Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • atillaahun

    veterán

    válasz nLali #3198 üzenetére

    Biztos olvassák. :D ( :N )

    Nem futnak azok, legalábbis a felhasználói (nagy) része nem. Ahogy a screenshot-od lemaradt felén is (nem) látszik van 6 kategória, ahova a rendszer besorolja a programokat a memóriában, és ezeknek egy részén belül is vannak még fontossági sorrendek (ami azt hiszem az app-ok utolsó megnyitásának sorrendjét tükrözi).
    Ezek szerint asszem 0-16 között oszt ki a rendszer fontossági értékeket (adjectives), minél alacsonyabb, annál fontosabb. Plusz vannak a negatív értékek amiket az Android rendszerfolyamatok kapnak (gondolom a rádiós modulok pl. gsm, wifi, bt, gps, stb..).
    Illetve egy app aszerint kapja az éppen aktuális besorolását, hogy mit csinál(tat)sz vele, vagy egy másik app milyen intent-jét (tevékenység) hívta meg, és aszerint hogyan változott.

    A 6 kategória meg valahogy így mutat.

    1. Foreground Apps - ami éppen meg van nyitva a képernyőn

    2. Visible Apps - látható programok, amik pl. kiteszik a kis értesítésüket/ikonjukat a felső sávba, vagy widget-et használnak az asztalon

    3. Secondary Server - amik az előzőekhez hasonlóan valós időben frissülnek, de nem látható módon, minden ami pl. szinkronizál a háttérben, plusz telefon, sms, időjárás, billentyű, stb ... Ezeket a 2. és 3. kategóriás app-okat látni a Beállítások > Alkalmazáskezelő > Futó listában, és a lenti sávban is csak az általuk foglalt memória (MB) látszik. Tehát az itteni szabad érték az valami nagyon irreleváns adat.

    4. Hidden Apps - ide kerül minden ami nem esik az előzőekbe, tehát átléptél róla, és magától nem csinál semmit, csak ha matatod, pl. böngésző, fájlkezelő, meg a Gapps (mikor éppen nem küldözgetnek adatokat). Asszem (kizárólag) erre a kategóriára vonatkozik a Fejlesztői lehetőségek > Háttérfolyamatok korlátozása beállítás. Ami mint kiderült gyárilag 24-en van, így baromira indokolatlan hogy a rendszer ezt az újratöltős hülyeséget játssza már 10 program után.

    5. Content Providers - nah ezek nem tudok mik (?)

    6. Empty Apps - valszeg (?) az kap ilyen státuszt, amit nem a rendszer lőtt ki, hanem a felhasználó, vagy kinyuvadt magától, zátonyra futott, dobott egy FC-t, stb ...

    És ugye ezekhez vannak rendelve határértékek (minfree, MB), amiknek az értékére -ha lecsökken a szabad ram, akkor a rendszer kinyírja az adott kategóriában lévő legrégebben megnyitott programot.

    Legalábbis nekem ez a kép állt össze a zagyamban az Android memóriakezeléséről, aztán legfeljebb a fejlesztők majd kijavítanak.

    De a konkrét kérdésedre is válaszolva: ebből látszik ugye, hogy nem időhöz kötött a programok futása, hanem aktuális állapothoz, és nem is "fut" mint csak az első 3 kategóriás (ezek használnak a RAM-on kívül más erőforrásokat is).

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák