Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mantequilla

    aktív tag

    Hónapok óta nézegetem a telefonokat, nagyon nehezen tudok választani.

    Nekem fontos, hogy ne legyen túl nagy méretű, egy kézzel jól használható legyen akár tömegközlekedési eszközön is és zsebben kényelmesen tudjam hordani, ezért max 5 colos kijelzővel keresek. Ez ugye eléggé behatárolja a kínálatot.

    Fontos még a gyors rendszer sebesség, jó kamera, erős akku. Főleg internetezni fogok rajta, játszani nem.

    A következő lehetőségekre szűkítettem le.

    Sony Xperia X compact:

    Ez a telefon a jövőhéten fog megjelenni de külföldön már nagyon sok teszt van róla. Nagyon sok szempontból megfelel. Kisméretű (4.6) 720p felbontás miatt nagyon gyors, szintén ez miatt erős akku, jó kijelző stb.

    De! A kamerája gyenge, az ára pedig erős. 160k ez már közel flagship ár és ezért már elvárnék egy épkézláb kamerát.

    Sony Xperia X:

    Ugyanaz mint az előző csak 5 colos kijelző és ezáltal gyengébb üzemidő, viszont az mm-ben egy ilyet megnyomkodtam. Nagyon jól kézre állt és marha jópofa hangokat adott, jó volt használni, de a kamera sajnos ebben is gyenge.

    Huawei Nova:

    A plus-ról volt teszt, de külföldön már tesztelték ezt is. 5 col, snapdragon 625 ami talán elég az akadásmentes működéshez, kategóriájában meglepően erős kamera, 4k videó felvétel ami vicces mert a h8 és a p9 ezt nem tudja bár nem vagyok nagy videós, erős akku. Ha a plus 140k akkor ezt 120k körül várom ami szerintem elfogadható.

    Negatívumként a gyengébb minőségi kijelzőt és az emui-t tudom felhozni. Az engem egy kicsit megijeszt amikor huawei fórumokban látom, hogy valaki annyira nem talál egy menüpontot, hogy meg kell kérdezni hol van és válaszban 8 lépésben írják le, hogy hol találja.

    Sajnos ebben a méretben csak ezeket találtam elfogadható ajánlatnak de ha valaki esetleg tud javasolni érdekelne. IOS nem, Xiaomi nem.

Új hozzászólás Aktív témák