozni, mint a CM-ekben?(#13749) Répapüré@ Hagyd a belső memóriában, hiszen van hely elég.
-
yuri90
tag
Az lenne a kérdésem,hogy amikor lenémítom a telefont akkor a rezgés opciót is kikapcsolja.Másnál is előfordul ez?Mert így egy csomószor nem veszem észre,hogy hívtak.
-
NoMagix
addikt
válasz
fntastic #11601 üzenetére
Szia,
nálam bevált ez a telefon, 9 hónapja használom, gyári T-sen, semmi bajom sem volt eddig vele!
A rezgése nem a legacélosabb, a hangereje nagyon jó, de itt a fórumon vannak páran akik erre panaszkodtak.
Hívás közben jó a beszéd minősége és hangereje.
A kijelzője jó, a fényereje viszont alapesetben kevés lehet verőfényes nyári napon, ezen lehet javítani root után!
Normál használatra teljesen megfelelő, a játékok is elég jól mennek rajta, viszont a kamerája nem a legjobb!
Makróban elég jó képeket készít, normál fotózásra is lehet használni, de persze nem egy DSLR minőségre kell gondolni!
Videója csapnivaló! -
Laslow
senior tag
Valóban személyfüggő, hogy kinek mire van igénye egy telefonnal kapcsolatban. Mivel nekem még nem volt okostelefonom, nem vagyok a pontos igényeimmel sem tisztában. Mindenesetre, amit tudnék értékelni:
- Jó pár napos napos rendelkezésre állás. (Sajnos úgy látom, az összes okostelefont 1 vagy max. 2 naponta tölteni kell, úgyhogy erről le kell mondanom.)
- Gmail, Google Maps, Google+, Facebook kliensek, ezekből kontaktok leszinkronizálása fotóval, jegyzetelő alkalmazás, naptár, de gondolom ez mindhez akad.
- HTML5 weblapot is tudjon megjeleníteni. (Itt már lehetnek hiányosságok.)
- Legyen nagyon testreszabható (egyszer beállíthassam olyanra, ahogy nekem tetszik, aztán hozzá semnyúlnék). Ez nagy pluszpont az Androidnak.
- Legyen gyors, folyamatos a működése. Utálom a felesleges, lassú dolgokat (pl. a mostani Symbian-os butatelefonomban SMS törlésekor rákérdez, hogy biztos törlöm-e (ez még rendben van), majd miután megmondom neki, hogy igen, törlöm, akkor kiírja, hogy üzenet törölve, és ez 1-2 másodpercig ki van írva, ki kell várni, addig semmit nem lehet csinálni - na, ezt nagyon utálom a telefonomban).A Lumia hiba/hiányosság listám az alábbi:
- Nem lehet eltérő hangjelzést beállítani hozzájuk: SMS, MMS, Email, Notifications, stb., sem pedig kontaktfüggő hangjelzéseket.
- Egységes hangerőállítás van mindenre: csengőhang, értesítések, média, ébresztő, beszélgetési hangerő. Azaz ha pl. lehalkítod a videó hangerőt, halk lesz az ébresztő és a csengőhang is...
- Hívásjelzés: vibrál, majd csörög, majd vibrál, majd csörög..., de nem vibrál és csörög egyszerre.
- A 3 érintőgomb megnyomása kikapcsolhatatlanul mindig egy rezgést is kivált.
- Nincs külön LED a nem fogadott hívások/SMS-ek/e-mail-ek jelzésére, csak a képernyő bekapcsolása után láthatóak ezek.
- Nincs File Manager: pl. nem lehet a telefonon lévő fájlt csatolni e-mailhez (kivéve képek), vagy lementeni pl. egy e-mailben jött Word doksit.
- Memóriakártyára nem lehet menteni appokat, sem e-mail csatolt fájlokat, vagy böngésző által letöltötteket.
- A naptárban nincs heti nézet.
- Nem minden Bing feature elérhető el Magyarországról.
- Csak IE, más böngésző nincs.
- IE10: nincs Előre gomb, jelszavakat nem ment, text reflow nincs, szövegkeresés az oldalon nincs, direkt fájlfeltöltés weboldalra nincs, könyvjelző-szinkronizáció asztali géppel nincs.
- Status barhoz jó lenne gyorslink a Wifi, 3G, hálózati megosztás és Bluetooth kapcsolatok ki/bekapcsolásához.
- Nincs feketelista a bejövő üzenetek/hívások szűrésére.
- Nincs manuális IP beállítási lehetőség.
- Nincs Google Talk/Hangouts támogatás (külső IM alkalmazáson keresztül alapszintű támogatás van).
