- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
-
Mobilarena
HTC ONE
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Töröm a fejem a telefon megvásárlásán viszont a kameráról olvastam és félek tőle. Sokat szeretném használni a kameráját, viszont elég para ez a lilulás. Jelenleg egy HTC One S-t hajtok, és volt hogy egy egész napot az ablakban volt, mert timelapse-t készítettem. Mennyi az esély arra, hogy egy M7 bírna egy ilyen kiképzést? -
-
Derrewyn
senior tag
válasz
Caldera #37758 üzenetére
Ez elég jól hangzik, nem is gondoltam, hogy ilyet csinál bármelyik gyártó.
Amúgy nem értem azokat, akik a lilulásra panaszkodnak. HTC ezt garanciában javította, nekem teljesen újjáépítették a telefonom, új kamera, akku, képernyő és teljes burkolat. Mielőtt lejárt volna a 2 év leadtam, kb. 2 hét alatt megvolt.
-
Tiger.
nagyúr
válasz
Kai_Rong #37721 üzenetére
Én anno az m7-et váltottam le az m9-re de az m7 megmaradt, volt azért különbség, most eladtam az m9-et sajnáltam is de 10-es lesz, az m7-et örökre megtartom. nekem viper rom van fent és nagyon gyors még mindig hibátlan az állapota csak a kamera lilulása van de csak este látható, akkor meg amúgy sem lehet normális képeket készíteni mással sem.
-
deejaydany
újonc
Köszönöm a választ megpróbálom szűkíteni és megtalálni a megfelelő kamerát. Szerencsére nem az első M7 ami a kezembe akadt a 14. szervizelés alatt, de eddig ázott vagy lcd, max komplett ház csere volt. Lilulással nem kaptam készüléket, viszont most beszámoltam egy plexi töröttet és már a kamerán kívül minden alkatrész megvan a komplett felújításhoz, hogy egy vadonatúj állapotú fekete M7 legyen az új céges telefonom, de amíg ez nincs orvosolva nem szívesen raknám össze. Esetleg nincs ötleted honnan tudnám az általad említett kamerát megvásárolni? Üdv
-
deejaydany
újonc
Üdv mindenkinek! Fel szeretnék újítani magamnak egy M7-et. A kamera lilulást egy kamera cserével meg tudom oldani, vagy más hardveres alkatrészeket is cserélni kell? Ha igen akkor pontosan melyiket rendeljem az ebayről
, mivel már több típusú ultrapixelt is találtam rajta, úgy gondolom ez talán megfelelő, vagy jobb az olcsóbb is? :
( http://www.ebay.com/itm/UltraPixel-Rear-Back-Side-Outer-Camera-Replacement-Part-For-HTC-One-2013-M7-/201134916399?hash=item2ed493432f:g:4moAAOSwDk5T0btI) .
Esetleg a felső átvezető fóliát a headsetcsatlakozóval vagy az alaplapot is cserélni kell a probléma elharítására? (ezeknek nem örülnék)
Köszönöm előre is a segítséget!
-
turika86
aktív tag
sziasztok! nekem is kezd haldokolni a szerettet one m7-em, esetleg valaki nem tud olyan szervízt ahol szívesen megjavítanák?! konkrétan akksit kellene cserélni plusz egy töltőcsatlakozót meg esetleg egy kamerát(ugye a lilulás)
válaszotokat előre is köszönöm
-
Lexus sc
tag
válasz
szegto #36874 üzenetére
Üdv!
Én is megkérdeztem a HTC-t, hogy ha lilulásra hajlamos szenzor van benne a hiba megjelenése nélkül kiküldetem-e garanciás cserére? A válasz egyértelműen az volt, hogy ha nincs megjelenő hiba, nem csinálnak semmit... az én szenzorom 2013.10.04-i gyártású. Tartok a lilulástól, de eddig nem jött elő, és január 16-án lejár a garanciám...ha azután jönne elő, nem tudom mi lenne a megfelelő megoldás??? -
Markyxx
tag
Sziasztok,
Most jött vissza a szervizből a telefonon. Szokásos kamera lilulás, és házon lévő kopásokkal jelentettem le. (beatsaudio teljesen eltűnt pl.)
Viszonylag hamar, egy bő hét alatt megjárta a Smartshop-ot oda vissza. Érdemes ott leadni, talán csak 1-2 napot veszít az ember a budaörsi Telemax-al szemben, de legalább nem kell kimenni oda aki csak a belvárosban forog. A lényeg, hogy hétfőn vagy csütörtökön érdemes leadni, mert másnap reggel van szállítás először a TMX-be és aztán onnan a VSP-be.
Mind a két helyen lehet trackingelni, egész pontos infók voltak:
Valaki jártas meg tudja mondani, hogy miket cseréltek a készülékemben?
Köszönöm.
-
ScrapUnit
aktív tag
2. körben megy a VSP DATA szervízbe. Előzőleg kamera lilulás hibával volt bent, cserélve lett az akku, alaplap, kamera, rezgőmotor, hátlap, p senzor, valami összekötő kábel, füles, töltő. 3 féle simmel néztem, nem ismert fel 1-et sem. Felhívtam a htc mo-i képviseletét, ők a vsp-t és utóbbi pár óra múlva visszahívott, hogy küldjem be újra. Telekomnál leadva, majd valamikor visszaér. Az új imei-re azt mondta a htc, hogy független.
-
Sienthe
tag
Nos valóban csak az előző hsz-re alapozva valóban kicsit érthetetlen lehet. Írtam már erről korábban, de az jogos, hogy nem várhatom, hogy erre bárki emlékezzen.
A telefon nem most lett nyitva, hanem egy évvel ezelőtt. Akkor hibátlan volt még. A baja most is "csak" a standard kamera lilulás. Most az S-OFF lett hozzátéve, amit valószínűleg nem léptem volna meg, ha hamarabb telefonálok.
