Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Domonkos

    Ármester

    válasz Patice #17918 üzenetére

    Koszonom a tippet! :)
    Ugyan nem hiszem hogy ki fogom probalni, mert az ubuntu akarmelyik forkja a 10.10 ota nalam szinte csak rossz pontokat tudott szerezni es szerintem mar a btrfs support sem menti meg :N
    Probalgattam a gentoo-t egy darabig, de aztan lemondtam rola, mivel a gyorsabb futas egyaltalan nem hozza vissza azt az idot, amit a forditas felemeszt. Most az arch-csal vagyok a leginkabb megbekelve (es most is ezt probalom meg a nas-hoz), mert eddig ezzel minden eleg siman osszejott. Szinte minden elerheto ra binariskent, ha meg forditgatni szeretnek, akkor arra is van gyors alternativa benne. Minden altalam hasznalt architecturara kijott es kelloen lightweight hogy akarminek az alapja lehessen. (most a legalapabb szolgaltatasokkal + egy apache szerverrel - ami amugy nincs a tervben - eszik 32-34MB memoriat... szerintem fantasztikus)

    (#17919) giorgio
    A celszoftverekkel sok bajom nincs, csak ilyen egyszeru feladatoknal (mint egy nas, ahol egy beallitassal deista mod evekig mukodi a dolog) azt erzem hogy egy kicsit visszafogjak mind az adminisztratort, mind a gepet. Nem mintha ne tudnek ugy aludni, hogy nem 30MB memoria van hasznalatban, hanem 100, de ha valamit el lehet intezni 2 sornyi parncsbol, akkor inkabb begepelgetem azt, mint hogy bongeszot nyissak, kikeressem a konyvjelzok kozul a szervert (amit amugy port forwardoltatni kellene ehhez, mert kivulrol nem kell letszodnia), bepotyogjem az beleptetot, elnavigalgassak a menukben es atbokjek 2 dobozt, majd kilepjek. Nem hianyzik. Amit napjaban tobbszor hasznalok, arra mar ugyis van aliasom, ami meg par fokkal bonyolultabb, azt meg egyszer megcsinalja az ember, osszerakja valami emesztheto formaba es atdobja a cronnak. Ez nalam eddig is igy ment. (Most nezem, hogy a gepbe ami eddig tobbek kozt a nas szerepet is vitte, legutoljara a legutolso aramszunet utan volt belepve, csak hogy csekkoljam hogy mindennek sikerult-e elindulnia.)
    Masik erv meg szimplan az hogy nagyon jol bevalt - nem volt minden zokkenomentes, de amit a hegesztgetes kozben megtanultam, azt nagyreszt mashol is tudom kamatoztatni.
    Viszont ha tobben piszkalgatunk egy gepet, akkor mar en is inkabb az egysegesebb gui-s megoldasokban gondolkodom.

    Gender of electrical connectors is defined by the pins.

Új hozzászólás Aktív témák