Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • deniro2

    senior tag

    Srácok, aki fogyni akar, annak van egy tippem...
    1 hónapja úgy döntöttem, hogy végleg félreteszem a klasszikus testépítő kajálást -mivel testépítő nem vagyok (nem is leszek soha) és már jópár éve inkább egy hosszútávon fenntartható étrendre próbálok orientálódni- és kipróbálok egy India inspired, fél-vega megközelítést. Ennek a lényege az alapvetően növényi eredetű fehérjékben, a változatos zöldségekben és nagy mennyiségű fűszerezésben érhető tetten leginkább.
    Nem igazán autentikusak a kaják, amiket eszek, de az alapanyagok nagyjából fedik az indiai konyha fő vonalát.
    Konkrétan úgy néz ki a dolog, hogy az ételek alapját előfordulás szerinti sorrendben a következők alkotják: bármilyen (kurvasok) zöldség, zab, lencse, vörös lencse, sárgaborsó, csicseriborsó, rizs, kuszkusz, csili, kb. 15 fajta fűszer és rohadt ritkán tofu. Emellé csirke megy napi átlag 150g meg 3db natúr mp-s turmix.
    A makronutrienseket belőttem a korábbi szintre, tehát se ch, se fehérje mínuszom nincs, csak a forrás változott.
    Kiegészítőként lenmagolaj, D3, ca-mg, némi halolaj, multivitamin és kb. napi 2-3g C-vitamin megy.
    Szóval a lényeg, hogy ezzel a kajával hiába eszek ugyanannyit, mint korábban (és tartom a heti 1-2 sörözést :B ) 1 hónap alatt fogytam 3 kilót úgy, hogy nem volt semmi ilyen irányú szándékom.
    Konkrétan fel kellett tolnom a ch-t, hogy ne fogyjak tovább, amire nem volt példa már egy jó ideje.
    A méreteim nem csökkentek, kivéve a hasamat, úgyhogy szerintem nem az emésztetlen fehérjék basztak ki velem...
    Szóval a lényeg az, hogy aki fogyni szeretne, annak ez a fajta táplálkozás jó alternatíva lehet, mert gyak egész napos zabálás mellett is lehet vele fogyni, illetve diétában úgy kajálni, hogy ne minimalizálja az ember a makronutrienseket.
    Azt meg csak mellékesen jegyzem meg, hogy Indiában gyakorlatilag ismeretlen a rák, különös tekintettel a fejlett országokban a szív- és érrendszeri halálokok után leggyakoribb vastagbél rákra...

Új hozzászólás Aktív témák