Azt meg arra alapoztam, hogy mégis megjavítanák, mert már más erről beszámolt itt régebben arról, hogy visszaállította a gyári rendszert és minden további nélkül cserélték a kamerát.
Egyébként a magyar htc ügyfélszolgálat és a cseh szervíz ugyanazt az ellenőrző kört futja le? Itt érzek esetleges ellentmondást.
-
BenHans
addikt
Üdv!
Látom még időben sikerült áttérni az edigitalhoz. Mondtam én hogy jó ajánlat 15%-os kedvezménnyel.
liluló kamera: szedd le az ES file explorert- felül / jelre nyomj aztán sys mapp és abban android_camera mappa, abban sensor filet nyisd meg szövegként és ha ott st vd6869 van akkor az hajlamos a lilulásra ha OV4688 akkor nem lilulásra hajlamos modul van benne.
Szokásos pixel teszt, de ha mindent le akarsz tesztelni akkor tárcsázóba *#*#3424#*#*
Ez a [tok] szerintem elég jól néz ki és kisebb behatásoktól megvédi, és adnak hozzá fóliát ami szintén jó minőségű. Persze ha dobálni szeretnéd akkor vannak strapatokok...
Sok örömöt hozzá!
-
BenHans
addikt
Most néztem meg a sys mappában mindkét telefonnál van egy android_camera benne stvd6869 (1.0) típussal de van egy _camera2 is amiben ov2722 2.1M típus van írva.
Akkor ezek szerint a két telefonban már a jó modul van?!De akkor miért jött elő a lilulás, ráadásul nem sötétben hanem direkt napfényben?
-
Majkee84
aktív tag
Üdv! Nekem is lejárt a garanciám. Egy olyan kérdésem lenne, hogy ami köztudottan szériahiba (pl. kamera lilulás) azt garancia időn túl esetleg cserélik/javítják ingyen?
-
isti215
tag
Sziasztok!
Kamera lilulásra van valami megoldás?Vagy mindenféleképpen ki kell cserélni a kameramodult?
-
jeni
félisten
hogy lehet 1000% tesztelni a telót,hogy valóban valós infót adjon arról,hogy ténylegesen az említett modul okozza a lilulást?
mivel ez van benne és szervizeléskor csak a lencsét cserélték ki.
ST VD6869 (1.0) cinesensor 3013-04-24 -
Pr3ciSioN
aktív tag
Kamera lilulás , alsó ( fő ) mikrofon nem működik , melegszik ( de szó szerint rohadtul... van rajta egy kb 5mm -es műanyag tok, de néha még így is süt a telefon) , nagyon gyorsan merül , de a merülés nem lett ráírva a munkalapra mert itthon hagytam a töltőt ( siettem a buszhoz így is majdnem lekéstem ) és azt mondta a csajszika hogy így nem érdemes.
-
Ruzcak
tag
Sziasztok
Nexus 4-ről váltanék most M7-re.
Bugok (hard,soft) amire érdemes figyelni használt készülék vásárlásakor?
A lilulásról már hallottam.
Illetve gondolkodom a G2-n,elég komoly de azaz UI nagyon idegesítő bár az megoldható,
viszont ahogy kézbe fogtam a one-t az megfogott
Ötletek,tanácsok?
Bocsesz mindenkitől ha sokszor volt már a kérdés!
köszi
üdv -
jeni
félisten
válasz
beni121 #35007 üzenetére
,hogy nem szedhető szét.
vagyis aksit nem tudsz cserélni és nem tudod bővíteni a memóriát sem.nekem a 32Gb van meg,gondolom a többsége is 32Gb
egyeseknek kamera lilulást vettek észre de ezt gariban cserélik ha garis. más negatívról nem tudok.
az tény nem mai csirke,de jó készülék még ma is.
ugyanúgy jó teló ebben az árban ami az M7 kapható használtan garival vagy gari nélkül,van az a Samsung S4, a Huawei P7,stb...
esetleg ha van több lóvéd rá akkor az M8-s talán jobb lehet házon belül vagy a Samsung S5,a honor 6 is nagyon jó készülék! -
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Kiskopika #34970 üzenetére
Én úgy tudom ( bár lehet rosszul) , hogy belehet úgy is "tanítani" hogy 3x egymás után azt mondod hogy : Hey Google vagy Ok Google akkor is működik.
Ferob jövő héten adom le szervizbe a telefonomat ( kamera lilulás meg mikrofon ) de mostanában iszonyatosan melegszik meg egyre rosszabb az akksija és ha én ezt is feltüntetem akkor a beépített teszttel ellenőrzik? Service code --> Battery test ? mert azzal 1 óra alatt "csak
" 71 % -ra esett a töltöttsége.
-
Badboys
őstag
Ma elküldtem a telefont gariztatni kamera lilulással. Mindenképp beszélni szeretnék a HTC ügyfélszolgálattal ehhez kérnék segítséget aki tudja a telefonszámot meg köszönném. Jobban odafigyelnek,ha jelzem a hibákat? Vagy le sem sz@rják?
-
Sienthe
tag
Sziasztok! Lassan közeledik a garanciaidőm vége, ideje lenne meglépnem a kamera lilulásos probléma miatt a szervízt. A telefonon nyitott bootlader jelenleg, ami a htcdev.com-on lett nyitva. Oké, tudom, hogy elvileg ez garancia megvonás, de mivel többen is beszámoltatok arról, hogy ez nem teljesen van így, ezért úgy döntöttem, hogy bepróbálom én is, sokat nem veszíthetek...
Tehát a telefon státusza jelenleg:
- TAMPERED
- UNLOCKED
- S-ON
- HBOOT-1.57.0000
- RECOVERY: TWRP 2.8.5.0
Szóval a kérdés az lenne, hogyan lehet visszaállítani a gyári állapotot?
