Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Chrys_

    addikt

    Kellene nekem egy kis segítség DHCP beállítással kapcsolatban:

    A DHCP szerver a routerben fut. Amíg a Synology DS412+ NAS nincs felvezetve a STATIC LEASES listába, addig minden eszköz megkapja a számára kijelölt IP-címet.
    A NAS első lépésben nálam mindig a 192.168.1.135 címmel érhető el.

    NAS

    Második lépésben felvezetem a NAS interface-eket is a router DHCP foglalási listájába. Amint aktiválom az új listát (apply settings), egyetlen újabb kapcsolat sem tud felépülni az eszközök és a router között (éppen ezért használom az APPLY SETTINGS-t, mert ilyen probléma esetén még a tablettel tudom szerkeszteni a listát). Ha a router-restart-tal aktiválom a NAS-sal ellátott listát, akkor nagy bukta van, mert a router többé már nem elérhető, és csak reset to factory settings segít.
    A képen látszik, hogy a NAS DHCP-től várja az IP-t. A router a 192.168.1.100-tól kezdi kiosztani őket, de NAS nélkül .100 és .120 között mindegyik már foglalt. A NAS értelemszerűen a .121-t és .122-t kapná meg, de APPLY SETTINGS esetén ekkor is a .135-s címen érhető el.
    A kérdésem az, hogy a NAS az IP-címét a saját beépített DHCP-szerverétől kapja meg? Ez a szerver alapbeállításban aktív? Mert én még nem találkoztam vele, ergo nem is állítgattam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák