Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz flacksu #18261 üzenetére

    Szerintem a te megoldásod a következő. Minden eszközöd egy jó minőségű gigabites routerhez csatlakozik, a NAS-od is. A NAS kábelen, minden egyéb pedig, ahogy tud. Asztali PC kábelen, telefonok, laptopok wifin, stb. A router célszerűen valami AC-s wifit tudó típus, egy erősebb Asus pl. Tehát a routeren keresztül minden eszköz eléri az összes többi eszközt, beleértve a NAS-t is.

    Tételezzük fel, hogy az asztali PC-n dolgozol.

    1.) Ha a PC is gigabiten csatlakozik a routerhez és a NAS is, akkor szerkesztheted közvetlenül a NAS-on is a képeket. Nem lesz olyan gyors, mintha a gépben lévő merevlemezen vagy pláne SSD-n szerkesztenéd, de azért elég jó lesz.

    2.) A gépben lévő merevlemezen, SSD-n szerkeszted a képet. Ha kész van, akkor átmásolod a NAS-ra. Nyilván akkor megfelelő ez a megoldás, ha egy képet nem szerkesztgetsz sokszor, egyszer megcsinálod, aztán kimented és kész. Jöhet a következő.

    3. Synology NAS esetén, szinkronba hozol egy PC-n lévő mappát és egy NAS-on lévő mappát cloud station segítségével. Azt a mappát, ahol a képeid vannak. A PC-n szerkeszted a képet. Ahogy a képet elmented a háttérben automatikusan szinkronizálódni fog a NAS-ra is. Tehát ha másnap bekapcsolod a gépet, folytathatod a szerkesztést. Ebben az esetben nagyon gyorsan fogod tudni szerkeszteni a képet, hiszen lokálisan tárolod, mégis létezni fog ugyanaz a példány NAS-on is, anélkül, hogy bármit is tennél ezért.

    Én itthon az egyes módszert használom. Minden gigabiten van bekötve, nem igazán érzékelem, hogy nem a gépben lévő fájlokkal matatok, hanem a NAS-on. Igaz, én nem is 500 megás képfájlokat szerkesztek. Apáméknál viszont nem járható ez az út, mivel ott az asztali PC wifin csatlakozik. Nagyon lassú lenne, ha pl. úgy nézegetnének képeket, hogy mindig letöltődik wifin az asztali PC-re a kép. Náluk a harmadik megoldás működik. A PC-ről nézegetnek képeket, oda mentenek, és minden leszinkronizálódik a NAS-ra, teljesen automatikusan.

    Én a helyesben nem foglalkoznék thunderbolttal meg USB3-mal, meg ilyenekkel. Ha így van bekötve a NAS-od, ahogy írtam, eléred majd mindenhonnan a rajta lévő fájlokat.

    [ Szerkesztve ]

    The Amiga, Born a Champion

Új hozzászólás Aktív témák