Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz LámaZ #101459 üzenetére

    Huawei már vagy 2-3 éve a 3. legnagyobb mobilgyártó a világon, Xiaomi volt 5. most talán 6-7 körül van és igen Oppo beelőzte (globális szinten is), de nem saját eladásokkal szerintem, hanem mert a legnagyobb bérgyártó Kínában.
    Meizu kicsit le van maradva, valahogy nem jön nekik össze, 10-be sincs benne globális szinten, mondjuk valaki azt írta a kínai kormány pénzeli, nem tudom mennyire igaz, tény hogy elég jók ők is, A brand.
    Lenovot is említik, hát igen megvette a Motorolát, remélhetőleg nem rontják el, hanem hagyják, hogy tovább tolja a szekerét amit a Google lökött meg nekik, mert nagyon jó úton vannak, kicsit mondjuk drágák, de nagyon jók.
    Yulong-ot nem említi, pedig már nálunk is megjelentek, Coolpad néven ismertek és ők is top 5-ben vannak már valahol.
    Elég időben felébredt a cikk írója, Xiaomi 6 év alatt ért az élvonalba, minden évben (kivéve a legutóbbi pénzügyi évet) legalább duplázták az eladásokat és hivatalosan még nincsenek a nyugati piacon. Microsofttal most kötöttek licenc szerződést, úgyhogy lehet hamarosan itt is megjelennek (voltak eddig is jelek a nyugati nyitásról).
    Iphonet annyira szerintem nem fenyegetik, ők azért brutálisan uralják a piacot, iszonyat sokat keres a mobilokon, hiszen többszörös áron adja el őket, de a fő bevételi forrás így is az applikációkban van.
    Samsung viszont inkább félhet, nagyot kell domborítaniuk, S6-al új irányt vettek, de ez szerintem kevés lesz a jövőben. Persze Samsung is sok lábon áll.

Új hozzászólás Aktív témák