Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz zileut #61261 üzenetére

    Én még nem rendeltem tőlük, de nem te vagy az első aki ezt kérdezi (ezért is kerülöm őket messzire, ha kell megrendelek külföldről bármit saját magam, még ha kicsit drágább is).

    Aki ezeket az adatokat kiadja bárkinek, az esetleg mellékelje hozzá a bankkártya PIN kódját meg egy másolatot a lakásának a kulcsáról is egy táblázattal, hogy mikor nincs otthon.

    Biztos most rögtön nekem fognak esni az Expansys fanok, de ami tény az tény: A közüzemi számládon különösen érzékeny személyes adatok vannak, míg a bankkártyád mindkét oldalának másolata egyenlő azzal, hogy onnantól levásárolhatják a tartalmát, hiszen a kártyaszámot, lejárati dátumot, tulajdonos nevét és a hátoldalon lévő biztonsági kódot is megszerzik... pont csak ezekre van szükség internetes vásárláshoz.

    Ezekhez senkinek semmi köze. Még a saját bankod is csak nagyon indokolt esetben kérhet ezeknek az adatoknak a kiszolgáltatására (pl: hitelfelvétel) és akkor is komoly szerződést kötnek a felek a szigorú titoktartásról. És nem kell bedőlni az ezernyi "én is megadtam, de nem loptak tőlem" bullshitnek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák