Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DBob

    őstag

    válasz biker #5426 üzenetére

    Jórég óta tud minden kártya hardwares gyorsítást, és az eax már biztosan a kártyával számoltatja ki minden 3d-s nyűgjét. (és az eax már 10 éves) Ennek ellenére az xfik 64mb ramja kb semmi sebességbeli növekedést sem hozott. Erre mondta creatve hogy "hát mert még nincs olyan játék ami kihasználja"
    Jah kérem, ha a kártyán lévő memóriát erre használva nem lesz gyorsabb a játék, akkor majd mitől lesz gyorsabb a "támogatott" játékon? Segítek: ha nem detektál megfelelő xfit akkor fpslimittel fut. Csak szerintem erre még mindig nem találtak megfelelő céget aki ezt elvállalja.

    Noh mindegy. Szóval szerintem ha szükség lenne a dedikált memóriára, akkor már rég meglépték volna korábban is. De mivel nem valószínű hogy ehhez ne lenne elég az a ténylegesen minimális memória amit használ a rendszerből erre, valószínűleg ezért nem lépett elő újra a kártyán lévő dedikált ram, aka. spanyolviasz.

    Most ahhoz meg ne hasonlítsuk hogy "dehát mennyivel lassabb pl a rendszermemóriát fogyasztó vga", meg ilyenek. Köze nincs a kettőnek egymáshoz erőforrás szinten.

    Dolbyhoz sokat hozzászólni nem tudok. Többek között amiatt mert nekem av erősítő intézi. De ffdshowt amit használtam win alól nem fogyasztott több memóriát vagy egyéb, mint amikor swből dekódoltam. Igazándiból a dolby/dts arról szól hogy szétbontja a csatornákat, és megfelelő kimenetekre küldi magától. Nos, én ezt egy mikroprocesszorba leprogramozom neked így látatlanban 1 nap alatt. Pedig egy erősebb 8 bites ucpu nem több 20mipsnél, szemben az xfi 10.000 mipsével. Átlagos memóriája is kevesebb mint egy c64nek, szóval amikor ma már 6gb/s felett mozog a memóriák sebessége nem hiszem hogy ez megterhelné a buszt. És ehhez képest akár elégnek tartom arra hogy egy bejövő adatfolyamot szétbontson 6 kimenetre.

    Egy szó mint száz: 2009-ben a hangkártyára rakott memóriát parasztvakításnak tartom. Ezzel van aki egyetért, van aki nem.

Új hozzászólás Aktív témák