TWRP mentésem van az eredeti rendszerről. -
Redplee
senior tag
2 év M7 után én sem "hosszabbítok", nem lesz M9
Pedig a menüje még mindig a HTC-nek a legjobb. S6 Edge-re pártolok. Már másodszor van szervizben a teló, az első eset 27 napos volt a kamera lilulással, most pedig már megint bő 2 hete GPS pontatlanság, és hálózat eldobálás miatt, ez elég gáz szervizháttér egy 219e ft-ért vásárolt teló esetében. És semmi hír róla, csak az, hogy megkapta a szerviz. És addig vagy legyek mobil nélkül, vagy oldjam meg mással...
-
Dot
őstag
hmm
úgy látszik az enyém az valami különleges telefon!
2 órája megy 2 órája tűz forró a telefon, de semmi lilulás!!no more ( de a többiek is megnézhetik!
) jobb alul! ( 36 sectől )
-
TheProb
veterán
Egy gyors észrevétel, nemtom másnál, hogy van.
Mióta frissítettem nyalókára azóta permanens a kamera lilulás, előtte csak akkor lilult ha kevés volt a fény vagy le volt takarva a kamera. -
Sienthe
tag
Ezek szerint ha a htcdev.com-ról van nyitva a készülék, akkor nem is érdemes a garanciális javítással próbálkozni, mert úgyis elutasítják? Nálam a kamera lilulás tapasztalható, és a htcdev.com-on nyitottam. Gondolkoztam rajta, hogy mielőtt lejár a garancia elküldöm megcsináltatni, de ha felesleges, nem nélkülözném hetekig a telefont. Egyéb baja nincs és ez sem akkora, amivel ne tudnék együtt élni. A telefon egyébként S-ON, mivel HBOOT 1.57 van rajta, amit nem tudtam off-ra tenni. Viszont ez sem zavart, mert igazából nem gátol semmiben. Most is a Maximus HD 52.0.0 fut rajta szépen.
-
n6230i
tag
válasz
B3ny00 #33732 üzenetére
Hangszóró probléma nekem is volt - cserélték. A kamera lilulás pont a sötét részeknél jön elő, szintén volt - cserélték. Nekem még kijelző hiba is volt - azt is cserélték. Így lett összességében kb. egy oldalnyi alkatrész csere, de nem cserélték m8-ra (nekem nem is baj).
-
Geri89
aktív tag
válasz
g.gergo #33575 üzenetére
Közben már a "Végleges teszt" státuszba került a telefonom, illetve Elvégzett tevékenység: MEGJAVÍTVA...
Komolyan mondom, vicc ez a szerviz.. nyáron, amikor kamera lilulás, hangos rezgés, rossz bekapcsoló gombbal küldtem, kicserélték a kamerát, és ennyi.. azóta vártam, nem akartam a telefont kiadni több hétre, de már a munkatársak röhögtek rajta, amikor rezgett a telefonom, olyan hangos volt.. most elhatároztam, hogy megcsináltatom.. most másodszor hangos rezgés, beesett gomb, most megcsinálták a rezgést.. most küldjem vissza még 1x, hogy a bekapcsoló gombbal is csináljanak valamit?...
-
törölt tag
Sziasztok,
A kamera lilulásra van megoldás (azon kívül, hogy nem használom, hűtőbe rakom 2 képenként etc)? Szétszedni nem akarom, gari nincs... -
Lexus sc
tag
Kamera lilulás és hívás közbeni hangszóró recsegés miatt lehetséges,hogy cserélik az M7-et egy új M8-ra?
-
CptAdamica
veterán
M8-ra már nem jellemző a kamera lilulás, tehát azt sikerült végleg megszüntetniük?
-
Steve1207
veterán
válasz
no more #32586 üzenetére
Nekem is olyannal van még szerelve (0000 a végén a jelzős, ez valami rev2-es verzió már), tartottam tőle, mint a fene, hogy elkezd lilulni, de egy év nyúzás után se jött elő semmi. Koncerten csinált HDR módban lilás felvételt eddig egyedül egy alkalommal, szimpla módokban semmi se volt vele. Mivel a többi része teljesen jó a telónak én nem fogom emiatt beküldeni arra jutottam, pedig többször eljátszottam a gondolattal.
Havernak pl a legelső szériással van szerelve, kb megjelenéskor vette és azóta sincs semmi nyoma a lilulásnak. -
Pr3ciSioN
aktív tag
válasz
Nuada herceg #32571 üzenetére
én mikor megvettem akkor le is ejtettem kislányos zavaromba
úgyhogy van egy sáv ahol nem érzékel ( a hangerő domb közepétől az aljáig ) ( vagyis nem mindig mert néha ha rájön akkor érzékel) de már úton van az új kijelző digitizerrel együtt mert csak úgy csinálják meg hogy kijelzővel együtt cserélik
miért Neked mi a gond vele?
Ununqatrium kipróbáltam amit mondtál és a széleinél elkezd lilulni de villan egyet és megint tök sötét lesz
a lilulás nekem ( feltehetőleg másnak is ) csak akkor jöb elő mikor nagyon sötét van de amint rányomok a kijelzőre és elkezd világítani a vaku elmúlik
-
Pr3ciSioN
aktív tag
A kamera lilulásnak van előjele? mert nekem akkor szokott lila lenni a kép mielőtt fényképezek de hál' istennek az elkészült képek még nem lilák.Ez vajon előjel lenne?
-
leonaprofi
tag
Sziasztok! Júniusig jó a telefonomhoz a 2 éves garancia. A gyorsbolt-ban vettem és érdeklődnék, hogy a kamera lilulással, illetve térerő eldobással kapcsolatban, közvetlenül oda vigyem ahol vettem vagy az E-Care-be (vagy pontosan hol is van a HTC szervíze)? Illetve szerintetek, amennyiben a héten eadom, akkor még idén visszakapom javítva? Köszönöm előre is a segítséget.
-
-
Szpisti
addikt
Búcsúzom tőletek, váltottam egy másik (konkurencia) telójára... (vagyis inkább phablet-jára: note 4)
Volt egy nagyon jó lehetőségem, nem hagytam ki...
De mondanom se kell, hogy ez a másfél év amit a szeretett One-ommal éltem meg, nagyon gondtalan volt (leszámítva a kamera-lilulást) állítom, hogy ebben a méretben ez a teló még mindig a legjobb!
Használjátok egészséggel, hibátlanul!
Sziasztok! -
MaddeNNNN
addikt
válasz
jozso1989 #31644 üzenetére
Greg-77
Lehet ez is olyan típus hiba mint a kamera lilulás. Leadtam én is ma, szegedi t-com szervizben. Teljesen korrekt volt, mondta a srác hogy bármi ami eszembe jut mondjam, ő leírja aztán vagy cserélik vagy nem. Csere telefonnak kaptam egy Huawei Y-300-at, hát nem fog nagyon a szívemhez nőni. 2 hetet mondtak, postán küldik majd ki. Remélem korrekt munkát végeznek és nem kell még egyszer visszaküldenem majd hanyag ragasztás, illesztés miatt.
-
Greg-77
aktív tag
válasz
MaddeNNNN #31641 üzenetére
Nekem a füles egyik oldala némult el és mivel ilyen fülesük nemvolt a központi raktárban sem, bekérték a telefont is a cseréhez. Mondtam annyit nem ér. De jött a kamera lilulás, így már beadtam és mikor a készüléket visszakaptam, akkor kaptam egy új fülest. Töltő hibánál is gyanítom ugyan ez az eljárás. Igen 1-év a tartozékokra a garancia.
-
FGyula30
aktív tag
Van egy apró karc a kamera lencsémen vagy lencsevédő plexin, passz nem tudom. Ha képet csinálok, meglátszik.
Kérdés: garis még a telo, de ez nem tartozik bele,mivel én nem vigyáztam rá. Mit csináljak?
Ilyenkor mit cserélnek, komplett házat? Vagy lencsét-boritását?
Mennyibe kerülhet kb? Lilulásom nincsen amúgy, ház makulátlan, beats felirat sincs lekopva. -
enginev3.0
félisten
Tök szépen lejött a telefon hátuljáról a fólia, és makulátlan alatta a telefon
Beadtam gariba
-Kamera lilulás
-Jack csatlakozó hiba
-Kapacitív gombok néha maguktól érzékelődtekRemélem mindent kijavítanak, vagy adnak egy m8-at
A csaj csodálkozott hogy lilul a kamera? Kérdezte, hogy de ez egyébként jó képet készít nem? Mennyi 13 megapixel?
Mondom aha, igen -
Helltak
őstag
Sziasztok!
Ma lettem tulajdonosa egy ilyen telónak, már régen volt egyszer, de csak rövid ideig. Az lenne a kérdésem, hogy a kamera lilulása ellen van valami szoftveres megoldás vagy valamilyen camera app ami segíthet?Előre is köszi a válaszokat!
-
1-N-2-3-4-5-
csendes tag
Üdv! Én is vettem egy ilyen one m7 telót vasárnap.
Hétfőn már rögtön vittem is szervízbe, kamera lilulás és rezgőmotor furcsa hangja miatt. A hátlapon viszont a tok alá beragadt porszemcsék miatt elég durván kifényesedett. Szervízbe garanciálisan ezt is cserélik, vagy ha szólok nekik hogy ezt is cseréljék kicserélik?
Előre is köszönöm. -
Redplee
senior tag
A kamera lilulás ugye 1 hónapja kijavítva HTC által, 1 hónapba tellett. Most meg nem jó a gps
tipp?
keresi, ott az ikonja hogy keresi, de pontatlan. nagyjából megtalál... de gps navigációra alkalmatlan...
nike futó appban is a megtett távot nem csíknak jelzi, hanem pontokban, és persze a gps signal is pirosat jelez.ezzel lehet esetleg valamit kezdeni, vagy megint 1 hónapra vissza a htchez..? a telefon másfél éves, még pont garis...
-
szekra
addikt
Gyári töltőt cserélik garanciában? Sajnos tönkre ment benne a csatlakozás, ugyan van másik töltőm, de még is csak jó lenne. Nekem is megérett a telefon garanciáztatásra. (említett töltő, kamera lilulás, hangszóró sistergés stb.)
-
AshaNoR
tag
Sziasztok most vettem egy M7-t.
A kerdesem, hogy csak nekem halk egy kicsit a 2 hangszóró? Ti cseréltettétek a telefont a kamera lilulás miatt? Es hol? -
ffodi
veterán
válasz
honfoglalo #30407 üzenetére
Ez most olyan, mintha megkérdeznéd a házaló Merinói-jellegű gyapjútakaró szettet árusító membert, hogy ajánlja -e a portékáját. Még akkor is azt mondja hogy ez a legtutibb NASA által fejlesztett cucc, amit valaha vettél, ha egy kétkezi munkával lopott szutyok az egész.
Viccet félretéve, egyedül a kamerával lehetnek gondok szerintem (ha a lilulást most nem számítjuk), ugyanis ez az ultrapixel azért elég gyenge. Maga a hardver elég erős, gyors, lagmentes a rendszer, a kijelző is egész jó, nem beszélve az anyaghasználatról.
-
MaddeNNNN
addikt
Elmegy az ember nyaralni és amire visszajön, már itt a frissítés, ezt már szeretem
Viszont nyaraláson 1 év után előjött a kamera lilulás, úgyhogy azt hiszem ősszel küldöm is szervízbe a telefont
-
Redplee
senior tag
válasz
Nuada herceg #29991 üzenetére
Nincs mit! Tök jó, hogy ezen az oldalon nyomon lehet követni
És a hibáknál beírták, hogy beazonosítva?
Én ugye csak lilulás miatt küldtem, és oda is volt szépen írva, és alatta levő sorban jelezték, hogy a hibát beazonosították, kamera csere. -
Nuada herceg
őstag
válasz
Redplee #29986 üzenetére
Nah köszönöm, sikerült beazonosítani.
Már 7. 30-án elvégezték a javítást.
Minden zöld volt. Ami viszont nem igazán tetszik.
Hogy ott voltak a leadott hibák feljegyezve, amiket mondtam.A javításnál pedig csak a kamera lilulás volt elvégezve.
Pedig még volt a hálózat eldobálás, ami annyira nem érdekel.
De a másik nagy hiba, a kijelző sárgulás. Bal oldalon középen 1 kis sárga folt, főleg fehér háttérnél látszik,
és ha melegszik a telefon akkor csúnyán megnő és szembetűnő.Szóval az elvégzett javításoknál nem volt ott a kijelzőcsere.
Na de majd akkor kiderül, ha átveszem.Köszi még egyszer lehet fel is hívom a T-Mobilt, hogy ott van e már a teló.
(#29987) robit74:
Köszi, bízom benne, hogy nekem is ennyi idő lesz. Másfél hete már van hogy leadtam, szóval remélem lassan érkezik már...
-
Redplee
senior tag
4 hét után (
) visszaérkezett az M7-em a szervizből.
Valaki tudna segíteni, hogy miket cseréltek rajta? Sokmindent nem értek belőle:
mylar, fc f100 x p002
sponge,soundbox front
mesh,top speaker, cnc step
speaker bass support
sponge,sound box,back,sponge
mesh,bottom speaker, cnc step
mylar,volume key, protect, mylar
adhesive double tape,pre fixed vibrator wire
mylar,io support
adhesive double tape,speaker module,adhesive
mylar for usb fpc mylar touch wondow fpc
gasket main fpc from mb
gasket mb connector
gasket from lcd board and battery
speaker, receiver m7
camera foil
camera,sharp,4mpxiel,second source.ezeket a cuccokat cserélték kamera lilulással. Ezek vajon mik? Ennyire roncs volt a teló?
-
Nuada herceg
őstag
Na, végre sikerült! Leadtam a telefont szervizbe!
Garanciapapír persze nem volt nálam, így kedves módon 1 ezresért nyomtattak másikat.A teló problémáihoz odaírattam, hogy kamera lilulás, hálózat ledobálás, meg kijelzőn a sárga folt...
Ezek így igazak is, nem akarom lehúzni szegény céget.Augusztus 8.-ig kell hogy kész legyen. Vagy az előtt, ha szólnak.
Utólag eszembe jutott, hogy nem csináltam képeket a telótól, a külsejéről.
De bízom a legjobbakban, remélem nem kókány munkát kapok vissza. -
enginev3.0
félisten
válasz
Nuada herceg #29576 üzenetére
Én is be akarom adni, valami hülyeséget ki kéne találni, hogy cseréljék a hátlapot
Kamera lilulás mellett -
farena
tag
Sziasztok!
Magyar nyelvet szeretném kiválasztani, MoreLoacal2 programmal nem megy.
A telefon kamera lilulás miatt szervízben volt tegnap kaptam vissza. Flex-alaplap és kamera csere volt. Gondolom újra rakták a szoftvert ezért nem tudom.
CID:HTC__102
HBOOT-1.57
RADIO-4t.27.3218.14
OS-5.11.401.10
Feltörni most még nem szeretném (bár szervíz előtt fel volt). Gondolkodom egy cserén, most volt egy éves a készülék még van 11 hónap garancia rá. -
Szpisti
addikt
válasz
Bdanyy #29312 üzenetére
Hát a Duna Plázába ne menj, mert tavaly előtt ősszel a HTC One X-em gariztatásakor egy erősen használt fehér Galaxy Minit kaptam cserének, és mikor idén februárban vittem az M7-emet a kamera lilulás miatt, ahogy néztem ugyanazt a fehér Galaxy Minit akarta a manus adni, csak olyan leharcolt állapotban, hogy már a kijezőt sem lehetett jól látni olyan karcos volt... Inkább lemondtam a cseretelóról...
-
BenHans
addikt
válasz
akoska07 #29322 üzenetére
Szia!
Én is azt mondom, hogy csinálj resetet, és ha utána egyenként visszarakod a progikat és úgy sem klappol a dolog akkor el lehet gondolkodni a berhelésen, mert ha minden oké akkor a gari lejártáig nem érdemes. Ha szoft gebasz van akkor a FR az első amit meg kell tenni.
Ha jól értettem hardveres probléma nincsen, szóval kamera lilulás ami sötétben jelentkezik, vagy hangszóró sercegés, egyéb. Mert ha csak szoftveres bugról van szó, simán lehet hogy valami app buzerálja, pláne hogy az az általános vélemény a fórumon hogy egyre csak gyorsult a készülék. (a szoft kinézetében történt változások meg szubjektívek)
Szóval mentsd le az alkalmazásadatokat. [heliummal pl] de van olyan app amit a beállításainál menthetsz g+-ba face-be saját felhőbe. Gyári alap állapotba fogja tenni a telefont.
Ezután beállítások- bizt.mentés és visszaállítás-telefon alaphelyzetbe állítása- és ott ki tudod választani hogy a média tárolót is törölje-e (ha kipipálod akkor értelem szerűen a médiát is le kell menteni) aztán hagyod hogy dolgozzon... Másik mód, hogy ugyanígy médiát progikat mented és bootloaderben nyomsz resetet, de ekkor ki kell kapcsolni a gyorsindítás módot mert akkor nem tudsz majd oda belépni.
Amikor kész, a fontos programjaidat felpakolod, és figyeled hogy jelentkeznek-e az anomáliák.
De mivel Te kened-vágos az inglés-t nem kajtatok tovább a magyar verzió után.
[link]
-
Steve1207
veterán
válasz
szegto #29284 üzenetére
S-OFF van, a temproot nem működik home made módszerrel. Valakinek elméletileg van rá megoldása, de pénzért csinálja (ha minden igaz korrekt és ha úgy se működik visszautalja, viszont baromi drága volt).
Úgyhogy htcdev-es nyitás és ha olyan a készülék lehet S-OFF-olni, de van néhány, ahol arra sincs mód.
(Amúgy a nagy hibákat nyitott telón is javítja a HTC, ahogy olvasgattam a lilulást, volt, aki Tampereddel küldte vissza és annál is kicserélték a kamerát pl) -
Kocsó
aktív tag
(#29172) s3nsitivity
(#29173) HUTCHDB
(#29174) Tiger.
(#29175) BenHansNa akkor befejezem a sztorit. Remélem más nem esik bele ilyen (vagy hasonló) csapdába.
Összefoglalva: 2014.04.16-án (egy nappal a gari lejárta előtt) beadtam szervizbe a ONE (M7)-esem kamera lilulás miatt. Ápr. 22-én a cseh HTC javította (kamera csere), 1 nappal később visszaküldte a készüléket. Ekkor még nem kaptam megMáj. közepén hívtam a boltot, hogy mi van, mondták hibásan jött vissza a készüléke, ezért újra kiküldték.
HTC-t felhívtam, mondta, hogy máj 22-én újra visszakerült a telefon a cseh szervizbe, akkor már hibaleírás nélkül, cseréltek benne alaplapot (ezzel visszaállt O2 függővé) és akkumulátort. Még mindig nem került vissza hozzám a telefon, hetente hívogattam a boltot, mindig "leráztak" azzal a szöveggel, hogy a szerviz lassan dolgozik.
Nagy sokára (jún.18) mehettem a telefonért Csepelre egy "szervizpontba". A helyszínen tapasztaltam, hogy a készülék szét van barmolva (képek itt). Mondtam, így nem vagyok hajlandó átvenni, ráadásul a SIM-et betéve nem mászott fel a hálózatra, 8 jegyű hálózatfeloldó PIN-t kért. Tehát visszaadtam a telefont.
1 hét múlva megint jött az SMS, hogy mehetek érte, kimentem megint Csepelre, de azon kívül, hogy a SIM-et most már felengedte a hálózatra, a ház ugyanolyan szétbarmolt állapotban volt. Akkor már megtelt a pohár és a főnököt követeltem a boltban, de mivel a bolt csak egy "átvételi pont" volt nem sikerült senkire ráborítani az asztalt. Telefonon ekkor már a fogyasztóvédelemmel érveltem, ígéretet kaptam, hogy kicserélik a házat, ekkor már mondtam, hogy többet nem vagyok hajlandó kimászkálni a "világ végére" leadni/felvenni a telefont, így a belvárosban adtam/vettem át ezután.
Ez megtörtént, tettek rá egy használt (98%-os) házat, amivel nekem semmi bajom nem volt (mivel előtte sajnos leejtettem betonra és 3 sarka is megütődött), júl.4-én visszakaptam a telefont. Szinte minden klappolt (elsőre), a megállapodásunknak megfelelően ~80 nappal kitolódott a gar.idő. Mondhatni örültem, mint majom a..., elkezdtem újra belakni a régóta várt kütyűmet, de arra lettem figyelmes, hogy a wifi bizony köhög benne. 0,02-0,08Mbps letöltést produkált úgy, hogy a mellette 5cm-re lévő HTC Desire X-em 25/20-as sebességgel "döcögött".
Telefon elő, hívom a tagot, hogy nem jó, a wifi, köhög. Mondja másnap elviszi és megnézeti a Telemax-ban (előtte is oda hordta, megtaláltam a munkalapokat a weboldalukon, IMEI és munkalap szám párossal lehet lekérni). Tehát telefonom újra vissza a szervizbe
Másnap hívtak, hogy az alaplap, amit a 2. körös javításnál cseréltek okozza a hibát. Felajánlotta, hogy másnapra megjavíttatja a Telemax-al, vagy ha azt nem kérem, akkor kiküldik a csehekhez, ami min. 10 nap. Na ekkor telt be a pohár (már sokadjára) és mondtam, hogy akkor itt a vége, vagy kifizeti a telefont, vagy irány a fogyasztóvédelem. Sikerült megállapodnunk 80.000 kemény magyar valutában, amit még aznap megkaptam cserébe a telefonért és a nálam lévő tartozékaiért.Másnap (júl. 10) elmentem az edigital-ba és megvettem (akciósan) 140.000-ért a HTC ONE 802w DUAL SIM-es telefont 2 év gyári HTC garanciával.
"Röpke" 3 hónap alatt sikerült a sztori végére érni, ami szerencsére happy end-el végződött számomra. (nem számolva a 3 hónapnyi idegeskedést) -
Majkee84
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nekem is előjött a kamera lilulás.
Egyelőre nem zavar, mert este nem szoktam fényképezni nap közben meg normális képet csinál.
A garancia az ujgsm.hu -hoz szól.
A kérdésem az lenne, hogy ha gariztatnám vihetem-e a nyíregyházi telemaxhoz (hozzám ez van a legközelebb)? -
Bem-Bem
csendes tag
Szervusztok !
Ma kaptam vissza a One-t szervizből, két hét alatt megjárta. Kamera cserét kértem lilulás miatt.
Az állapota hibátlan. Sőt.
Mikor megvettem tavaly májusban, voltak rajta apró illesztési hibák , most már nincsenek... -
adodaniel
őstag
Én is leadtam a One-t szervízbe (kamera lilulás + hálózatot eldobálja), helyette adtak addig egy LG Optimus F6-ot, hát valami borzalom a felülete... Számolom a perceket, hogy visszakapjam a One-t a Sense-szel.
-
Nightfall75
tag
válasz
Ununqatrium #28580 üzenetére
Ha csak a kamera problémát jelzed amikor beküldöd, akkor csak azt fogják cserélni. Max akkor tesznek bele más alkatrészt, ha az véletlenül szervizelés közben megsérül, vagy a teszt során hibát jelez. A munkalapon pontosan rajta lesz majd mit cseréltek. A HDR mikrofon a másodlagos alaplapon van, viszont a mikrofonnal ellentétben, a fő kamera nincs ráforrasztva erre a lapra, így nem túl valószínű, hogy az egész lapot kukáznák emiatt.
Egyébként legalább féléve már az újabb OV4688-as modulra (ez van az M8-ban is) cserélik a kamerát a szervízben. Ezeknél még nem olvastam arról, hogy előjött volna újra a probléma. Aki még az elején küldte be emiatt (tavaly nyár vége-ősz eleje) és még a régi modulból (ST VD6869) kapott, ott előfordult, hogy egy idő után újra előjött a lilulás.
-
Kocsó
aktív tag
Kedves HTC ONE (M7) tulajok!
A segítségeteket szeretném kérni!
Kicsit hosszú lesz a történet, amit leírok de úgy lehet csak teljesen átlátni a helyzetet.
Adódott, hogy 2013. júl. közepén vettem egy tökéletes állapotban lévő, használt, független(ített) M7-est. (CID: HTC__O2 azaz hivatalosan az angol O2-nél vásárolta az első tulaj (gondolom, hogy a www.olcsomobilok.eu, mert tőlük vette az előttem lévő gazdája 210.000 magyar forintért 2013.ápr.-ban)
Megelégedéssel használtam mindaddig, amíg nálam is elő nem jött a kamera lilulás. Mivel 2014. ápr. közepén lejárt az 1 év garancia, a lejárat előtt beadtam a boltba (azóta Prémium GSM-mé neveződött át). Bárcsak ne tettem volna!!!
2014. ápr. 16-án beadtam, és vártam. Vártam 3 hetet, majd felhívtam őket, hogy mi lesz már a készülékkel. Azt mondta a bolt, hogy még szervizben van, nem kapták még vissza, de jó pár HTC-vel így jártak. Gondoltam, hát mindegy, egyszer csak elkészül. Eltelt még 1 hét, majd még 1 hét, stb. hetente egyszer azért oda csörögtem, hogy mégis hol tartunk. Május végén már azt mondták, hogy ugyan visszakapták a készüléket "megjavítva' (???) a HTC márkaszerviztől de mivel nem kapcsolt be a készülék, ezért visszaküldték nekik, úgyhogy még egy kis időre a türelmemet kérik (ami idő közben azért egyre fogyott)
Kezdtem megelégelni a halogatást, úgyhogy megkerestem a HTC support-ot telefonon, hogy mégis ők mit tudnak a telefonomról. Bekérte az IMEI számot, az alapján közölte, hogy látja hogy a készüléket megjavították (kamera és akku csere) de nem érti, hogy mégis hogyan, mivel én magyar Vodafone-os kártyával használtam, ő pedig azt látja a rendszerben, hogy az angol O2 függő, amit ha javítanak akkor az min. 60-70e HUF, amit persze az ügyfél fizet. És hát kezdett megvilágosodni ő is hogy valószínűleg "belepiszkáltak" a telefonba.
Segítőkész volt, mondta hogy tud küldeni egy hivatalos levelet nekem, mely szerint a telefonba "belenyúltak" és azzal ha probléma lenne a bolttal, nyugodtan fordulhatok a Fogyasztóvédelemhez.
A sokadik (8.) eltelt hét után értesítettek, hogy elkészült a telefon (ekkor már jún. 16-át írtunk !!), mehetek érte.
Eddigre már vagy háromszor beszéltem a HTC Support-al, mondta hogy a telefon első körben ápr. végén járt a szervizben, majd május végén újra visszakerültAkkor már alaplapot is cseréltek benne, meg fülhallgató csatlakozót, stb. Nem is értem azóta sem, hogy miért volt erre szükség, de mindegy.
A lényeg, hogy elmentem a készülékért 2 hónappal a beadás után és a helyszínen tapasztaltam az alábbi képeken is látható barbárkókány
munkát.
És a munkalap az (egyik) javításról:
Közöltem az ott lévő munkatárssal, hogy én így ebben a formában nem vagyok hajlandó átvenni a készüléket. Mondta, hogy jó, akkor visszaküldik a szervizbe. Mondom rendben, vegyünk fel jegyzőkönyvet, hogy a javítás minősíthetetlen minősége miatt nem veszem át. Azt mondja erre hogy ő olyat nem tud, ad helyette egy szervizlapot (ugyanolyat, mint amilyet előtte is kaptam, amin az ég egy adta világon semmi nincs a dátum, telefon típusa, IMEI száma és a garanciára vonatkozó szabályokon kívül). És majd ő felírja az előző javítási munkalapra, hogy "az ügyfél nem vette át a készüléket").
Na kezdett elgurulni a gyógyszerem ezért mondtam neki, hogy várjon egy pillanatot, telefonálok. Ekkor felhívtam újra a HTC Support-ot és elmeséltem a sztorit (nem kellett elölről mindent mert 1 ember (!!!) a HTC Magyarország Support). Mondta, hogy a készülékben alaplapcsere volt, elvileg nem kellene működnie magyar SIM-el. Visszamentem a boltba, visszakértem a telefont, beletettem a magyar Vodafone-os SIM kártyám, bekapcsoltam VOLNA ha a bekapcsoló gombja működött volna. Segítséget kértem a boltban dolgozótól aki sokadik erős nyomásra végül be tudta kapcsolni. Ekkor a telefon bekérte a PIN kódom, megadtam, majd közölte, hogy adjam meg a 8 jegyű, hálózatfeloldó PIN kódot is.
Mondom a boltosnak, hogy most akkor mi van????? Azt mondja nem tudja, biztosan valami hálózat korlátozó kódot tettem rá előtte mielőtt leadtam. Közöltem vele hogy semmi az ég egy adta világon nem volt ilyen rajta, amikor én leadtam. Mielőtt vissza adtam a készüléket, lőttem róla pár fotót, hogy el tudjam küldeni a Support-nak (korábban kérte, mert állította, hogy ők úgy olyan formában nem adnak ki készüléket a kezükből, ahogy én állítottam).
Felhívtam a bolt központi számát is (06-70-677-8521) ahol a srác mondta, hogy a kollégája már jelezte, hogy probléma van a készülékkel és hogy 1 hetet kér arra hogy visszaküldje a Telemax-nak és megjavítva, olyan állapotban ahogyan leadtam visszakaphassam.
Itt tartok most.
A kérdésem felétek, hozzáértők felé: mit tudok ilyen esetben tenni, hova tudok fordulni, milyen lehetőségeim vannak (pl.: kérhetek egy ugyanolyan, új készüléket? visszakövetelhetem a vételárat? stb.)
Segítségeteket előre is köszönöm és kívánom hogy senki más ne járjon így, mint én!!! -
Nuada herceg
őstag
Csak hogy tudjam, hány év gari van a telefonra? 1 vagy 2?
Tavaly augusztusban vetten T-Mobilos.
A kamera már vállalhatatlanul lila, még nappali fényben is beüt a lilulás.
Egyszer már majd ráveszem magam, csak tudni szeretném, mennyi időm van,
nem szeretnék kifutni a garancia időből.Nekem 2 év rémlik, de az sosem biztos.
-
jozso1989
őstag
válasz
kozyadam #28275 üzenetére
(#28270) hurrikan válasza Hannibal9013 (#28269) üzenetére:
A lilulás hardveres hiba, semmi köze a szoftverhez.
Az első kamera gen volt hibás. Gariban cserélik. Itt is cserélték már legtöbbünknek.Lásd, milyen kedves vagyok és türelmes, kiemeltem neked a fontos részeket.
-
hurrikan
addikt
válasz
Hannibal9013 #28269 üzenetére
A lilulás hardveres hiba, semmi köze a szoftverhez.
Az első kamera gen volt hibás. Gariban cserélik. Itt is cserélték már legtöbbünknek. -
Ununqatrium
aktív tag
válasz
Hannibal9013 #28264 üzenetére
Mire gondolsz a kamerával kapcsolatban? Mert nekem lilulás terén bolondult meg. Hol jobb, hol rosszabb, és kábé ugyanolyan akku és belső hőmérséklet mellett.
Már garira vár, mert ez a mikrofonos dolog is kikészít, csak eltűnt a gari papírom és újat kell majd kitölteni.
-
saintex72
aktív tag
válasz
BenHans #27596 üzenetére
Én már túl vagyok rajta, előbb lilulás miatt, aztán egy hét múlva alsó hangszóró recsegéssel adtam be. Alsót, felsőt cserélték azóta jól szól. Persze az ominózus frissítős utáni napon kaptam meg.
Bár így, hogy a koppintásos ébresztés kimarad annyira nem érdekel. Egymillió app tudja az akkukímélést hasonló módon aktíválni.
Pl. Tavaj nyáron magammal vittem a németekhez a htc mellé egy xperia u telefont, ami itthon már délután sikított töltőért. Semmi másra nem használtam kinn, csak telefon, sms. Szinkron stb. kikapcsolva. Van valahol egy képernyőmentésem 5 nap után több mint 50%-al jöttem haza. A htc is bírta volna, de azon wifi stb. ment, amúgy az is tudta volna hozni ezt a szintet. -
Geri89
aktív tag
válasz
dani3l #27473 üzenetére
húha... ez érdekes..
ez a kamera lilulás dolog egyébként hogy van itt? Egyre lilább lesz idővel? Ha a telefonon fényképezek, akkor a kijelzőn is látom már, hogy lila a kép? illetve van esély, hogy nyitott bootloader esetében gariban cserélik azt?
csacsi67: Te ismered a készüléket, vagy az eddigi infók alapján mondtad ezt?
-
farena
tag
Sziasztok!
Kamera lilulás miatt szeretném a telefonomat vissza zárni. Ehhez kérnék hozzá értő segítséget. A készüléket használtan vettem, akkor már nyitva volt. Én sajnos nem értek hozzá, ill. win 8.1 van a Pc-n. Amiről azt olvastam, hogy megse próbáljam. Aki tevőleg is tudna nekem segíteni az privátban legyen szíves válaszolni. Ott meg adom az elérhetőségemet és mindent megbeszélünk. Székesfehérvár közelében estleg B.pest. Válaszokat előre is köszönöm
-
kllzslt
tag
Nos megjárta a telefon a szervízt. Pontosan egy hétig volt oda és vadonat újat kaptam vissza (kamera lilulással adtam le). A csavar a dologban, hogy a helyszín Carphone warehouse, Anglia.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 89% akku
- Dymo LabelWriter 400 hőpapíros címkenyomtató
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3284
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest