Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • D600

    tag

    :D Nem elég csak a mozgás, a táplálék is fontos. Elvileg a további hízást részben el lehet kerülni, hisz felhasználódik "részben" a felesleges bevitel a mozgás által, de a fogyáshoz mind a kettő szükséges. A rossz táplálék elhagyását úgy szoktam érteni, hogy napi szinten kerülendők, ritkán lehet enni. Nem arról van szó, hogy nem lehet finomakat enni, illetve kínozzuk magunkat, hanem más összetételű alapanyagokból válogatjuk össze az étrendünk nagy százalékát.

    A kezdő testépítők szokták azt hinni, hogy lemennek párszor a terembe és zsírmentesek-izmosak lesznek. A testépítésben is a sport összetételében fontosság alapján 50% a táplálkozás, 30% a súlyzós edzés és 20% az izomregenerálódás. A testépítés legnagyobb része a konyhában dől el, mit eszünk. A testfelépítésünkről árulkodik, hogy mit fogyasztunk.
    Azért a testmozgással is csak mértékkel. Értem itt a túledzést bármilyen mozgási formában. Nem biztos, hogy ha valaki agyonedzi magát többet tud fogyni. A túl sok kardio edzés(pl. futás) nem mindenkinél megoldás, mert a szervezet átkerülhet egy olyan fázisba a mozgás során, amikor már nem zsírból, hanem szénhidrátból használ fel többet. Így a zsírbontás helyett a szénhidrátot fogja elvonni az izmoktól és nem fog fogyni, hiába fut napi szinten km-eket. A kardio helyett jobb az aerob fázis. Ezért fordul elő sok embernél ez a hiba, hogy belekezd a kardio edzésbe és alig használ fel zsírt. Több ismerősöm is van akik évek óta futnak és csak pár kg-ot adtak le. Nem szabad átesni a zsírfelhasználás helyett a túlzott szénhidrát hiányos állapotba. Odafigyelve, ésszel, önkontrollálva kell végrehajtani az edzéseket.

Új hozzászólás Aktív témák