Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • theobell

    csendes tag

    Sziasztok!
    Szeretnék én is, illetve a párom is új telefont vásárolni, mindketten már rég óta használjuk a jelenlegit, elég sok probléma van már velük. Nekem egy Xiaomi Redmi 3S telefonom van, amit 2017 elején vettem, neki pedig egy LG G5, hasonlóan 5-6 éves.

    Nézegettem teszteket, találtam is egy-egy szimpatikus jelöltet, de szívesen meghallgatnám tapasztaltabb felhasználók véleményét is, hogy mit javasoltok.

    Egyedül a Mire használnád? részben van egy kis eltérés, úgyhogy írom egyben:

    - Árkategória. A két telefonra együtt maximum 250.000 forint. Ha kijön kevesebből is az igényeinknek megfelelő, akkor persze semmi gond :) Nem gond, ha az egyik drágább, mint a másik, nem fogunk összeveszni, ha az egyik 140.000, a másik pedig csak 90.000 :)
    - Használt vagy új? Új telefont szeretnénk.
    - Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával.
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, Mindenképpen hosszú távra. A mostani telefonokat is 5+ éve használjuk, nem szeretnénk 1-2 év múlva új telefont venni.
    - Mire használnád? Normál felhasználás, hírportálok olvasása, youtube, Instagram, Messenger, Viber, Duolingo, Reddithez hasonló alkalmazások, egy-két egyszerűbb játék. Legyen mindkét telefonon Jack csatlakozó, mindketten használnánk vezetékes fülessel. Mindkettő Dual Simes legyen.

    Ezen kívül ami a párom számára fontos, hogy jó képeket lehessen vele csinálni, utazások / programok közben ő sokat fényképez.

    Nekem fontos, hogy sokáig bírja az akksija, hajlamos vagyok megfeledkezni a töltésről (gyors töltéssel ez talán ma már nem olyan nagy probléma).
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez: Android.
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? A mostani telefonjaink a jelenlegi mezőnyben azt gondolom, hogy már kis méretűnek számítanak (az enyém 140 x 70 x 8.5 mm), ennél azért lehet nagyobb, de ne óriási méretű. Volt egy Samsung A32-es céges telefonom, az méretben még oké volt, annál sokkal nagyobb ne legyen egyik sem.

    Amit én első körben kinéztem, az a párom számára egy Samsung A52s esetleg Realme GT Master, magam számára pedig egy Redmi Note 10 Pro vagy 11 Pro. Melyiket javasolnátok nekünk? Vagy van esetleg jobb ár/érték arányú telefon a fentiek alapján?

    Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni!

Új hozzászólás Aktív témák