Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MrDerekas

    addikt

    válasz Neil Watts #18327 üzenetére

    Ház + táp: LC-Power Ebbe 3 hdd-t tudsz alapból beügyeskedni, de lehet még trükközve belemegy a negyedik is. (Vagy veszel picit tágasabbat plusz hozzá csendes atx, sfx tápot. Coolermaster Elite 120, Shark Zone C10,...)
    Alaplap + proci (gigás lan): Asrock Q1900
    Memória: szinte bármilyen so-dimm modul. A 4 gigás 4-5 ezerbe fáj, ebből elég lehet egy is. Később is bővítheted.
    Ez cirka 50K. Gondolom a lemezek megvannak... Aztán attól függően, mid lehet otthon a dobozokban, vagy olcsóbb házat nézel egy csendesebb, kisebb 80+-os tápot (akár apróról pár ezresért), jelentősen tudod faragni az árat. Viszont borítékolhatod, hogy egy passzív procihűtésű, kisméretű, gyors, több lemez kezelésére alkalmas, új alkatrészekkel sokáig garanciális, 14 és 25 watt között fogyasztó csendes gépet tudsz építeni. Ha jól válogatsz a négy vinyó lesz a leghangosabb a gépedben. Oprendszernek pedig szinte bármelyik ingyenes soft megteszi. (OpenMediaVault, Nas4Free, FreeNAS, stb...)

    Szerk: Az oprendszer meg mehet egy 3.0 usb pendrive-ra. A FreeNAS nem nyírja ki a pendrive-ot, az openmediavault állítólag igen.

    [ Szerkesztve ]

    www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

Új hozzászólás Aktív témák