- Kontaktok és SMS szövegek betűmérete fix. -
Exian
addikt
Azt hiszem vihetem javításra a telefonom. Pár napja vettem észre, hogy a hangszórója (nem hátsó) recseg. Beszéd közben is, apró rezgés hallható minden hangra. Más is járt már így? Nem azt mondom, hogy használhatatlan így a telefon, de azért zavaró jelenség ez a cicegés beszéd közben, amikor hallgatom a másik felet... Valószínűleg sérült a hangszóró membrájna (már ha ezeknek az apró hangszóróknak van olyan
), vagy elmozdult picit maga a hangszóró, pedig nem dobáltam a telefont...
-
randrew
csendes tag
válasz
silvergod #3231 üzenetére
Nem kell áradozni a telefonról és nem is akarok senkit lebeszélni a negatív véleményének vagy a telefonnal előforduló hibák közzétételéről a fórumon. Sok esetben megoldhatók a hibák, amiket a fórumozók közzétesznek. Szerintem erről kellene szólni a fórumnak, illetve a telefonnal kapcsolatos -objektív!- véleményekről. Pont arról szólt az előző hozzászólásom, hogy nem kell a "negatív tábor" és a telefon lesz@rozása. Néhány embernek egyszerűen nem elég a telefon tudása vagy csak nem szereti a készüléket/gyártót. Akinek nem elég az "átlagos telefon", az adja el és vegyen helyette jobbat...
Kipróbáltad egyáltalán a DSPManagert? Hátha segít neked is...
Nekem egy gagyi, noname műbőr tokban jól hallható a csengőhang és a rezgés is érezhető. A korábbi Samsunghoz volt szilikon tokom, na az lefojtotta a csengőhangot és a rezgést is.
-
gorje
senior tag
Tegnap megjött a teló (amit spancinak rendeltem, én maradok még az ACE-nél) hát szerintem rendben van lesz.. ha lesz stabil CM rom vagy valami jobb ettől a gyáritól. Ha így lesz akkor nagyon fasza teló.
Észrevételek, javaslatok:
0.Használd a keresőt (topicon belül)!
1.Még hogy a vissza gombbal nem lép ki.. be kell kakálniilyet.. számomra a rendszer egyik hibája. Tudom intelligens meg majd ő megoldja
(de ez a rom, hiába gyári sztem eléggé nem okés)Tettem is fel watchdogot (ha hozzáértő tud jobbat erre a célra, kérem javasolja) white list, black list beállítás +figyelmeztetés előre beállított rom és cpu határoknál ill automatikus program bezárása/figyelmeztetés. Így nem rágja le a memóriádat és nem kell folyamatosan tapicskolni x-elgetni húzogatni.
2. Rezgésre, hangerőre panaszkodtak szerintem további romok ezen tudnak majd segíteni. Nem hinném, hogy ennyire gyengusok.
3. Rootolni most fogom mert.. Letörölni a nem kellő gyári alkalmazásokat, nem kellőeket fagyasztani or majd 1-es pont megoldja. (Ugyebár memóriahasználat miatt, de már korábban valakit láttam írta javasolta miket lehet kilőni törölni)
4. Nekem gépre való rádugáskor nincs problémám. Használható a készülék és a gyári widget sem tűnt el. De lehet másikról beszéltetek (az lehet a progi hibája.) Fejlesztői-USB hibakeresés bekapcsolva.
5. Amíg ez a rom van csak (biztos van más) én addig csak régebbi verziójú appokat telepítenék. 1. kevesebb memóriát ehetnek. 2. vannak olyanok amik jobban működnek (régebbiek)-tok: hyrdo-s a legjobb sztem. Nekem az ace-en olyan van. Nem csúszkál nem karcol erősebb anyag de nem hardcase
-Láttam valakinél hogy szar a wifije. Erre annyit mondok hogy Android rendszerben van a beállításokon belül menü gomb azaz még beállítási lehetőség(ne kapcsolódjon gyenge jelűhöz ki kell venni a pipppááát
)
Lényeg szerintem jó lesz ez a teló de ezzel a rommal még kell mókolni ezeket + dolgokat hogy elérhesse hardveresen azt amit tud. (Nekem az acemen nem gyári, CM xperion v5 rom van. Igaz 2.3.7 van de azzal akár "hasonló" sebességet tud a 800as proci + akár 10 alkalmazás sem okoz gondot a 278ramnak.)
JÓ lesz ez.A technika fejlődik.. ezzel egyre technikásabbnak kell lenni és jobban át kell látni dolgokat hogy tudd mi a probléma és hogy lehet megoldani. Biztos vagyok benne hogy sok kezdő androidos van itt vagy aki nem vágja a dolgokat azoknak hajrá informálódjanak. (Ugyebár a mai világra is vonatkozik, hogy az információ a legnagyobb érték!)! Ha pedig program hibád van (viber vagy mit láttam itt) először sztem megfelelő topikban érdeklődj mert lehet nem csak y300..
Sok alap dolgot össze kéne szedni és 1.be tenni mert lesz olyan kérdés ami 100* fel lesz téve.. sztemLehet offolni, de én így látom de az is lehet hogy nem de leírtam. Jó szándék vezérli az utamat na meg bevagyok baxva rendesen
Ennyi és persze OFF topic
ALL THE BEST!
-
ducsidu
senior tag
válasz
puhatalp #3092 üzenetére
A MP szám semmit nem számít a minőségben. A legtöbb alsó kategóriás telefonnál még így is jobb.
A lassulások pedig alsó kategóriás androidos telefonoknál nem különös, sajnos ilyen ez a rendszer.
A billentyűzet rezgésére megoldás: Beállítások-> Nyelv és bevitel-> Itt kiválasztod azt a billentyűzetet amit használsz és beállítod, hogy ne rezegjen.
vond megelőzött(#3094) silvergod: Nincs mit, a MIUI és a Lewa OS már jónak tűnik, a CM10-zel még várnék. A gyárin alapuló romoknak pedig nem sok értelmét látom, mert bárki ki tudja gyomlálni magának.
-
-
puhatalp
csendes tag
ami engem nagyon zavar, hogy írásnál rezeg...
nem sikerült ezt levenni, lehet nem is lehet?
a híváskori rezgési mód megvan, de amikor gépelek pl sms írásnál..rezzZZzzZzzZZzzeg..és zavar -
tigipuf
senior tag
-
Oliver92
tag
válasz
colonell #2957 üzenetére
Jó persze nem csodát várok egy 32ezer ft os 2magos okostelefontól,mert áldás ennyiért(3évig nokia 5230at használtam csak leesett és kijelző kaputt(még használtam volna)) csak mégis mivel legalább 1 évre előre veszek telefont elvárnám akármennyibe kerül és milyen,hogy azért az alap funkciókat kielégítse,tehát akármilyen régi,szar telefonjaim voltak mindet meghallottam,rezgést megéreztem, persze bele lehet törődni,mivel egy darabig nem akarok újra telefont vásárolni-van jobb helye is a pénznek(meg elvből nem vennék 100ezer ft okér egy telefont),csak mivel azért 2magos-így elég gyatra,hogy ilyeneket csinál hogy megakad stb stb a semmitől.tehát azért hiába olcsó lenne mit javítani
-
Jamcsabi
tag
Hogyan lehet az érintésre történő rezgést kikapcsolni? Azt szeretném, hogy teljesen néma legyen (tehát ne is rezegjen soha).
-
joiner007
aktív tag
Biztos van ilyen, és a Huawei is kínai, meg majdnem minden más is. Azt is írhattam volna, hogy hazai piacon nem forgalmazott készülékek, pl Lenovo. Ami azért nem rossz.
vond Hát tény hogy zte bladet jobban meghallottam, holott szerintem sem halk a Huawei, csak azt más tokban hordtam, ez a mostani amiben az y 300 van jó vastag. Igaz talán a telót megvédi, a hangot meg a rezgést azonban elnyeli.
-
st6969
őstag
Egy picit én is keveslem, szabadban erőlködni kell, napfényben meg nem sokmindent látni... de ez is belefér, nagyon bejön ez a teló.
Hangerő: (pl. youtube zenék): forrása válogatja, de általánosságban gyengécske, síri csendben persze OK. Beszéd hangerő: utcán csakis max-on, szóval ide is jól jönne még egy 20-30%.
Ősrégi Samsung Galaxy-n láttam olyat, hogy a rezgés erejét 3 fokozatban lehetett állítani. Lehet ezen ilyet állítani, esetleg valami app?
-
schulzz
tag
Sziasztok. Hogy tudom kikapcsolni az írásnál a rezgést? A menübe hiába keresem nincs ilyen lehetőség. A másik. Hogy lehet beallítani, hogy pl a viber ne frissítse magát de a többi igen. Mert ha frissíti magát a viber akkor szar lesz.
-
raz0r911
tag
Hogy lehet kikapcsolni az írás közbeni rezgést (betű leütésekor rezeg ami nagyon zavar)
A video felvétel minősége szánalmasan rossz, a 3 éves telefonom szebb videot vesz fel sajnos -
NoMagix
addikt
Most először én is kipróbáltam az ébresztést a gyári programmal!
És láss csodát, fast boot nélkül (ez volt az első amit kikapcsoltam, amikor megérkezett) is simán bekapcsolt egy perccel az ébresztő előtt, majd rezgéssel és csengéssel is jelzett!
Elutasítottam majd újra kikapcsolt!más:
Nem rég fedeztem fel, hogy a tálcán is lehet mappázni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Házimozi belépő szinten
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 15 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- teljesen ÚJ Bontatlan Apple iPhone 13 128GB MidNight ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest