Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    Ahogy korábban néhány fórumozónak ígértem röviden megosztom a tapasztalataimat a Meizu MX3 készülékkel kapcsolatban.
    Ma jött meg, nem az enyém lesz, csak megnéztem, hogy rendesen működik, illetve magyar nyelv meglétéről meggyőződtem (bekapcsoláskor is volt rajta) továbbá frissítéssel próbálkoztam kicsit.
    A készülék egy fehér-színes kis dobozba jött, ami benne volt egy nagyobb dobozba, mall munkatársai viszont nem bélelték ki a dobozt, így gyakorlatilag szabadon vergődött a készülék a dobozában, de nem történt baja, azért jó lett volna erre figyelniük.
    A dobozba készüléken kívül nem volt semmi, ezt írták is, viszont a hátlapot egy "tűvel" lehet csak leszedni, ez azért eléggé hiányzott, szerencsém, hogy Mi3 tálcás így annak a tűjével én le tudom szedni a hátlapot, másként nehéz megfelelő eszközt találni rá, amivel nem sérted fel a készülék borítását se (ezért nem jók otthon található, szegek kapcsok, tűk stb). Persze a simet a hátlap leszedésével tudod behelyezni. Akku így ugyan látható lesz, de nem kiszedhető, ahhoz tovább kell bontani a készüléket.
    Maga a készülék szép, előlapon teljes üveg borítás van, még az előlapon látható érintő gombon is az van, ez egyébként világít is (több színben is) ami nem hátrány és szép is. Ez mellett viszont nincsenek további funkciós gombok, hanem a képernyő alján jelennek meg ha kell, ugyanis nem állandóan láthatóak. Ezt szokni kell, de szerintem együtt lehet élni vele és nem is csúfítják állandóan a kijelző alját, úgyhogy nem mondanám zavarónak se. Oldalt egy vékony fém keret fut végig, nem díszítés szerintem, hanem merevítés lehet. Hátlap műanyag, levételnél elég masszívnak is tűnt, egyébként kicsit olyan szappanos az alakja a telefonnak, elölről iPhoneos beütésű, de alakra Samsungokra hasonlít, érdekes. Nekem kicsit nőies, mint a Samsungok szappan telefonjai is, persze ízlés kérdése ez is. Hátránya a műanyag háznak, hogy fényes és csúszósabb fajtából való, így gyűjti a koszt meg a port, ujjlenyomat nem látszik rajta viszont. Összeszerelése jó, fém merevítés biztos sokat segít ezen.
    A kijelző szép, nagy betekintési szöggel rendelkezik. Mi3-hoz képest kicsit fakóbb volt, de lehet a hűvösebb kalibrálás miatt is. Kicsit alacsonyabb a felbontása ügye (1800x1080), nem hiszem, hogy befolyásolna valamit is, egyébként persze tű éles a kép. A fényereje nagyon nagy, úgyhogy napon se lehet gond az olvashatósága. Az előlapot egyébként elég jól kitölti, nagyobb kicsivel a kijelzője, mint a Mi3-nak, ennek ellenére kisebb a készülék (kicsit vastagabb csak). Hangszóróját is kipróbáltam kicsit, hangos, jól szól, maxon se torzított, bőven használható kategória. Fülessel is nagyon jól szól, nincs, mondjuk több tízezres fülesem és csak youtbe zenét hasonlítottam össze, de kétlem hogy átlag embernek ne felelne meg a minősége.
    A rendszer gyors nyilván, Exynos 5410 jól fut, RAM kezelése nagyon jó, mivel nincs telepakolva minden hülyeséggel, alapba indítás után 1,1GB szabad. Aki a számoknak él, azoknak Antutu 5.7-el 30668 pont ha mond valamit, akkor ennyit tud. 12,75GB belső tárhely van, ami nem bővíthető, de szerintem legtöbb embernek elég, OTG-t is tudja mellesleg.
    Flyme OS szép letisztult, sajnos nem sikerült 4.2-re frissítenem, rootolnom kellene valószínűleg, abba meg nem megyek bele mivel nem az enyém. Közel sem olyan összetett, mint a Miui, de nem is biztos, hogy baj.
    Külön tetszett a készüléken az előlapi ledes érintő gomb, lezárt készüléket erről felfelé húzva fel lehet oldani, elég stílusos.
    Összességében egy nagyon jó készülék, ezért a pénzért, mert végképp telitalálat, valószínűleg minden feladattal megbirkózik, játékokat is biztosan elviszi, szóval legtöbb embernek bőven elég tudásban.
    Mall.hu egyébként 2 év teljes körű garanciát ad a készülékhez és honlapján elég sok szerviz partnert tüntettek fel, ami szintén nagyon biztató.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák