Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RoSSo3

    senior tag

    Sziasztok!

    Jelenleg egy LG G3s készülék tulajdonosa vagyok. Érik a váltás, mert kellene a Dual SIM, illetve sajnos kezd rakoncátlankodni a telefon (nem menti el a fotókat, akkumulátort is hamarosan cserélni kellene, kezd lassulni - a szokásos dolgok.)

    Nagyon megszoktam a duplakoppintásos ébresztést (nem kell minta, csak duplakopp), ezért ez egy fontos szempont számomra. Illetve:

    - Árkategória. Max 65e Forint újonnan
    - Használt vagy új? Lehet használt is akár, de leginkább 0 perces, makulátlan, garanciával
    - Hol vennéd meg? Függetlent szeretnék, legjobb esetben gyártói garanciával. Lehet online bolt is, vagy van a közelben AQUA, Media Markt, Extreme Digital - de tapasztalatom szerint ezek nem a legolcsóbbak. Jófogáson nem nagyon mernék.
    - Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? 3 évre tervezek kb., best buy.
    - Mire használnád? (Ár)kategóriájában a legjobb kamera nem lenne hátrány; leginkább fotózni szeretek a telefonnal, illetve böngészni, emailezni, jegyzetelgetni. Játék nagyon minimális, zenehallgatás abszolút nem. Telefon sem sok, havi 30 perc kb.
    - Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Androidot szeretnék - amelyikben már benne van a színhőmérséklet állíthatósága és a szemkímélő üzemmód.
    - Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Sarkalatos pont. Max 150mm körüli hosszúság lenne ideális. A jelenlegi LG-m 138 mm-eres, anno ettől is óckodtam (női zsebben hordtam addig, még ez a méret is belefért néhány naciba). Viszont azt hiszem, innentől inkább kistáska/övtáska lesz a befutó, de ennek ellenére 153-nál semmiképp nem szeretnék feljebb menni.

    + a gombokat a képernyőn szeretném "tudni"
    + a hátlapja jó lenne, ha nem üveg lenne.
    + kamera funkcióknál legyen benne timelapse, fényfestés, és tetszik a mélység-élesség fotók technikája is (lehet ezeket szoftveresen is meg lehet oldani, nem ismerem a járást)
    + értesítő LED fontos
    + ujjlenyomat-olvasó ha van jó, de nem létfeltétel
    + RAM/tárhely: 2-3 GB, illetve ha lehet 32GB - de jó a 16 is, ha az Android és egyebek hagynak 12-13 GB körül szabadon

    Amiket eddig néztem:
    Huawei P smart - ez lenne az etalon eddig (jó kamera-opciók, matt hátlap, 32 GB, LED, szoftveres gombok - csak még picit drága, újonnan 65 körül van épp a keretem teteje)
    LG Q6: méretileg tökéletes lenne, de nincs benne értesítő LED, illetve törékenynek mondják néhányan, így kiesik
    Huawei Y6 2018 - kamera-módokat keveseltem első látásra, méret határán vagyunk (152,4mm), de árban kedvezőbb 45e körüli
    Huawei P9 lite 2018 - üveg hátlap, 16 GB, alap kamera-szoftver gyengébb a P smartnál (tudásban) - és árban csak 10e-el olcsóbb, akkor már inkább P smart
    Honor 8 - üveg hátlap, drágább is
    Honor 9 lite - üveg hátlap, nem olcsóbb
    Xiaomi Redmi 5 - külsőre nagyon tetszik, 151.8mm, viszont a kameránál említik, hogy nincs képstabilizátor - illetve fényfestés, mélység-élesség fotók? duplakopp?
    Xiaomi Redmi 4X - nyomógombos
    Meizu M6 Note - túl nagy, most láttam élőben
    LG K10, LG K8 - formatervre nem igazán jönnek be

    Mindent megnéztem, vagy azért maradt valami, ami konkurálhat a P smarttal? :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák