- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Jókora telepet kapott a OnePlus 13 is
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Mi 10T - erre vártunk idén
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
norbee2244
senior tag
válasz venember83 #33550 üzenetére
De lényegében ha kis tárcsával(140-160) használódnak akkora annyira nem terhelődik tehát nem kopik ki annyira,nem? Itt akkor viszont megint vissza jutunk a nagyzolós dirtös srácokhoz a 203as tárcsáikkal meg az 55-60kg súlyukkal.Ha használtan veszek mit tudok ott kipróbálni rajta? Rugózást pl egyáltalán nem.Ez a csavarodás mennyire feltűnő? Tudnál ilyen képet adni ahol kicsit csavarodott? Esetleg sajátot.
Szerk.er pillanat csak előre tudok tárcsát tenni tehát akkor marad a 160-as. Honnan tudom meg,hogy milyen teleszkóp megy bele a vázamba méretileg? A-heades a stucnim ennyi kiindulásom van viszont a váz egy régi scott vail 2000
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz norbee2244 #33551 üzenetére
Kb. De száznegyvenes tárcsát csak hátra szabad tenni, elöl nagyon hamar elmelegszik és elfogy.
Használtan ki tudod próbálni, hogy a visszaútcsillapítás működjön, legyen érezhető különbség a gyors és lassú végfokozatok között. A csavarodás nem látszik ránézésre, legnyilvánvalóbb jele, hogy a kerék nem áll egyenesen a villában.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz norbee2244 #33551 üzenetére
Szedd le a kormányszárat és mérd meg a villanyakat. Ha 1 1/8 colos, akkor bármilyen telót beletehetsz, kivéve az alul 1 1/5, felül meg 1 1/8 colos nyakú telók, amik tapered név alatt futnak. Ha a telónyak 1 colos, akkor az baj, nem fogsz bele kapni normális telót.
-
hoffman_
nagyúr
válasz norbee2244 #33546 üzenetére
Ha kisebb tekerésre megyek, akkor a 26-os átlag meg szokott lenni, de azok 10-20 km-ek, nem 2x130 Szívesen mennék, találkoznék/tekernék a topic lakókkal, de nem akarom lehúzni a csapatot
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
norbee2244
senior tag
válasz hoffman_ #33554 üzenetére
Nézd ez egy hosszú távú állóképességi edzés lesz tehát le nagyon nem tudsz húzni minket. Szívesen látunk!
Venember83: Köszönöm később megnézem.
Hát fiuk/lányok ha hiszitek ha nem: megfáztam és úgy fáj a torkom mint az állat pedig semmi nagyon hideget nem ettem meg fagyit se..agyam eldobom
[ Szerkesztve ]
-
szki
őstag
válasz ludsimon #33543 üzenetére
Lehet tudok csatlakozni valahol.
A Nk.-Letenye szakaszt gyakran tekerem a 7-esen. Nk.-án belül, és az elkerülőn tilos a 7-esen bicajozni (több km!). Be kell menni a városba, és Kiskanizsán kijönni. Az M7-es felüljárón tilos a bicajozás Eszteregnyénél, és Becsehelyen belül is több helyütt. Ezek pár száz méteres szakaszok, ezért be szoktam vállalni. Nincs más lehetőség. És sok helyen kitéve a "csak célforgalom" kiegészítő tábla. Vélhetően a 7-es főút többi szakaszán is sűrűn van kinn a tiltó tábla...
Ez a tervezett 2x130 km nem olyan egyszerű. A Balaton part sík, de utána Letenyéig dombos terep. Dombra fel, dombról le egymásután folyamatosan. Letenye-Varasd szerintem sík, mert a Mura-Dráva völgye.
Csáktornya (Cakovec) is szép hely a horvátokál.(#33555) norbee2244: jobbulást!
Sokszor kell hideget inni egész évben, hogy edzésben legyen a torok
De lehet, hogy allergiád van, mert az is képes megfázásos tüneteket előidézni.Ma strandidő! Irány a strand!!
[ Szerkesztve ]
-
lecsokolbi
aktív tag
Kékesi csúcstámadás -ra valaki jön ?
- Mindenki hazudik! -
-
rii
nagyúr
Kitálal az olimpikonokat pumpáló doppingbáró
"Angel Heredia szerint az atlétika, az úszás, a sífutás, a kerékpár menthetetlen, és a golf sem tiszta"(mondjuk én semmilyen sportot nem nézek, ... nem sportolok, csak kerékpárosként élek meg minden napot. A kerékpárosok meg sportolnak, de ki van zárva hogy kerékpárosként élnének meg akár csak egy hétköznapot is)
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
válasz venember83 #33560 üzenetére
muszáj megideologizálnia, amit tett .... gondolom nem kicsit viaskodik a lelkiismeretével, próbálja megmagyarázni magának azokkal a szavakkal, amiket azoktól hallott akik akarták, hogy ezt tegye meg ... magáévá tette ezt az ideológiát ... ha mást mondana, beismerné hogy helytelnül cselekedett. Lehet, halt már meg sportoló az ő "munkássága" eredményeképp
[ Szerkesztve ]
-
Syd69
aktív tag
-
rétisün
veterán
válasz venember83 #33539 üzenetére
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
deicide
veterán
válasz norbee2244 #33555 üzenetére
Péntek éjjel óta nekem is fáj, nincs hangom, de más oka van, végigüvöltöttem a Kreator és a Moby Dick koncertet a FEZEN-en
Elképzelhető, hogy csatlakoznék hozzátok, a 25-ös átlagot talán tudnám tartani montival. Viszont 18-20 között nekem nem jó, csak 20-a után, majd figyelgetem, mikori lesz végül az időpont. Gondolom odáig meg vissza Gárdonyba Te is vonattal mennél...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
venember83
nagyúr
Köszönöm, igyekszem kihasználni.
-
Slownz
senior tag
Nemrég arra lettem figyelmes, hogy a bal pedálom folyamatosan "kattog", nem tudok jobb szót mondani rá. Mintha minden egyes átfordulásnál megakadna egy kicsit a lánc. Kezdetben csak nagy átmenetnél volt észrevehető, de most már nagyjából mindig hallom, illetve érzékelem is a kattanást.
Meg tudná mondani nekem valaki mitől lehet ez?
-
ludsimon
veterán
Velence10x óta nem voltam ennyire felb*szva!
Fótot elhagyva mentem mentem szépen.
Az út nem valami széles, szóval az út szélétől 40 cm-re mentem.Erre egyszer csak egy halk busz SÚROLTA a kezem úgy előzött sávon belül!
Nekem se kellett több, elborult az agyam!
Utána akartam sprintelni, de láttam nincs senki a buszon úgyhogy nem lett volna esélyem beérni.Nagy szerencséje van, mert ha beérem akkor 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szerzett volna. Nagyon elborult az agyam.
Egy csimpánzt előbb be lehet tanítani az előzés szabályaira, mint egyes buszsofőröket.
undefined
-
D.Orion
veterán
válasz ludsimon #33568 üzenetére
Rendszám megvan, akkor jelentsd fel. Volán panasszal semmire nem mész, basznak rá.
Szerk.: Engem az készít ki agyilag, hogy tegnap lenyomtam 2 műszakot, hogy a mai napom szabad legyen. Reggel 7kor elmentem futni, 8ra hazaértem, de olyan kicseszett meleg volt már, hogy egyszerűen nem tudok felülni a kerékpárra és tekerni, mert 5km után meghalok. 35°C van odakint. Az egyetlen esélyem az lenne, hogy ha hajnali 4kor felkelnék és akkor nekiállnék tekerni...
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Igen, kb 2 hónapja tervezem a Go Pro beszerzését, de másra megy el, másra kell mindig a pénz. De ma betelt a pohár, ez durva volt, szerintem rendőrségen gondolkodás nélkül megkapta volna a kiszabható maximumot 50k-t aztán vagy levonja a Volán abból a 120 nettójából, vagy elbocsájtják aztán kalap kabát.
Szerk.:
Srácok rendszámmal semmit se érek, ha nincs bizonyíték!
Szerk2.:
De azt hiszem közveszély okozás eljárás indításával azonnali elbocsájtást kapott volna, mert úgy tudom aki veszélyezteti a környezetét az nem végezhet közfeladatot![ Szerkesztve ]
undefined
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #33573 üzenetére
szerintem minél több embernek lenne kamerája*, és menne a feljelentgetés-kivizságlás, annál jobban meggondolnák az ilyen szituációkat, mert "nem érné meg" vagyis lenen negatív vonzata rá nézve ... így most még egy laza mosoly se volt a szája szélén, látott téged a tükörben, amint kiakadtál, vállat ránt, és megy tovább.
de ha majd beidézik egyszer egy kamerás felvétel miatt, akkor nem is az hogy meggondolják, de érdekük lesz nem belemenni ilyenbe ... ha forgalomba mennék, én is beszereznék egy cam-ot. én villamossineken megyek tükör oda is kéne
*primkó módszer hogy árulkodunk, de másképp nem megy
(#33574) venember83: valami olyasmi ... de akkor olyat kell venni amit elfogadnak ... kell vagy 5 év mire elterjedne ez a módszer, de ezzel vissza lehetne fogni az ilyen kiháágásokat, ha megemlekedne a kamerás bejelentésekből adódó kivizsgálás
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz venember83 #33574 üzenetére
Már linkeltem ide többször is, látom elkerülte a figyelmedet!
[link]
Teljes történet
Hoppá! 100 ezer forint bírság is kiszabható![ Szerkesztve ]
undefined
-
rii
nagyúr
válasz ludsimon #33576 üzenetére
nekem ez megvan, hogy sikerült neki, de ez sima alap-kamera?
most nem tudok belemerülni a témába, bocsesz, hogy rákérdezek, nem nézek utána ...... , be kellett jönni melóhelyre hétévéégzni, 8-20-ig bent leszek[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Fogta, emailben feljelentést tett a rendőrségen aztán nem tudom 2-3 hét múlva jött az eredmény, hogy megbírságolták a hatökört.
Ja és sima mezei 77 $-os kamerával, nem holmi brutál full mega giga HD kamerával!
undefined
-
norbee2244
senior tag
válasz deicide #33564 üzenetére
Igen valami ilyesmi a terv. Nekem a hideg dinnyétől fájdult meg..röhej. Figyeld aztán meglátjuk mi lesz hátha sikerül valami közös tekerést össze rántani.
Simon: Nyugi-nyugi az erőszak sosem megoldás fel kell jelenteni minden esetben ! Közalkalmazott amiért sokat szabnak ki ha bántod
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Azt hiszem eljött az ideje ténylegesen beszerezni egy kamerát.
Régebben már kinéztem egyet. Go Pro HD2 még mindig sok 70k-ért is és meg is bánnám ha ennyit költenék egy olyan dologra ami nem sokkal jobb mint ez a másik...
Ár/érték arányban ez a legjobb.
Video sample ez is ebayes link, de alul ott a videó!
Vagy pedig itt elérhető a videó.Hátha tudtam valakinek segíteni.
undefined
-
tvamos
nagyúr
Helloka! Segijjetek mar!
Nagyon nyom mar a bicomon a nyereg. (Erossen tulsulyos vagyok.) De montizni szeretek. Ehez kene nekem egy jo ules. Amit ma meg is akarok venni. Melyiket valasszam? Selle Dardo vagy Selle Freeway? Mar utalok a regire (A Merida Matts 10 gyari nyerge) ulni, mert hiaba a bicajos nadrag, rettentoen nyom. Az otthoni bringam (Merida Matts 40) meg bicajos nadrag nelkul is jobb!
Kosziu, elore is!Szerk: Vajon egy 5x ezer forintos nyereg mi plusszt adhat?!..
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
norbee2244
senior tag
válasz tvamos #33582 üzenetére
A dardo a te barátod. A merida montis gyári nyergeit csak én tudom elviselni a kis seggemmel,de amúgy outin is túlzottan durva nem az ,hogy montira. Illetve még a selle smp extra lehet a barátod.
Nagyon drága nyergeket ne vegyél,mert azok könnyítettek és egyebek tehát mégjobban nyomnak
Venember83: Lemértem: az alja is 27 és a teteje is 27mm hossza pedig 17cm. Viszont,hogy ez konkrétan melyik colnak felel meg azt nem tudom össze kombinálni
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz norbee2244 #33583 üzenetére
Egy col kétszázötvennégy milliméter kb., elég fura adatot mértél, külső átmérőt mértél? Mert egy és egy nyolcad coll az kétszáznyolcvanöt milliméter.
[ Szerkesztve ]
-
tvamos
nagyúr
válasz norbee2244 #33583 üzenetére
Nagyon szepen koszonom a valaszt! Szerintem egy jo ora mulva el is indulok megvenni. Remelem, elall az eso is addig. Mondjuk olyan szel van.. minta allat. Ez tuti tobb, mint 7m/s.
(#33581) ludsimon
En is nezegettem ezt a kamerat, de nincs benne GPS logger. Pedig ugy igazan franko, nem?[ Szerkesztve ]
-
norbee2244
senior tag
válasz venember83 #33584 üzenetére
Külső átmérőt fent is lent is. A technikában nagyon nem hinném,hogy hiba van.A villát kihúztam és legfelül és legalul azt a részt mértem le ami bemegy a villába. Akkor ez valami extrém unszabvány méret vagy miről beszélhetünk?
Szerk.: Számtani zseni nem vagyok és nem is leszek sajnos.
Egy mérést majd még megejtek hátha én voltam a béna.
[ Szerkesztve ]
-
rii
nagyúr
válasz tvamos #33589 üzenetére
kamionos is, buszos is, kukásautó is
ha elég nagyfokú primitivizmus találkozik a soktonnás gépjérmű nyújtotta fölénnyel, képesek túlságosan "lazán" kezelni a kerékpárosok halálfélelmétén nem börtönt, pénzbüöntetést szabnék ki
hanem kötelező jelleggel kellene kerékprral közlekednie mindenhova, bokabilincs, gps, stb. ne lehessen kicselezni
-
tvamos
nagyúr
Ma (illetve most az elobb) azt tapasztaltam, hogy a Google Maps-en feljott egy ujabb ikon az utvonaltervezeshez.
BICIKLI
Ez marha jo!!! Persze, csak ha jol is mukodik..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
ithomas
őstag
Hello!
Lehet hogy hülye kérdés, de nem értek hozzá.
Olyan keréknél, ami nem gyorszáras, milyen méretű csavarokat alkalmaznak?
Van egy bicikli ami defektes lett, kellene venni szerszámot hogy levegyem a kereket, de nem tudom milyen villáskulcs, vagy lemezkulcs kellene hozzá .
KösziReal eyes realize real lies!
-
ludsimon
veterán
válasz tvamos #33585 üzenetére
Az még a go pro-nál is sokszor drágább.
Láttam olyat, de az tudod mi kell hozzá?
Kell 1x egy hd felbontású kamera, kell hozzá egy Edge 905, ami 120k..De hogy teljes legyen a kép, akkor kell ahhoz még egy wattmérős hajtómű és akkor szinte minden adat meglesz rajta.
Amúgy szólok, hogy baromira nem pontosak ezek, mert ember illeszti rá a videót és egyáltalán nem pontos, van h csúszik, meg láttam olyat jobbra kanyarodott és balra mutatta a kis térképen...
[ Szerkesztve ]
undefined
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #33595 üzenetére
En egy ilyet almodtam: CONTOURGPS...
De nekem nincs ra szuksegem, egyenlore... persze, jo lenne, mint minden!
De ha felszivom magam, es ramjon a bolondora, veszek egyet.(#33592) rii válasza tvamos (#33591) üzenetére
Bocs, en ott nem kerestem ra. Csak meglattam, hogy a szamitogepen mar van.
Remelem, hamarosan beleteszik a mobil alkalmazasba is!
Nekem jol jon, ha nem is tokeletes.[ Szerkesztve ]
-
-
tvamos
nagyúr
válasz ludsimon #33597 üzenetére
En szeretem, amikor a SportsTracker beteszi a terkepre a fenykepeket.
Ha a par perces videokat is betenne, az lenne az igazan vagany...De ennyi erovel az egesz kamerazasnak nincs ertelme!
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Ezt meg kell veletek osztanom még ha off is!
150 éve készült katonai felmérés, térkép!
tvamos:
Aha, tehát nálad egy kamerának akkor van értelme, ha meg tudja határozni hol készült a felvétel?
Én azért szerencsére jó memóriával rendelkezek, hogy tudjam hol készült 4-5 órával ezelőtt a videó.Tisztára megzavar ez a sok 1 kg-os őskori kalapács! Norbi szedd össze azt az őstagot és csináltass valami egyedi arcképet.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Hoppá! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-10875H 32/512 Quadro RTX 3000 6GB FHD
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell 7390 13,3" FULL HD/i5-8250U/DDR4 8Gb/256GB M2 SSD/HDMI/4G/CAM/BT/Wifi/Új AKKU 1 Év Gari!
- Aszta! Dell Precision 7550 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i9-10885H 64/512 Quadro RTX 5000 16GB! FHD
- Thrustmaster racing clamp kézifék tartó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest