Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • picur10

    aktív tag

    Adat, film, kép tárolására szeretnék venni egy nas-t, ebben kérnék egy kis segítséget. Előre is elnézést, ha butaságokat kérdezek. :)
    Az olvasottak és árak alapján a következőkben gondolkodom:
    QNAP TS-212P
    ZyXel NSA325v2
    Synology DS213j

    Ahogy néztem a hardver mindháromban hasonló, a Synology ellen szól, hogy nincs rajta USB 3.0 és a legdrágább a három versenyző közül.
    Amire szeretném használni:
    - torrentek letöltése, semmi extrém felhasználás (új torrent letöltéséhez mindig rá kell jelentkeznem a NAS-ra?)
    - adat, film, fotók tárolása
    - backup egy külső vinyóra a meghatározott könyvtárakról (jó lenne, ha nem sima másolás lenne, hanem csak a hozzáadott fájlokkal foglalkozna)
    - jelenleg egy régi tv-m van, tervezem egy Samsung 3D Smart Tv vásárlását a közeljövőben. Jól gondolom, hogy nem kell semmi varázslás majd, a TV simán le tudja a filmeket játszani a NAS-ról? Van valami korlátja, vagy pl. a 30-50GB-os filmek is mennek majd? Kábellel lesznek összekötve. Lehet, hogy offtopik a kérdés, de az megoldható, hogy a TV-ről a gyerekek csak a saját filmjeiket érjék el, egy óvódásnak még korai a Kill Bill. ;)
    - albumok megosztása másokkal. Gondolom lehet felhasználókat rögzíteni és megadni, mely albumokat láthatják. A QNAP-nak és a Synology-nak láttam a photo stationt, nagyon tetszik, pofás. A Zyxel-nél nem találtam meg hogy néz ki a felhasználónak a megosztott fotó album. Nem tud valaki ilyen demot? Vagy nincs meg, osztani pár képet csak a próba kedvéért? :)
    - előny, de nem feltétel: dropbox, mssql szerver, php szerver, esetleg wordpress, joomla ilyesmi

    Én a Zyxel felé kacsingatok. Ti melyiket ajánlanátok a három közül?

Új hozzászólás Aktív témák