Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz Soká #9127 üzenetére

    "Apósomnak van ilyen Fein gépe"

    Ne múlaszd el az alkalmat, hogy kézbevedd! De ne csak mustrára, hanem dolgozz vele valamit próbaképpen. Sopronban volt tavaly a kezemben. Ez egy legenda, olyan profira sikerült. Csak hát a kifutott készlet ára 60 rugó, az új modell sok tartozékkal 100.
    (Készít ilyet az AEG is akkumulátorosban 40 körüli áron, de a Fein az Fein.)

    A vaterás ítélkezésben méltatlannak érzem, hogy nem bíznak meg benned a fórumtársak, miszerint helyén csinálod a dolgokat. Hagytál nyomot róla, és végülis úgy néz ki, jó vásárt csináltál. Kicsit túl lett ragozva.

    A rezgőcsiszolóról:
    Ahogyan érintetted a lényeget, csak nem gondoltad tovább:
    Kis csiszolófelület gyorsabb de egyenetlenebb lehordás, nagy felület lassabb, de "síkabb" lehordás. Azt a csodát, hogy sík is legyen, gyors is legyen, épp most vateráztad meg. Ha csak rezeg, még a deltától se várj gyors eredményt, mint a legkisebb felületűtől. Bátran bíztatlak, hogy végy egy deltacsiszolót, ha a DW-d kiegészítésére gondoltál a sarokmunkákhoz, mert még a delta is elég lassan hord ahhoz, hogy érezd, mikor elég. Dolgoztam deltával elég sokat. Nagyon ritka az az eset, amikor elég egyszer átmenni vele a felületen. Többnyire az ember keze visszatér oda, ahol még nem elég jó a felület. A nagyobb talpú rezgőcsiszolókban pedig szerintem akkor is csalódni fogsz, ha a legdrágábbat veszed meg. Talán jobban jársz, ha a csiszolókészletedet inkább szalagcsiszolóval bővíted, bár épp itt írta valaki, hogy amióta megvette a Festo Rotex-ét, nem nagyon veszi elő a szalagcsiszolót. Mondjuk szálára csiszolni mással nemigen lehet, mint szalagcsiszolóval.
    Borzolni szerintem a delta is nagyon alkalmas, és szerintem gyorsabb, mint nagyobb talppal ugyanaz.

    A linkelt vaterás képek nagyon találóak voltak arról, hogy mit ér sokszor a fotó. Épp ezért én elvből nem vaterázok. Győr és környéke áthordja utánfutókkal a határon túlról azokat a kisképeket, amit áruházak csereakcióban átvesznek. Élőben láttam ennek a nagybani piacát. Van köztük néhány (de nagyon kevés) valóban értékes gép nagyon olcsón, a többi mind leharcolt márkás kisgép, amit odaát kidobtak. Bevált, jó gép azért ott is ritkán kerül a kukába. Mondok egy példát: Van egy metebó gérvágóm. Sokat gyilkoltam, működik most is. De kezdetektől utáltam. Végre száműzhettem a látószögemből. Kidobni még sajnálom, eladni pedig nincs pofám, mert tudom, hogy egy rakás szar. Egy ukrán barkácsolónak állna a pöcse, ha megkapná mondjuk száz hrivnyáért, mert ott még mindig nagyobb nimbusza van a márkának, mint az ár/érték aránynak. S a vaterán azért tud gazdát cserélni jó sok hulladék gép, mert még nálunk sem csengett igazán le ez a "nimbusz". Azért itt is vannak jó vételek. Újsütetű DeWaltod is annak látszik akkor is, ha az a fránya pecek egyszeri használattól letörött. Nekem semmi szükségem nem lenne arra a pecekre, porszívót kötnék úgyis rája. Van több gépem is, amit drágábban vettem 34 ezernél, de elcserélném szívfájás nélkül a DeWaltodra.

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák